Piipun nuohous: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2022 klo 12:05

Piipun puhdistus eli nuohous. Piipun nuohouksella vähennetään tulipalojen vaaraa ja samalla voidaan tarkistaa myös piipun kunto.

Piipun nuohous hinta:

 • nuohottavien piippujen lukumäärä
 • piipun ja nuohottavan kohteen sijainti
 • nuohottavien kohteiden, kuten tulisijojen lukumäärä

Piipun tai hormin nuohous maksaa keskimäärin noin 45,00 € – 90,00 €. Esimerkiksi hormin ja piipun nuohoaminen voisi maksaa pientalossa 60,00 € ja kerrostalossa 120,00 €.

Piippujen nuohoamisesta syntyvien kustannusten kartoittaminen on suhteellisen suoraviivaista ja monesti kyseessä on varsin nopea toimenpide, jonka hinnat vaihtelevat noin 50 euron ja 60 euron välillä. Nuohottavien piippujen lukumäärä on hyvä olla hintoja tiedusteltaessa tiedossa jo etukäteen, sillä niiden määrä vaikuttaa suoraan hintoihin. Esimerkiksi monissa kohteissa, joissa on päärakennuksen piipun lisäksi vielä esimerkiksi piharakennuksen katolla piippu, ovat kokonaiskustannukset luonnollisesti korkeammat. Myös hormien lukumäärällä eli toisin sanoen tulisijojen määrällä on vaikutus siihen, miten hinnat muodostuvat. Joka tapauksessa kyseessä on yleensä noin 1–3 tunnin toimenpide, jonka avulla varmistetaan piipun ja hormien toimivuus sekä ehkäistään tehokkaasti tulipaloriskiä. Huomion arvoinen tekijä on myös kiinteistön sijainti, jonka katolla piippu on. Esimerkiksi haja-asutusalueilla tai muuten vain syrjäisemmillä seuduilla saattaa hintoihin tulla pieni lisä matkakulujen takia.

Kuinka paljon maksaa savupiipun nuohous? Kaksi laskelmaa:

 • omakotitalo
  • tulisijojen lukumäärä: 1 kpl
  • hinta: 49,00 €
 • omakotitalo
  • hormin nuohous
  • lämmitysuuni, kiuas
  • hormien lukumäärä: 3 kpl
  • hinta: 59,00 €
Hormit, piiput sekä savupiiput kannattaa nuohota säännöllisin väliajoin. Suositusten mukaan jatkuvassa käytössä olevat hormit tulisi nuohota vuosittain ja harvemmassa käytössä esimerkiksi loma-asunnoilla olevat hormit ainakin kerran vuodessa. Käyttöasteen ja oman harkinnan mukaan nuohouksen voi totta kai tehdä useamminkin. Esimerkiksi omakotitalon nuohoaminen tulisi tehdä kerran vuodessa.
Ensimmäinen vaihe nuohoustyössä on tulisijojen suojaus oikeaoppisesti. Tärkeää on huomioida myös savupeltien aukaisu sekä erilaisten rakojen tiivistys. Näin esimerkiksi savutiiviyskokeella savu ei tule takaisin huoneeseen tai asuntoon. Myös luukkujen tiivistys tehdään huolellisesti – liiallinen tiivistys ei kuitenkaan ole hyväksi, sillä hormissa on oltava tarpeeksi eli riittävästi myös ilmavirtausta.
Nuohouksen lisäksi nuohoojat kiinnittävät työn yhteydessä huomioita myös hormiston sekä piipun kuntoon. Tarvittaessa ohjeistusta voidaan antaa myös kokonaisvaltaisesti erilaisiin paloturvallisuutta edistäviin osa-alueisiin. Muita tehtäviä voisi olla esimerkiksi piippujen tiiviyskokeet, piippujen videokuvaaminen eli kunnon selvittäminen tarkemmin sekä ainakin pienimuotoiset korjaustyöt.

Minkälaista piippua oletkaan nuohoamassa, löydät piippujen nuohoukseen erikoistuneet yritykset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

 • ajan saatossa savupiippuun kertyy palamisjätettä eli nokea
 • säännöllinen nuohous parantaa paloturvallisuutta
 • nuohotussa hormissa tai piipussa palaminen on puhtaampaa

Palvelusta piipun nuohous ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu nuohouksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile nuohouksesta Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.