Takan puhdistus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2022 klo 12:05

Takan puhdistaminen säännöllisesti helpottaa niin sisä- kuin ulkopintojenkin pysymistä puhtaana ja käyttökelpoisina.

Takan puhdistus hinta:

 • puhdistettavan takan kunto ja koko
 • puhdistukseen käytetty aika

Takan puhdistaminen maksaa keskimäärin noin 50,00 € – 200,00 €.

Takka eli tulisija likaantuu aina silloin, kun sitä käytetään. Takan sisälle jää tuhkaa, savu saattaa jättää nokijälkiä ulkopinnoille tai lasinen luukku saattaa pinttyä niin pahasti, että hyvä jos enää näkee takan sisälle. Puhdistettavan takan koko on aina hyvä selvittää hintojen arvioinnissa, sillä sen avulla voidaan arvioida siivousurakan kokoa ja kestoa. Erittäin likainen, suurikokoinen ja vuosia sitten viimeksi puhdistettu takka vaatii luonnollisesti kovempia otteita pinttyneen lian poistamiseksi.

Monesti kotien ja kiinteistöjen siivoustyöt hinnoitellaan käytettyjen tuntien perusteella. Tarkimman arvion hinnoista, käytettävästä ajasta sekä sopivista menetelmistä saat jättämällä oman takkasi siivouksesta tarjouspyynnön Kodinplazaan. Lomakkeella voit kertoa tarkemmin, puhdistetaanko esimerkiksi koko takka sisältä ja ulkoa, pelkkä lasiluukku, takan ulkopinta tai jotakin näiden yhdistelmistä. Laskelmia:

 • lasin puhdistus noesta
  • lasin koko: noin 40 cm * 60 cm
  • hinta: 35,00 €
 • koko takka
  • sisältä ja ulkoa
  • tuhkan poisto tuhkaluukusta
  • jäljelle jääneiden tuhkien imurointi
  • lasin pesu
  • rapatun ulkopinnan puhdistaminen noesta ja pölystä
  • hinta: 150,00 €
Monissa takoissa on käytössä on lasinen luukku, josta näkee takan sisälle tulipesään. Lasinen materiaali helpottaa esimerkiksi tulen seuraamista, mutta usein se myös likaantuu helposti. Helpoimmalla pääsee, kun siivouksesta huolehtii tarpeeksi usein. Pinttynyt lika on aina haastavampi saada irtoamaan. Jos kotikonstit eivät tepsi, niin sitten vaan ammattilaista paikan päälle.
Monesti nokea siirtyy myös takan ulkopuolelle. Noki otetaan pois rappauksesta esimerkiksi pintamateriaaliin yksilöllisesti valitulla puhdistusaineella, joka monesti löytyy jo kotoa valmiina tai viimeistään kaupan hyllyltä. Esimerkiksi valkoisen takan haluaa monesti pidettävän puhtaana, sillä noen peitossa oleva takka ei välttämättä anna esteettisesti haluttua vaikutelmaa.
Tuhkalla tarkoitetaan palamisesta jääneitä puunosia, jotka kannattaa myös säännöllisesti siivota pois takan sisältä. Tuhkaa jää yleensä takan tulipesään, mutta myös tuhkaluukkuun. Nyt on tärkeää ottaa huomioon, että takka olisi kokonaan viilentynyt ennen puhdistusta. Kuuma tuhka saattaa sulattaa kuljetusastiaan reiän tai aiheuttaa palovammoja jos se joutuu kosketukseen ihon kanssa. Loput tuhkasta voi hoitaa näppärästi esimerkiksi tuhkaimurin avulla.

Minkälaista takkaa oletkaan puhdistamassa tai nuohoamassa, löydät takkapuhdistamisen ammattilaiset Kodinplazasta. Tietoa:

 • säännöllinen takan käyttö ehkäisee lian pinttymistä
 • pintamateriaalilla on merkitystä menetelmien valintaan
 • ennen aloittamista takan tulee olla täysin jäähtynyt

Palvelusta takan puhdistus saa kotitalousvähennystä. Takan puhdistus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu nuohouksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile nuohouksesta Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.