Lämpölasin asennus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2022 klo 18:05

Lämpölasia voidaan käyttää ovissa, ikkunoissa tai muissa rakenteissa. Sen ominaisuuksia ovat erinomainen äänen- sekä lämmöneristys.

Lämpölasin asennus hinta:

 • montako lasia käytetään
 • mikä on lasien paksuus
 • valitaanko selektiivilasi vai argon-kaasu –lasi
 • halutaanko käyttää turvalasia

Lämpöikkunat maksavat keskimäärin noin 172,00 € per kappale. Esimerkiksi kahden suuren lämpölasin hinta asennettuna voisi olla 495,00 €.

Lämpölasien hinta muodostuu ensinnäkin siitä, kuinka monta lasia elementissä tai ikkunassa käytetään. Kaksi on yleisesti ottaen lasien minimimäärä, jotta lasien väliin saadaan muodostettua ilmaväli. Joissakin elementeissä käytetään jopa neljää tai viittä lasia esimerkiksi 2+2 tai 2+3 –menettelyllä. Jokaisen kiinteistön käyttötarkoitus, energiankulutus sekä lämmöntarve ja –tuotto määrittävät käytettävien lasien lukumäärän ja paksuuden. Luonnollisesti määrän ja paksuuden kasvaessa myös hinnat kasvavat. Näiden lisäksi myös lämpölasin tyyppi ja lisäominaisuudet vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi karkaistun turvalasin käyttäminen on pakollista joissain kohteissa, kuten liiketiloissa liikenteen lähettyvillä. Toiset valitsevat karkaistun lämpölasin sen takia, että se lisää kodin tai kiinteistön turvallisuutta.

Kuinka paljon maksaa lämpölasien asentaminen? Laskelmia:

 • omakotitalon lämpöikkunat
  • lämpöikkunoiden lukumäärä: 4
  • lämpölasit valmiiksi hankittu: kyllä
  • hinta: 654,00 €
 • liiketilan karkaistu lämpölasi
  • lämpölasin pinta-ala yhteensä 10 m2
  • lämpölaseja ei hankittu valmiiksi, sisältyy asennukseen
  • lämpölasi hinta m2: 121,50 €
  • kokonaishinta liikkeelle: 1215,00 €

Lämpölasielementti, lämpöikkunat tai lämpölasit voidaan aina toteuttaa myös mittatilaustyönä. Teknisiltä ominaisuuksiltaan lämpölasi tai eristyslasi on erinomainen valinta eristämiseen oli kyseessä sitten äänen tai lämmön eristäminen. Lämpölasi eristää hyvin sen takia, että se on ilmatiivis. Ilmatiiviys saadaan aikaiseksi kiinnittämällä yleensä noin 2–3 lasia yhteen siten, että niiden sisälle tai väliin syntyy tiivis ilmatila.

Lämpöikkunat voidaan teettää myös erilaisten mieltymysten, kuten värjättyjen tai kuvioitujen lämpölasien perusteella. Myös turvallisuuden voi huomioida suuremmissa lämpölasielementeissä, kuten lasiseinässä esimerkiksi karkaistun lasin avulla.

Kuten kaikissa töissä, myös lämpölaseissa kohteiden määrä vaihtelee:

 • lämpölasit terassille
  • jos terassilla vietetään aikaa, on se mukavampaa tehdä lämpimässä
 • lämpölasit mökille
  • lämpölasit voivat lisätä myös mökillä olemisen mukavuutta
Lämpölasielementin asennus on mahdollista tehdä myös vanhaan ikkunaan. Tarvittavat rakenteelliset muutokset eivät ole yleensä suuria ja monesti niitä ei tarvitse tehdä ollenkaan.
Kun lämpölasielementille tulee tarpeeksi ikää, saattaa tulla kyseeseen lämpölasien vaihto. Vanha lämpölasielementti ei ole enää ominaisuuksiltaan yhtä tiivis, joten lika ja kosteus pääsee lasien väleihin. Asennus tai vaihto voidaan toteuttaa yleensä yhden päivän aikana – myös talvisin.

Minkälaista lämpölasin asennustyötä etsitkään, löydät lämpölasien erikoisasentajat Kodinplazasta. Lämpölaseihin liittyy:

 • selektiivilasi eli eristyslasi
 • lämpölasin tekniset ominaisuudet
 • lämpölasin käyttökohteet

Palvelusta lämpölasin asennus saa kotitalousvähennystä. Lämpölasin asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu ikkunan asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile ikkunoiden asennuksista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.