Vertaile alueesi yritykset ja kilpailuta liimatun tapetin poisto
Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu
Katso hintasivu: Liimatun tapetin poisto hinta
Liimatun tapetin poistamiseen tarvitaan seuraavia välineitä:
Valmistellessasi huonetta ja suojatessasi lattiaa liimatun tapetin poistoa varten, kannattaa toimia järjestelmällisesti ja huolellisesti. Tässä vaiheittainen ohjeistus:
Ensin on hyvä siirtää kaikki irtonaiset huonekalut ja esineet pois huoneesta, tai ainakin riittävän kauas työskentelyalueelta. Jos huonekaluja ei voi siirtää ulos huoneesta, suojaa ne muovilla tai kankaalla, jotta tapetin poistossa syntyvä kosteus ja roskat eivät vahingoita niitä.
Sähköturvallisuus on tärkeää huomioida. Irrota kaikki sähkölaitteet pistorasioista ja peitä pistorasiat sähköteipillä tai erikoissuojilla estääksesi kosteuden pääsyn niihin. Tämä vähentää mahdollisten sähköongelmien riskiä.
Lattian suojaus on erityisen tärkeää, koska prosessiin saattaa kuulua veden tai liuottimien käyttö, jotka voivat vahingoittaa lattiamateriaaleja. Noudata seuraavia vaiheita:
Myös seinät ja lattialistat kannattaa suojata:
Ennen työn aloittamista, varmista että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja suojaustarvikkeet käden ulottuvilla. Näitä voivat olla esimerkiksi:
Kokonaisvaltainen valmistelu ja huolellinen suojaus tekevät tapetin poistoprosessista sujuvamman ja vähentävät vahinkojen riskiä. Näin varmistat, että remontti sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja lopputulos on hyvä.
Tapetin tunnistaminen voidaan tehdä muutamalla yksinkertaisella tavalla. Tässä on ohjeet siihen, miten voit tunnistaa, onko tapetti liimattua vai vedellä irrotettavaa:
Voit aloittaa kokeilemalla tapetin irrottamista varovasti jostain huomaamattomasta kohdasta, kuten nurkasta tai listan takaa:
Erilaisten tapettimateriaalien käyttäytyminen irrotettaessa voi myös auttaa tunnistamisessa:
Mikäli sinulla on vielä tapetin pakkauksia tai asennusohjeita tallessa, voit löytää sieltä yksityiskohtaiset tiedot tapetin irrotettavuudesta. Valmistajat ilmoittavat usein, mikäli tapetti on suunniteltu vedellä irrotettavaksi.
Tapetinpoistoaine voi myös auttaa tunnistamaan tapetin tyypin:
Noudattamalla näitä ohjeita voit tunnistaa, onko tapetti liimattua vai vedellä irrotettavaa, ja valita sopivan irrotustavan tapettityypin mukaisesti.
Paras tapa pehmentää liimatun tapetin liimaa ennen poistoa on käyttää kosteutta ja lämpöä apuna. Tässä on joitain toimintavaihtoehtoja sekä askel askeleelta ohjeistus:
Kostuttaminen on tehokkain tapa pehmentää tapetin liimaa. Voit käyttää tähän erityisesti tapetin poistoon suunniteltua liuosta, tai valmistaa oman sekoituksen vettä ja astianpesuainetta.
Anna kostutuksen vaikuttaa 15-30 minuuttia, jotta vesi ehtii imeytyä tapettiin ja liimaa pehmentäen. Tarvittaessa toista kostutus.
Höyryn käyttäminen on toinen tehokas tapa pehmentää tapetin liimaa, erityisesti jos tapetti on vanha tai hyvin kiinnittynyt.
Käytä tapetinpoistoskrapaa tai lastaa tapetin irrottamiseen varoen, ettet vahingoita seinäpintaa. Aloita kulmasta ja työskentele alhaalta ylöspäin tai ylhäältä alaspäin riippuen tapetin käyttäytymisestä.
Oikein suoritetun kostutuksen ja höyryttämisen avulla tapetin liiman pehmentäminen ja tapetin irrottaminen on huomattavasti helpompaa ja sujuvampaa.
Tapetin ylimmän kerroksen poistaminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta oikeilla menetelmillä ja tarvikkeilla voit tehdä sen tehokkaasti. Tässä vaiheittainen opas:
Aseta suojamuovit tai -paperit lattialle ja kalusteiden päälle suojaamaan niitä vesiroiskeilta ja tapettijäämiltä.
Sekoita tapetinpoistoaine ohjeiden mukaan tai valmista saippuavesi (lämmintä vettä ja hieman astianpesuainetta). Kostuta sieni tai liina hyvin ja levitä kosteus tapetin päälle. Anna tapetin imeä nestettä noin 10-15 minuuttia. Tämä pehmentää liimaa.
Käytä teräksistä lastaa tai tapetinirrotustyökalua tapetin ylimalkaisen päällimmäisen kerroksen irrottamiseen. Aloita tapetin alaosasta ja työskentele ylöspäin. Ole varovainen, ettet vahingoita alla olevaa seinäpintaa.
Jos tapetti ei irtoa kokonaisina liuskoina, käytä veistä tai katkoteräveistä leikataksesi vaikeasti irtoavat kohdat. Voit myös tehdä pieniä viiltoja tapettiin, jotta kosteus pääsee syvemmälle ja helpottaa irrottamista.
Kun ylin kerros on irroitettu, saattaa seinään jäädä pieniä liimajäämiä tai palasia tapetin pohjakerroksesta. Kostuta sieni tai liina uudelleen ja pyyhi jäämät pois. Voit käyttää tarvittaessa myös lastaa, mutta varovasti.
Kun kaikki tapettijäämät on poistettu, pyyhi seinät puhtaalla vedellä ja anna niiden kuivua huolellisesti ennen uuden tapetin asentamista tai seinän maalausta.
Muista aina käyttää suojakäsineitä ja tarvittaessa suojalaseja, erityisesti jos käytät kemiallisia tapetinpoistoaineita.
Seinän valmistelu uutta tapetointia tai maalausta varten on tärkeä vaihe, joka vaikuttaa lopputuloksen laatuun ja kestävyyteen. Seuraavassa on kattava ohjeistus seinäpinnan käsittelystä:
Ensin on poistettava vanha tapetti, maali tai muu seinäpinnoite.
Kun vanha pinnoite on poistettu, seinä tulee puhdistaa huolellisesti. Pese seinä esimerkiksi miedolla saippuavedellä ja huuhtele puhtaalla vedellä. Anna seinän kuivua täysin ennen seuraavien vaiheiden aloittamista.
Epätaisaisuudet ja kolot on tasoitettava ennen uuden tapetin tai maalin asentamista.
Pohjamaalaus parantaa tapetin tai maalin tarttumista ja peittää mahdolliset värivirheet. Se on erityisen tärkeää, jos pinnassa on useita paikkauskohtia tai erilaisia materiaaleja.
Nyt seinä on valmis uutta tapetointia tai maalausta varten.
Näiden vaiheiden jälkeen seinäpintasi on valmis ja huolellisesti valmisteltu kestävää lopputulosta varten.
Palvelusta liimatun tapetin poisto saa kotitalousvähennystä. Liimatun tapetin poisto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2025 liimatun tapetin poiston kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.
Lisätietoja:
Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.
Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.
100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.
Kilpailuta liimatun tapetin poisto Kodinplazan avulla
Pyydä tarjoukset yrityksiltä