Kylpyhuoneremontti taloyhtiö: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 07:05

Millainen on taloyhtiön vastuu kylpyhuoneremontissa? Entä miten tapahtuu kustannusten jako? Yleensä osakas miettii kylpyhuoneen ilmeen parantamista, kun taloyhtiö ilmoittaa esimerkiksi vesieristeiden vaihtamisesta.

Kylpyhuoneremontti taloyhtiö hinta:

 • kuinka paljon taloyhtiö korvaa
 • mikä on sovittu perustaso
 • uusitaanko monia kylpyhuoneita kerralla

Taloyhtiöiden kylpyhuoneremontit maksavat keskimäärin noin 6500–11500 euroa huoneistoa kohden.

Taloyhtiön kannattaa olla kunnostustöissä aktiivinen, sillä usein itsepäinen korjaustöiden odottelu tai siirtäminen eteenpäin putoaa taloyhtiön omille varpaille. Kaikki muut paitsi kylpyhuoneiden pinnat kuuluvat taloyhtiölle. Esimerkkejä ovat muun muassa kylpyhuoneen eristeet sekä rakenteet. Monesti tilanne saattaa olla sellainen, että osakkeenomistajat ja taloyhtiö eivät ole samaa mieltä siitä, kuinka huono esimerkiksi kosteuden tilanne kylpyhuoneessa on. Näissä tapauksissa on järkevää tutkia kosteuspitoisuudet ja tehdä tutkimusten pohjalta oikeita johtopäätöksiä. Joka tapauksessa tutkimusten teettäminen tai tekeminen on aina taloyhtiölle kannattavaa ja järkevää.

Esimerkki taloyhtiön vastuusta ja osallistumisesta kylpyhuoneen uusimiseen:

 • asuntokohtainen kokonaiskustannus 8400 €
  • taloyhtiö osallistui remonttiin määritetyn perustason mukaisesti
   • vesieristys korvattiin uudella
   • lattiakaivon paikkaa siirrettiin
   • seinät levytettiin ja tasoitettiin
  • taloyhtiö korvasi osakkaalle 2500€
  • osakas vastasi itse lopuista töistä
   • vanhojen pintojen purku tarvittavilta osin
   • lattian valaminen ja lämmityksen asentaminen
   • kylpyhuonekalusteiden purkaminen ja uusien laittaminen paikoilleen
   • tarvittavat sähkö- ja putkityöt
  • osakkaan maksettavaksi jäi 5900 €

Vastuu kiinteistöstä ja sen kunnosta on taloyhtiöllä, kun taas osakkeenomistajan näkökulmasta osake oikeuttaa käyttämään kiinteistöä. Kun kylpyhuoneen uusimista lähdetään miettimään, on monesti taloyhtiöllä mietittävänä rakenteiden kunto. Rakenteiden kunto saattaa lisätä ”paineita” taloyhtiölle, sillä esimerkiksi vesivahinkotilanteessa vahinkojen eteneminen rakenteisiin saakka tarkoittaa remontin siirtymistä taloyhtiön vastuulle.

Näistä syistä johtuen kannattaakin etenkin kylpyhuoneen ja märkätilojen remontointi suorittaa hyvissä ajoin ns. ennaltaehkäisevästi, ennen kuin suurempia vahinkoja pääsee syntymään. Varsinkin kuntokartoitusten tai tutkimusten avulla voidaan selvittää taloyhtiön rakenteiden sekä märkätilojen kuntoa.

Kylpyhuoneen uusiminen taloyhtiön laskuun on yleensä ainakin osittain mahdollista. Usein taloyhtiössä määritellään ns. perustaso, jonka viitteiden sisällä taloyhtiö voi kustantaa ainakin osan tulevasta remontista etenkin silloin, kun märkätilojen uusiminen tehdään ns. ”kootusti”. Parempi laatoitus, hienommat kalusteet tai katon panelointi jäävät usein osakkaan maksettavaksi, mikäli niitä ei ole perustasolla määritelty. Taloyhtiön vastuunjakotaulukosta voi aina selvittää, mitkä ovat osakkaan vastuut suhteessa taloyhtiön vastuisiin.

Minkälaisesta taloyhtiön kylpyhuoneesta onkaan kyse, löydät kylpyhuoneiden erikoisosaajat Kodinplazasta. Kyseiseen työhön liittyy:

 • taloyhtiön osallistuminen kylpyhuoneremonttiin
 • mikä on taloyhtiön osuus
 • miten vastuut jakautuvat

Palvelusta kylpyhuoneremontti taloyhtiö saa kotitalousvähennystä. Kylpyhuoneremontti taloyhtiö on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu kylpyhuoneremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile kylpyhuoneremonteista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.