ASP-tili: tietoa

Tarvitsetko palvelua ASP-tili?

  • Kilpailuta alueesi rahoitusyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
ASP-tili

ASP-tili: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Katso hintasivu:

ASP-tili hinta

Tulossa myöhemmin!

ASP-tiliä, myös ASP-säästäminen, ASP-säästötili tai ASP-tilin avaaminen, voidaan käyttää apuna säästöjen kerryttämiseen ensiasuntoa varten.

Minkälaista ASP-tiliä oletkaan avaamassa, tavoitat pankit ja rahoituslaitokset Kodinplazasta. Hyötyjä:

  • säästä selvää rahaa ASP-tilien kustannuksissa
  • löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
  • vertaile saamiasi tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti

Vuodelta 1992 peräisin olevan ASP-lainsäädännön perusajatuksena on madaltaa ensimmäisen asunnon eli ensiasunnon hankkimisen kynnystä. Lyhenne ”ASP” tulee sanoista ”asuntosäästöpalkkio”– säästämällä esimerkiksi 10 % ensiasunnon ostohinnasta, pankki lainaa ASP-säästäjälle loput hankintahinnasta.

Asuntosäästöpalkkiosäästäminen on monesti kannattavaa, sillä 1 % normaalin talletuskoron lisäksi monet pankit maksavat talletukselle lisäkorkoa 2-4 %. Kyseinen korko on verotonta ja lopullisessa lainassa voi käyttää myös maksutonta valtiontakausta.

Kuinka ASP-säästöjen kerryttäminen aloitetaan? Ensimmäinen askel on ASP-säästötilin avaus valitsemassasi pankissa. ASP-tilin voi ottaa käyttöön jo 15-vuotiaana, mutta kuitenkin viimeistään 39-vuotiaana. Säännöllisiä tuloja ei tarvita, sillä talletuksia voi tehdä joustavasti oman lompakon paksuuden mukaan – minimitalletusmäärä kolmen kuukauden aikana on 150 euroa ja maksimimäärä 3 500 euroa. Tällainen kolmen kuukauden jakso eli kalenterivuosineljännes ja sen aikana tapahtuva talletus tulee tehdä vähintään kahdeksana erillisenä kertana. Nopeimmillaan uuden asunnon hankinta voi tapahtua siis kaksi vuotta sen jälkeen, kun ASP-tili on perustettu. Enimmäisaikaa säästöjen tekemiselle ei ole asetettu.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Tutustu julkaistuihin tarjouspyyntöihin täältä.

Suosituimmat sivut aiheesta ASP-tili

Kilpailuta ASP-tili
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä