Kylpyhuoneen lattialämmitys: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 17.04.2022 klo 19:04

Kylpyhuoneen tai pesuhuoneen lattialämmitys lisää käyttömukavuutta ja kuivattaa märkätilat nopeammin.

Kylpyhuoneen lattialämmitys hinta:

 • kylpyhuoneen lämmitysmenetelmä: vesikierto vai sähköinen
 • tehdäänkö termostaatin vikavirtasuojaus
 • kylpyhuoneen ja keskuksen välimatka
 • tehdäänkö samalla purkutöitä vai ei

Lattialämmitys kylpyhuoneeseen maksaa keskimäärin noin 290,00 € – 830,00 €. Esimerkiksi 8 m2 kylpyhuoneen lattialämmityksen asennus voisi maksaa 375,00 € tarvikkeineen.

Ensimmäiseksi tulee arvioida kylpyhuoneen lämmitysmenetelmää, joka on yleensä vesikiertoinen tai sähköinen. Kylpyhuoneen sähköisessä lämmityksessä hintoihin voi vaikuttaa esimerkiksi vikavirtasuojauksen tekeminen, joka tehdään yleensä sähkökeskukseen, mikäli paikkoja on vapaina. Joissain tapauksissa vikavirtasuojaus tehdään keskuksen viereen. Toinen elementti kylpyhuoneen sähköisessä versiossa on kylpyhuoneen ja keskuksen välinen etäisyys ja kuinka vaikeaa sähköjen vetäminen on. Sähköisen järjestelmän hinnoissa tulee huomioida myös, käytetäänkö kylpyhuoneessa lämmitysmattoa vai lämmityskaapelia. Hintoja saattaa nostaa myös se, että toisinaan lattian korottaminen kylpyhuoneessa ei ole mahdollista, jolloin esimerkiksi vesikiertoista järjestelmää asennettaessa joudutaan jyrsimään tai urittamaan lattiapintaa. Jokainen kylpyhuone ja talokohde on erilainen ja tämä kannattaa huomioida kylpyhuoneen lattialämmitysjärjestelmän kustannuksia arvioitaessa.

Kuinka paljon maksaa kylpyhuoneen lattialämmityksen tekeminen? Hintoja:

 • 4 m2 kylpyhuone
  • lattialämmitys voidaan asentaa kaukolämpöön tai sähköllä
  • hinta: 320,00 €
 • 13 m2 kylpyhuone ja pesutila
  • vanhojen rakenteiden purku
  • lattialämmityksen uusiminen
  • lattiakaivojen asentaminen
  • kokonaisurakka: 3700,00 €
  • lämmityksen hinta: 634,00 €

 

Kylpyhuoneen lämmin lattia tuntuu kivalta jalkojen alla, mutta mukavuus ei ole suinkaan lattialämmityksen tärkein elementti. Mukavuuden lisäksi kylpyhuoneen lämmin lattia auttaa pintojen kuivumista etenkin kosteissa tiloissa. Kun tilat kuivuvat paremmin, kosteus pysyy poissa rakenteista. Kylpyhuoneen lämmitys vähentää siis myös kosteusvahingon riskiä.

Kylpyhuoneen tai pesuhuoneen lattialämmitys sähköllä on yleensä helpompi toteuttaa verrattuna vesikiertoiseen järjestelmään:

 • lämmityskaapeli asetetaan kaakelin alle
  • sähköjärjestelmä liitetään johdon avulla sähköverkkoon
 • vuotoriski poistuu kokonaan ja turvallisuus lisääntyy
 • lattian pinta nousee vähemmän, yleensä noin 5–16 mm

Sähkönkulutus on totta kai enemmän kuin ilman lattialämmitystä, mutta esimerkiksi 5 m2 kylpyhuoneen lämmittäminen saattaa lisätä kulutusta noin 100 kWh kuukaudessa, riippuen sen tehokkuudesta ja kuinka paljon lämmitystä pidetään päällä. Kulutus ja sähkölasku perustuukin juuri näihin tekijöihin.

Ensimmäinen edellytys on, että koti tai kiinteistö lämmitetään muutenkin vesikiertoisella järjestelmällä. Tällä tavoin kylpyhuoneen lämmittäminen on tasaisempaa, vaikkakin toteutus on hieman haasteellisempaa ja lattian pinta nousee hieman sähköistä enemmän.

Minkälaisesta kylpyhuoneen lattialämmityksestä oletkaan kiinnostunut, löydät kylpyhuoneen lämmitysratkaisujen erikoistekijät Kodinplazasta. Olennaisia asioita:

 • sähkö- tai vesikierron valinta
 • sähkönkulutus sähköllä
 • kosteusvahingon riskin pienentyminen

Palvelusta kylpyhuoneen lattialämmitys saa kotitalousvähennystä. Kylpyhuoneen lattialämmitys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu lattialämmityksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile lattialämmityksistä Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.