Omakotitalon putkiremontti: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 11:05

Omakotitalon putkiremontit, myös putkiremontti omakotitaloon, voivat tarkoittaa esimerkiksi viemäriverkon, lämpöverkon tai käyttövesiputkiston uusimista, kunnostusta tai saneerausta eri menetelmillä.

Omakotitalon putkiremontti hinta:

 • mitä kunnostetaan: viemäri-, käyttövesi- ja/tai lämpöverkko
 • talon pinta-ala ja kerrosten lukumäärä
 • talon tyyppi: kivitalo, puutalo jne.
 • läpiviennit, vesipisteet, patterit, viemäripisteet

Omakotitalojen putkistoihin kohdistuvat remontit maksavat keskimäärin noin 3 000,00 € – 35 000,00 €, riippuen talon ominaisuuksista sekä kunnostettavista kohteista.

Omakotitaloja on monia erilaisia ja harvemmin kahta täysin samanlaista putkistojen uudistusta tulee vastaan. Hintoja on kuitenkin mahdollista arvioida suhteellisen tarkastikin eri elementtien avulla, mutta tarkimman hinnan talosi mahdollisesta putkiremontista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazan kautta.

Omakotitalon putkiverkosto koostuu siis useasta eri osa-alueesta ja ensin olisikin hyvä tehdä jaottelua niiden välille. Esimerkiksi käyttövesiverkostoon kohdistuvien remonttien hinnat vaihtelevat noin 3 000 – 7 000 euron välillä, kun taas lämpö- eli patteriverkostoja kunnostetaan noin 5 000 – 14 000 euron haarukassa. Viemäriverkostoja kunnostetaan kohteesta riippuen noin 8 000 – 25 000 euron kustannuksin. Olennaista tässä on ymmärtää se, että putkiston uudistus tai kunnostaminen voi kohdistua yksittäiseen osa-alueeseen tai vaikkapa kaikkiin kerralla.

Riippumatta kunnostettavasta osa-alueesta, kannattaa joka tapauksessa kartoittaa talon ominaisuuksia ainakin tietyiltä osin. Esimerkiksi pinta-alan sekä kerrosten lukumäärän avulla voidaan arvioida tarvittavan putken määrää sekä mahdollisten läpivientien, pattereiden, vesipisteiden tai viemäripisteiden määrää.

Kuinka paljon maksaa putkiremontti omakotitaloon? Laskelmia:

 • käyttövesi + lämpöverkko
  • kivitalo
  • pinta-ala: noin 130 m2
  • kerroksia: 1 kpl
  • omakotitalon putkiremontin hinta: 9 500,00 €
 • viemäri
  • puutalo
  • pinta-ala: noin 180 m2
  • kerroksia: 3 kpl
  • viemäripisteitä: 9 kpl
  • putkiremontti omakotitaloon hinta: 12 000,00 €
 • viemäri + käyttövesi
  • puutalo
  • pinta-ala: noin 150 m2
  • kerroksia: 1 kpl
  • OKT:n putkiremontin hinta: 17 800,00 €

Viimeisten vuosikymmenien aikana mediassa on ollut säännöllisesti esillä erilaisia tapauksia, joissa etenkin suuremmissa kohteissa putkistoihin kohdistuvat remontit ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia niin asukkaille kuin myös urakoitsijoille. Kerrostalojen kohdalla esimerkiksi evakossa asuminen on saattanut venähtää useiksi kuukausiksi tai sovittu valmistumisaika on siirtynyt viikoilla eteenpäin.

Omakotitalojen kohdalla tilanne on kuitenkin kauttaaltaan erilainen ja monesti urakasta selvitään 1–10 päivän aikana, riippuen urakan laajuudesta. Toisinaan remontit voivat kohdistua pelkästään LVI-verkon yhteen osa-alueeseen, mutta myös kaikkien osa-alueiden kunnostaminen kerralla on mahdollista.

Mitään yhtä ja tiettyä ajankohtaa ei ole olemassa, muuta kuin ennaltaehkäisevästi. Nyrkkisääntö on, että putkivuodon riski kasvaa ja kääntyy jyrkempään nousuun putkien iän ylittäessä 25 vuoden rajapyykin. Yleensä putkiremonttien asiakaskunta muodostuukin kahdesta eri segmentistä, joista ensimmäinen on ennakoiva ja toinen reagoi tilanteeseen vasta vuotojen ilmenemisen jälkeen. Lienee sanomattakin selvää, että rakenteiden kaivaminen auki ja rakenteiden kuivattelu on aina kalliimpi ja enemmän aikaa vievä vaihtoehto. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä.

Jokaiseen omakotitaloon valitaan tapauskohtaisesti parhaat menetelmät ja vaihtoehdot putkiremontin toteutukselle. Esimerkiksi kerrostaloissa putket vaihdetaan monesti kokonaan uusiin, joka tarkoittaa rakenteiden purkamista. Omakotitalojen kohdalla rakenteita puretaan enää harvoin ja yleensä vain pakon edessä. Esimerkiksi käyttövesiputkiston ja lämpöverkkoputkiston voi tyhjentää, tulpata ja jättää turvallisesti rakenteisiin samalla kun uudet putket asennetaan siististi pintavetona. Viemäriputkeakaan ei tarvitsee poistaa rakenteista, vaan vanhan putken voi esimerkiksi sukittaa tai pinnoittaa sen sisältä, jolloin lopputulos on uuden viemäriputken veroinen.

Aiheesta muualla:
OKT:n putkiremonttia turha pelätä, Yle
Putkiremontin neliöhinta omakotitalossa huomattavasti halvempi, Talouselämä

Minkälaisesta omakotitalon putkiremontista onkaan kyse, löydät omakotitalojen putkiremontteihin erikoistuneet yritykset Kodinplazasta. Tietoa:

 • alkuperäisen putkiston turvallinen käyttöikä noin 25–35 vuotta
 • putket kannattaa uusia tai kunnostaa ennen vuotovahinkoa
 • nopea toimenpide: kesto yleensä vain 1–10 päivää

Palvelusta omakotitalon putkiremontti saa kotitalousvähennystä. Omakotitalon putkiremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu putkiremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile putkiremonteista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.