Taloyhtiön putkiremontti: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 11:05

Taloyhtiöiden putkiston käyttöikä on noin 30–55 vuotta ja monissa taloyhtiöissä putkien uusiminen onkin ajankohtainen asia.

Taloyhtiön putkiremontti hinta:

 • mikä korjausmenetelmä valitaan
 • taloyhtiön koko ja suuruus
 • tehdäänkö putkiremontin yhteydessä muita korjaustöitä

Putkien uusiminen kerrostalossa maksaa keskimäärin noin 540 € per neliömetri. Esimerkiksi 3-kerroksisen pienen kerrostalon linjasaneeraus voisi maksaa 320 000 €.

Valittavaan putkiston korjausmenetelmään vaikuttaa aina myös taloyhtiön talotyyppi. Kerrostalon rakenne määrittelee ainakin osittain, mitä menetelmää voidaan käyttää ja kuinka paljon taloyhtiön kustannukset putkiston uusimisessa ovat. Lisäksi hintoja nostaa tai laskee merkittävästi muiden samalla tehtävien korjaustöiden määrä. Esimerkiksi 1950-luvulla rakennetussa kerrostalossa on toisinaan taloudellisesti järkevää korjata samalla myös taloyhtiön muita rakenteita esimerkiksi kylpyhuoneen, keittiön tai talotekniikan osalta.

Tästä syystä hinnat vaihtelevat aina taloyhtiökohtaisesti ja hintoja on haastava verrata suoranaisesti keskenään. Tässä kuitenkin muutamia esimerkkejä:

 • putket uusitaan kokonaan
  • kerroksia: 6 kpl
  • rappuja: 1 kpl
  • huoneistoja: 30 kpl
  • pinta-ala:
  • viemärit uusitaan rakenteita myöten
  • käyttövesiputket uusitaan rakenteita myöten
  • samalla uusitaan myös märkätilat ja sähköt
  • putkiremontin hinta kerrostalossa: 1 458 000 €
   • hinta per neliömetri: 900 €

Halvempi vaihtoehto kokonaisvaltaiselle uusimiselle on putkien kunnostus, joka voi tiputtaa neliöhinnan jopa yhteen kolmasosaan edellä käytetyn esimerkin hinnasta. Esimerkiksi viemäri voidaan kunnostaa sisäpuolelta ja käyttöputket niiden pinnalta. Saman kerrostalon putkien uusiminen näin toteutettuna voisi maksaa noin 500 000 €.

Taloyhtiöistä ehkäpä yleisin eli kerrostalo on ehdottomasti yksi työläimmistä putkiuudistuksista toteuttaa. Esimerkiksi pientaloihin verrattuna kerrostalot saattavat olla jopa kymmeniä kerroksia korkeampia, jolloin lattiapinta-alaakin kertyy huomattavasti enemmän.

Osakkaiden toiveet tulevasta taloyhtiön putkiremontista, suunniteltu aikataulu sekä erilaisten korjausmenetelmien kartoitus on mahdollista tehdä putkiremontin hankesuunnittelun aikana.

Hankesuunnittelu ottaa huomioon taloyhtiön tekniikan kokonaisvaltaisesti:

 • sähköt
 • ilmanvaihto
 • lämmitysjärjestelmä
 • putkisto: käyttövesi, viemäri, patteriverkosto

Hankesuunnittelussa kannattaa käyttää apuna alan asiantuntijaa, joka tuntee erilaisten korjausmenetelmien hyödyt ja haitat ja joka on ratkaisuissaan puolueeton. Näin taloyhtiölle löytyy oikea ratkaisu toteutettavasta menetelmästä sekä mahdollisesta pääurakoitsijasta. Hankesuunnittelun kesto on yleensä noin 4–10 kuukautta.

Kerrostalon putkien uusiminen voidaan tehdä muutamalla eri tavalla ja jokaisella korjaustavalla on hyvät ja huonot puolensa. Perinteinen tapa uusia taloyhtiön putkisto on nimensä mukaisesti vaihtaa vanhat putket uusiin. Tämä menetelmä on vaihtoehdoista yleensä työläin, hintavin sekä aikaa vievin, mutta monien näkökulmien mukaan tämä menetelmä antaa putkistolle suurimman käyttöiän.

Kaksi miedompaa tapaa toteuttaa putkiston kunnostus taloyhtiössä on korjata nykyinen putkisto joko sukittamalla tai pinnoittamalla. Sukituksessa vanhojen putkien sisään muodostetaan uusi putki ja pinnoituksessa vanha putket saavat ”uuden pinnan”. Kyseiset menetelmät ovat nopeampia ja halvempia toteuttaa kuin kokonaisvaltainen putkiston uusiminen, mutta käyttöikää ne eivät tuo putkistolle yhtä paljoa.

Minkälaisesta taloyhtiöstä onkaan kyse, löydät taloyhtiöiden putkistosaneerauksiin erikoistuneet yritykset Kodinplazasta. Tietoa:

 • taloyhtiöitä ovat esim. kerrostalot ja rivitalot
 • myös omakotitalot voivat olla taloyhtiöitä
 • putkiston korjaustapoja on useita erilaisia

Palvelusta taloyhtiön putkiremontti saa kotitalousvähennystä. Taloyhtiön putkiremontti on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu putkiremontista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile putkiremonteista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.