Parvekkeen lasitus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 17.05.2022 klo 21:05

Lasitettu parveke tuo kustannustehokkaasti lisää oleskeluneliöitä kaikissa kiinteistöissä. Minkälaisesta parvekkeesta onkaan kyse, löydät parvekkeen lasitukseen erikoistuneet yritykset Kodinplazasta.

Parvekkeen lasitus hinta:

 • parvekkeen pinta-ala ja juoksumetrit
 • parvekkeen pohjan muoto
 • parvekkeen korkeus
 • lisätyöt esim. peltien ja aukkojen suhteen

Parvekkeen lasitus maksaa noin 1050–4930 euroa. Esimerkiksi 4,8 metriä pitkän kulmaparvekkeen lasitus maksaa keskimäärin noin 2250 €. Yleensä korkeampi lasituskorkeus lisää hintaa, mutta esimerkissä korkeus on 1,9 metriä.

Ensimmäinen hintoihin liittyvä tekijä on tietenkin parvekkeen pinta-ala ja myös koko ja pituus pystysuunnassa. On loogista, että kahdeksan metriä kahden metrin korkuista lasitusta maksaa enemmän kuin neljä metriä saman korkuista.

Toinen aspekti parvekkeen lasittamisen kustannuksien arvioimisessa on parvekkeen muoto. Lasitettu parveke koostuu erilaisista muodoista:

 • Suora lasitus
  • lasia asennetaan vain yhdelle sivulle
  • hinta esim. 1300 €
 • L-muoto
  • lasia asennetaan kahdelle sivulle
  • hinta esim. 1700 €
 • U-muoto
  • lasia asennetaan kolmelle sivuille
  • hinta esim. 2400 €
 • G-muoto
  • lasia asennetaan neljälle sivulle
  • hinta esim. 3400 €
 • Avoin muoto
  • sivuja on enemmän kuin yksi ja sivujen väliset kulmat eivät ole yhtä suuria 90 asteen kanssa
  • hinta esim. 3600 €

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä enemmän lasia parvekkeelle asennetaan, sitä kalliimpaa asennus on.

Kolmas tärkeä asia hintoja arvioitaessa on miettiä sopivaa paksuutta lasille. Lasin paksuus määritetään tarvittavan korkeuden mukaan ja ammattilainen ottaa aina huomioon tuulikuorman. Yleensä 8 mm sekä 10 mm paksuista lasia käytetään korkeissa parvekkeissa, tai kun parveke sijaitsee lähellä meren rantaa tai korkeassa kerrostalossa.

Parvekelasitukset lisäävät totta kai asunnon tai kiinteistön käyttömukavuutta, mutta niillä on toinenkin tärkeä tehtävä: Pidentää parvekkeen elinikää ja työntää seuraavan saneerauksen ajankohtaa eteenpäin. Parvekkeen lasittaminen voi siirtää tulevaa remonttia eteenpäin jopa 10–20 vuodella, sillä lasitus suojaa parvekkeen pintoja kulumiselta ja korroosiolta, joita sääilmiöt sekä ilmalämpötilojen vaihtelut parvekkeelle aiheuttaa. Lisäksi parveke ja sen rakenteet kuivuvat paremmin kosteudesta, sillä lasitetun parvekkeen lämpötila pysyy aina hieman korkeampana ulkolämpötilaan nähden.
Omistatko lemmikin, kuten kissan tai koiran? Varsinkin kissat tykkäävät kiipeillä parvekkeella ja saattavat hypätä esimerkiksi perhosen perään. Eikä saa unohtaa lapsiakaan, jotka tykkäävät leikkiä parvekkeella. Parvekkeen lasituksella lisätään parvekkeen turvallisuutta ja pääsääntöisesti lasit ovat aina tehty karkaistusta turvalasista, jonka paksuus vaihtelee 6–10 millimetrin välillä. Lasin paksuuteen vaikuttava tekijä on parvekkeelle tarvittava lasin korkeus.

Onko projektisi vielä alussa vai oletko jo hankkinut mieleiset lasit parvekkeelle? Missä tahansa vaiheessa oletkaan parvekkeen lasitusta, kannattaa lasitus kilpailuttaa ja pyytää useampia tarjouksia vertailtavaksi.

Parvekelasien kiinnitys onnistuu jokaisena vuodenaikana, myös talvella. Asennuksen kesto on nopeimmillaan pari tuntia ja haastavimmissa kohteissa aikaa voi mennä 2–3 työpäivää.

Palvelusta parvekkeen lasitus saa kotitalousvähennystä. Parvekkeen lasitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu parvekkeen lasituksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile parvekelaseista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.