Ikkunan eristäminen: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 25.04.2022 klo 11:04

Ikkunoiden oikeaoppinen eristäminen pitää äänihaitat kiinteistön ulkopuolella ja estää lämpöä karkaamasta pois.

Ikkunan eristäminen hinta:

 • eristettävien ikkunoiden koko ja lukumäärä
 • tehdäänkö mekaaninen kiinnitys samalla
 • eristetäänkö saneeraus- vai uudiskohteen ikkuna

Ikkunoiden eristys maksaa noin 60,00 € per eristettävä ikkuna. Esimerkiksi omakotitalon yhdeksän ikkunan eristystyöt voisivat maksaa 300–400 euroa.

Ikkunoiden eristyksessä ensimmäinen huomioitava asia kustannuksiin liittyen on kohteen laatu. Esimerkiksi uudiskohteessa ikkunoiden eristäminen on suhteellisen suoraviivaista varsinkin tilanteissa, joissa ikkunaelementit on jo kiinnitetty paikoilleen mekaanisesti ja eristäjä käy vain laittamassa eristeen paikoilleen jokaiseen ikkunaan. Toisaalta remontin tai saneerauksen yhteydessä tehtävä eristys vie enemmän aikaa ja eristystä joudutaan valmistelemaan enemmän. Luonnollisesti myös eristettävien ikkunoiden koko vaikuttaa hintoihin, sillä suurempiin ikkunoihin käytetään enemmän eristysainetta kuin pienempiin ikkunoihin. Monesti ikkunoiden eristäminen on yksi osa ikkunoiden asentamista, mutta eristys voidaan silti toteuttaa ja hinnoitella erikseen kaikesta muusta.

Kuinka paljon maksaa ikkunoiden eristäminen? Laskelmia:

 • vanha puutalo
  • yhden huoneen tuplaikkunaan kertyy kosteutta
  • ikkunatiivisteiden vaihto ja osittainen purku
  • ikkuna eristetään sisäpuolelta
  • käytetty aika: 1,5 tuntia
  • hinta: 74,00 €
 • omakotitalo uudiskohde
  • kellarissa 5 ikkunaa
  • kerroksessa 16 ikkunaa
  • ullakkokerroksesta 2 erikoisikkunaa
  • toinen erikoisikkunoista pyöreä, toinen puolipyöreä
  • yhteensä 23 ikkunaa
  • hinta: 560,00 €

Polyuretaanivaahdot ovat yleisiä eristeitä, joita käytetään etenkin ikkunoiden asennuksen ja eristyksen apuna. Polyuretaanivaahto eristää hyvin lämpöä sekä ulkoa tulevaa ääntä. Näiden lisäksi kosteus ei imeydy siihen, mikä saattaisi tarkoittaa kosteusongelmia myöhemmin. Kun vaahtoa ruiskutetaan ikkunaelementin rakenteisiin, on sopiva määrä syytä huomioida huolellisesti. Mikäli vaahtoa laitetaan liikaa, saattaa sen laajentuminen aiheuttaa ikkunan karmien vääntymistä.

Oikea määrä vaahdolle mitoitetaan yleensä niin, että se täyttää noin 60–70% tilkeraosta. Vaikka polyuretaanivaahto kovettuukin kiinteäksi ja tukevaksi aineeksi, tulee ikkunaelementti silti aina kiinnittää rakenteisiin mekaanisesti. Jos pinnat ovat erityisen kuivat ja samoin olosuhteet, saattaa vesiruiskulla pintojen kostuttaminen olla tarpeellista.

Kun vaahto on kuivunut, saattaa sitä monesti olla pursunut reunojen yli. Ylimääräisen eristeen voi ottaa pois esimerkiksi leikkaamalla, mutta silloin täytyy olla varma siitä, että eriste on kuivunut kunnolla.

Ikkunan jokaiselle puolelle olisi hyvä jättää noin 1,5–3,5 senttimetriä tilaa, ettei uretaanisauma repeä myöhemmin liian ahtaan välin takia.

Minkälaista ikkunan eristystyötä etsitkään, löydät ikkunoiden ammattieristäjät Kodinplazasta. Eristyksiin liittyy:

 • ikkunaeristeen materiaali
 • tilke- eli eristevaran jättäminen
 • rakenteiden eläminen

Palvelusta ikkunan eristäminen saa kotitalousvähennystä. Ikkunan eristäminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu eristyksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile eristystöistä Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.