Viemäriputken eristys: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 25.04.2022 klo 11:04

Viemäristön eristäminen. Eristys lisää viemäristön luotettavuutta. Lisäämällä palo-, lämpö sekä äänieristys viemäriputkiin, voidaan varmistua myös oikeiden rakentamismääräyksien noudattamisesta.

Viemäriputken eristys hinta:

 • Viemäriputkien määrä ja pituus
 • Viemäriputkien asennussyvyys sekä kaivuutyöt
 • Kuluvan eristeen määrä

Eristystöiden hinta vaihtelee 1 500 - 10 000 euron välillä. Suurimpia hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat tehtävät kaivannot, kaivauksien tuenta, kaivantotäytöt sekä rakennusaika.

Eristystöiden hinta vaihtelee pitkälti työhön kuluvan ajan mukaan. Mikäli putket ovat jo asennettu ja ne pitää kaivaa esiin, sitä kauemmin kaivuutöihin menee, jos putket ovat vasta asennusvaiheessa on niiden eristäminen huomattavasti edullisempaa verrattuna vanhojen putkien kaivuutöihin verrattuna. Yleensä kun putket kaivetaan esille, tehdään niihin myös muitakin toimenpiteitä kuin pelkkä eristys.

Mikäli viemäriputket täytyy kaivaa esille, kaivuutöiden kustannuksiin vaikuttaa se kuinka syvälle putket ovat asennettu sekä maaperän tyyppi. Mikäli maa on helposti sortuvaa, täytyy kaivannot tukea, jotteivat ne sorru. Kaivaus ja täyttötöihin voi maaperästä riippuen kulua suurikin aika.

Kuinka paljon maksaa eristystyö viemäriputkille?

Laskelmia:

 • Rintamamiestalo
  • Wc:n jätevesiputkien uudelleeneristäminen
  • Kaivuutyöt
  • Eritystöiden kokonaishinta: 2 000,00 €
 • Suurehko omakotitalo
  • Putkien kallistusten tarkistus
  • Kaikkien viemäriputkien eristäminen
  • Putkien peittäminen
  • Remontin kokonaishinta: 3 500,00 €

Kerro tarpeestasi tarjouspyyntölomakkeella ja alat saamaan tarjouksia viemäriputkien eristämistä tarjoavilta yrityksiltä. Sitä tarkempia sekä parempia tarjouksia yritykset voivat sinulle antaa, mitä tarkemman osaat ja pystyt tarvettasi kuvailemaan.

Viemäriputkien tarkoituksellinen eristäminen suojaa putkia lämpötilaeroilta sekä rikkoutumiselta. Mikäli putki pääsee jäätymään, näkyy se helposti – putket vetävät huonosta tai eivät ollenkaan. Toimimattomuuden lisäksi riski putken halkeamiseen kasvaa, joka johtaa helposti taas putkiremonttiin. Mikäli epäilet putkiesi olevan huonosti eristettyjä, kannattaa eristysten asennuksien lisäksi tarkastaa myös putkien kallistukset.
Tavallisesti viemärit asennetaan roudattomaan syvyyteen, mutta muutokset maaperässä saattavat muuttaa pohjavedenpinnan liikkumista. Mikäli viemäriä ei voida upottaa tarpeeksi syvälle maahan, on eristyksen lisäksi lisättävä putkeen saattolämmitys. Saattolämmitys voidaan asettaa päälle tarvittaessa, jolloin kaapeli pitää putkea lämpimänä eikä putki pääse jäätymään.
Ullakolle asennettuun tuuletusputkeen kondensoituu kylmemmillä keleillä vettä, joka mahdollisesti jäätyy, mikäli putkea ei ole eristetty kunnolla. Lämpimillä keleillä putkeen voi teoreettisesti kondensoitua myös vettä, lämpötilan pienestä erosta johtuen, kosteutta ei kuitenkaan putkeen muodostu. Tuuletusviemäriin voidaan myös asentaa höyrysulku, mutta sen asentaminen ei ole pakollista.

Rippumatta siitä, millaista putkien eristämistä etsit, Kodinplazasta löydät tarvitsemasi eristysammattilaisen nopeasti. Viemäröinnin eristystöihin liittyy:

 • Eristeiden asentaminen
 • Saattolämmityskaapelin asentaminen
 • Tuuletusviemärin eristäminen

Palvelusta viemäriputken eristys saa kotitalousvähennystä. Viemäriputken eristys on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu eristyksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile eristystöistä Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.