Kaakelisaumojen puhdistus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2022 klo 23:05

Kaakeleiden saumojen puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti: Yleisin materiaali kylpyhuoneiden sekä wc-tilojen lattiassa sekä seinissä on kaakeli. Likaantuneet kaakelisaumat voidaan puhdistaa lähes uudenveroisiksi.

Kaakelisaumojen puhdistus hinta:

 • Millaiset saumat kohteessa on?
 • Kuinka suuri on puhdistettava kohde?
 • Tehdäänkö muita toimenpiteitä?

Kaakelisaumojen puhdistaminen maksaa 30 – 70 €/h. Tavallisesti puhdistuksessa käytetään tehokkaita pesuaineita sekä erilaisia harjoja. Myös saumojen höyrypuhdistus voi toimia vaihtoehtoisesti. Kannattaa huomioida, että mikäli lika on vaikeasti jo pinttynyt, voi ainoana vaihtoehtona olla sauman vaihto. Kylpyhuoneen puhdistus voisi maksaa 400,00 €

Kokonaiskustannuksiin vaikuttavia tekijöitä ovat siivottava kohde, puhdistustoimenpiteet sekä kohteen likaisuuden määrä sekä tyyppi. Kaikki nämä lisäävät kohteeseen käytettyä työaikaa, joka on suoraan yhdistettävissä puhdistuksen hintaan.

Kannattaa toki huomioida, että joissakin tilanteissa kaakelisaumojen vaihto voi olla ainut vaihtoehto saavuttaa täysin puhdas sauma, sama koskee silikonisaumoja. Myös mikäli laattojen välissä olevat pilkut uusiutuvat tai eivät lähde pesulla, kannattaa kylpyhuoneen tila tarkistaa.

Esimerkkilaskelma kylpyhuoneen puhdistuksesta:

 • Yksittäinen kylpyhuonehuone
  • Saumojen sekä laattojen puhdistus
  • Silikonisauman vaihto
  • Tuntihinta 45 euroa
  • Käytetyt tunnit 5h
  • Yhteensä: 225,00 €

Jättäessäsi tarjouspyyntöä kylpyhuoneen saumojen puhdistuksesta, voit kertoa tarjouspyynnössäsi esimerkiksi seuraavia tietoja:

 • Siivottava kohde
  • Millainen alue on puhdistettavana?
  • Millaisessa kunnossa puhdistettava alue on?
 • Muita mahdollisia tietoja
  • Missä kohde sijaitsee?
  • Millaista aikataulua olet suunnitellut?
Saumat likaantuvat helposti, sillä tavallinen moppi ei ylety kunnolla saumoihin jotka ovat itse laatta- tai kaakelipintaa alempana. Saumojen pesu kannattaa suorittaa säännöllisesti, jolloin pinttyvän lian kertyminen sekä sauman tummeneminen voidaan estää. Jos saumaa ei puhdisteta tarpeeksi usein, pääsee se värjäytymään. Värjäytymisen poistaminen ei onnistu kovin helposti, jolloin toimenpiteeksi jää ainoastaan sauman vaihto.
Silikonisaumaan saattaa ilmestyä pieniä mustia pisteitä. Tällaisia pilkkuja voi yrittää pestä pois homeenpesuaineella, tosin yleisin tapa hoitaa silikonisauman tummuminen on vetää sauma kokonaan uudelleen. Tavallisesti kyseessä on ainoastaan kosmeettinen haitta. Mikäli pilkkuja on todella paljon tai suuria alueita sekä ne johtuvat kosteudesta joka tulee silikonisauman alapuolelta, kyseessä voi olla kosteusvaurio.

Riippumatta siitä, millaisiin laattoihin tai kaakeleihin tarvitset pesijää, Kodinplazasta löydät saumanpuhdistuksen ammattilaiset. Saumojen puhdistuksiin liittyy:

 • Saumojen harjapesu
 • Saumojen höyrypesu
 • Saumojen suojaus

Palvelusta kaakelisaumojen puhdistus saa kotitalousvähennystä. Kaakelisaumojen puhdistus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu siivouspalvelusta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile siivouspalveluista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.