Keraamisen lieden puhdistus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.05.2022 klo 23:05

Puhdistus keraamiselle liedelle: Keraamisen lieden puhdistaminen naarmuttamatta voi olla hankalaa. Oikeilla työtavoilla sekä menetelmillä myös keraamisen pinnan puhdistaminen on mahdollista.

Keraamisen lieden puhdistus hinta:

 • millaista kohdetta ollaan puhdistamassa
 • kuinka kauan puhdistamiseen kuluu
 • miten uunin pintaa on puhdistettu

Keskimäärin suurimmat puhdistuksesta aiheutuvat kustannukset tulevat puhdistukseen käytetystä työajasta. Useimmiten puhdistus suoritetaan kuitenkin osana suurempaa puhdistusta, kuten viikkosiivousta, jolloin itse keittotason puhdistuksen kustannukset ovat pieniä.

Erikoisosaajat tekevät keraamisen liedet puhdistustyöt halvimmillaan:

 • tuntihinta 35,00 € / h

Kannattaa huomioida, että itse liesitason puhdistamiseen ei välttämättä kulu hirveästi aikaa ja se suoritetaan yleensä osana muuta siivousta, kuten vaikkapa yleissiivousta tai viikkosiivousta. Näin pelkkä keraamisen lieden puhdistuksen kokonaishinta jää melko pieneksi.

Keraaminen liesi tulee puhdistaa varovaisuutta käyttäen, sillä keraamista pintaa voi vahingoittaa herkästi. Kun puhdistamisen tekee kunnolla sekä säännöllisesti, pysyy keraaminen taso myös huomattavasti helpommin puhtaana.

Yleisimpiä keraamisen lieden puhdistamiseen kuuluvia työvaiheita:

 • oikean puhdistusaineen valitseminen
 • oikean puhdistusmenetelmän valitseminen
 • puhdistuksen suorittaminen keraamiselle liedelle
 • metallikaapimen käyttö vaikeisiin kohtiin

Kannattaa huomioida, että metallikaapimen käyttöä kannattaa välttää niin pitkään kuin mahdollista, sillä metallisella terällä pinnan naarmuttaminen onnistuu erittäin helposti.  Mikäli kuitenkaan lika ei tunnu muita keinoja käyttämällä lähtevän, on metallilastan käyttäminen suositeltavaa.

Lieden pintaan kannattaa käyttää hellävaraista mikrokuituliinaa, joka ei oikein käytettynä naarmuta puhdistuspintaa. Puhdistamiseen voi käyttää mietoa käsiastianpesuliuosta joka lopuksi pyyhitään pois. Kostea pinta voidaan erikseen vielä kuivata

Kiinteä lika kannattaa puhdistaa keraamiselta liedeltä käyttäen joko itse lieden mukana tulleella tai erikseen hankitulla keraamisen lieden puhdistusvälineellä, joka muistuttaa hieman lastaa tai partakoneen terää. Tahrojen poistamiseen on suositeltavaa käyttää keraamisille liesille tarkoitettuja puhdistusaineita.

Keraaminen liesi on perinteisempää keittotasoa herkempi pinta erilaisille naarmuille sekä kolhuille. Tämän takia keraamisen pinnan puhdistaminen voi olla huomattavasti tavallista liesitasoa hankalampaa.

Lähtökohtaisesti keraamisella liedellä tulee käyttää sille kuuluvia keittovälineitä, jotka eivät jätä yhtä helposti jälkiä tai naarmuja keraamiselle pinnalle. Myös keittovälineiden pohjat kannattaa aina puhdistaa ennen niiden käyttämistä. 

Kun keraamisen lieden pintaa pidetään jatkuvasti puhtaana, ei sen pintaakaan ehdi muodostua liikaa epäpuhtauksia tai muita pinttymiä. Mikäli pintaan jää paistokertojen välissä likaa, palavat ne helposti yhä uudelleen ja uudelleen kiinni. Puhdistuksen tekeminen on myös sitä hankalampaa, mitä pidempi aika puhdistusten välissä on ollut.

Riippumatta siitä, millaisesta puhdistustarpeesta onkaan kyse, löydät siivousalan ammattilaiset kätevästi Kodinplazasta. Keraamisen lieden puhdistamiseen liittyy:

 • oikeiden työvälineiden sekä puhdistusaineiden valitseminen
 • oikean työtavan valitseminen
 • siistin lopputuloksen saavuttaminen naarmuttamatta puhdistettavaa pintaa

Palvelusta keraamisen lieden puhdistus saa kotitalousvähennystä. Keraamisen lieden puhdistus on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu siivouspalvelusta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile siivouspalveluista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.