Pönttöuunin korjaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 13.05.2022 klo 12:05

Yleisin syy pönttöuunin korjaamiselle ovat tulipesästä irronneet tiilet. Pönttöuunin korjaaminen on usein hankalaa ja työlästä, joten korjaustyöt kannattaa teettä ammattilaisella.

Pönttöuunin korjaus hinta:

 • millaisesta viasta ja korjauksesta on kyse
 • miten kauan korjaustyöt kestävät
 • miten pönttöuuni on rakennettu
 • korjaustyö, materiaalit ja muut tarvikkeet

Tavallisesti suurimmat kustannukset pönttöuunin korjausta tehdessä tulevat itse korjaustyöhön käytetystä ajasta sekä tarvittavista materiaaleista.

Erikoisosaajat tekevät pönttöuunin korjauksen ja korjauksen vaatimat muut työt halvimmillaan:

 • tuntihinta 35,00 € / h

Pelkän tuntihinnoitellun työn lisäksi kannattaa korjauskustannuksiin laskea myös mahdolliset kuljetuskustannukset, matkakorvaukset sekä erilaiset materiaalikustannukset. Tarvittavien materiaalien hinnat vaihtelevat sen mukaan, miten vanhoja osia voidaan hyödyntää. Halvimmillaan korjausmateriaalit kustantavat muutaman kympin ja laajan korjaustyön yhteydessä kustannukset nousevat helposti useampaan sataan euroon asti.

Hintaesimerkki pönttöuuniin kohdistuvasta korjaustyöstä:

 • pönttöuunin korjaus
  • uudet osat: 231,00 €
  • työ: 352,00 €
  • matkat: 8,00 €
  • muut tarvikkeet: 21,00 €
  • korjauksen hinta yhteensä: 612,00 €

Pönttöuunin korjaustarve huomataan yleensä vasta siinä vaiheessa, kun tiilipaloja irtoaa ja tippuu pönttöuunin tulipesään. Kaikkia pönttöuuneja ei aina voida korjata, ainakaan ilman pönttöuunin purkamista. Ennen korjaustöiden teettämistä kannattaa kutsua ammattilainen paikalle selvittämään pönttöuunin kunto.

Yleisimpiä pönttöuunin korjaukseen liittyviä työvaiheita:

 • vian selvittäminen
 • vioittuneiden osien irrottaminen
 • uusien osien asentaminen
 • pönttöuunin purkaminen
 • pönttöuunin uudelleen kasaaminen ja muuraaminen
 • pönttöuunin kuorien korjaaminen tai vaihtaminen

Yleensä vian etsimisen ja pönttöuunin yleiskunnon selvittämisen yhteydessä saadaan tarkemmin selville pönttöuunin vikojen suositeltu korjaustapa sekä paljonko pönttöuunin korjaaminen tulee kokonaisuudessa maksamaan.

Vanhan pönttöuunin korjaaminen on usein haasteellista ja ennen korjaustöiden aloittamista pönttöuunin kunto ja korjaustarve kannattaa arvioida perusteellisesti. Esimerkiksi tulipesän korjaaminen voidaan suorittaa onnistuneesti ja ilman suuria purkutöitä silloin, kun pönttöuunin kuori on ehjä ja yleiskunto on muutoinkin hyvä. Mikäli pönttöuuni on erittäin huonossa kunnossa, saattaa helpoin ja kestävin korjausratkaisu olla vanhan pönttöuunin purkaminen ja uuden muuraaminen. Ammattilaiselta tällaiseen korjaustyöhön menee aikaa yleensä noin yhden työpäivän verran.
Pönttöuunin kuoren korjaaminen on yleensä helpointa toteuttaa vaihtamalla koko peltikuori uuteen, sillä pellin paikkaaminen siististi ja huomaamattomasti on erittäin vaikeaa. Mikäli peltikuoren haluaa paikata kannattaa jättää tarjouspyyntö sivustomme kautta, niin saat nopeasti selville useamman ammattilaisen korjausehdotukset sekä hinnat.

Minkälaisesta pönttöuunin korjauksesta onkaan kyse, löydät pönttöuunien korjaustöiden ammattilaiset Kodinplazasta. Pönttöuunien korjaamiseen liittyy:

 • vian paikallistaminen ja korjaustavan arviointi
 • vioittuneiden osien korjaus
 • purkaminen ja uudelleen muuraus

Palvelusta pönttöuunin korjaus saa kotitalousvähennystä. Pönttöuunin korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.