Takan korjaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 13.05.2022 klo 12:05

Takkojen ja tulisijojen korjaukset vaihtelevat laajasti toisistaan. Takkoja korjataan niin sisältä kuin ulkopuoleltakin.

Takan korjaus hinta:

 • korjattavan takan kunto ja koko
 • korjaustoimenpiteiden laajuus

Takan korjaaminen tai kunnostus maksaa keskimäärin noin 100,00 € – 800,00 €.

Kun takalle tai tulisijalle kertyy tarpeeksi vuosia mittariin, saattaa uusia vauriokohtia ilmetä. Vauriokohdat voivat olla takan sisällä, mutta myös takan ulkopuolella eli ns. takan julkisivussa. Ensimmäinen hintoihin vaikuttava aspekti on korjattavan takan kunto. Erittäin huonokuntoisen takan kunnostaminen kokonaisvaltaisesti sisä- ja ulkopuolelta on luonnollisesti kalliimpaa kuin esimerkiksi pelkästään yhden laatan korjaaminen tai takan luukun kiinnityksen parantaminen.

Tulisijan ikä on aina hyvä indikaattori hintojen ennustamisessa, vaikka toki takan käyttöasteellakin on merkitystä. Takan koko on myös hyvä huomioida, mutta loppupeleissä tärkeintä olisi yrittää hahmotella tehtävien korjaustoimien laajuus mahdollisimman tarkasti. Tarkimman hinta-arvion oman tulisijasi korjaamisesta saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan. Laskelmia:

 • luukkujen kiinnitys
  • luukun yläosasta pääsee hieman savua läpi
  • hinta: 250,00 €
 • savupellin korjaaminen
  • savupelti jäänyt jumiin
  • sijainti muutenkin hankala, liian korkealla
  • lukituksen avaaminen
  • nivelletyn jatkovarren tekeminen
  • hinta: 260,00 €
 • tulipesän korjaus
  • lisäksi 3 kpl tiiliä irti
  • luukku irronnut
  • rappauksessa yksi halkeama
  • hinta: 600,00 €

Käydään ensin tulipesä käsitteenä läpi, että se on varmasti kaikille tuttu. Tulipesällä tarkoitetaan siis takan sisäpuolella olevaa tilaa, jossa esimerkiksi polttopuuta poltetaan. Tyypillisiä vuosien saatossa syntyviä haasteita ovat esimerkiksi laastin irtoaminen, joka vaikuttaa tietenkin takan käyttämiseen.

Ennen korjaustoimenpiteisiin ryhtymistä kannattaa ensin yrittää selvittää ammattilaisen kanssa, että mistä mahdolliset vauriot voisivat johtua.

Toiset erittäin yleiset tulisijojen vauriot ovat halkeamia, joita voi esiintyä esimerkiksi takan sisällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ulkopuolella esimerkiksi sauma, tiili, rappaus tai laatta saattaa olla haljennut. Pienessä mittakaavassa oleva ulkopuoleinen vaurio on yleensä enemmän esteettinen haitta eikä vaikuta niinkään takan toimintakykyyn.

Mitä tehdä, jos takka savuttaa sisälle? Yleensä kyseessä on vetoon liittyvä haaste esimerkiksi pidemmän aikaa käyttämättömänä olleen takan kanssa. Lämmittäminen kannattaa aloittaa pienellä määrällä kuivaa puuta ja antaa takalle reilusti aikaa. Mikäli savuongelmat eivät meinaa omillaan ratketa, kannattaa paikalle pyytää ammattilainen.

Mainittakoon vielä, että toimenpiteet saattavat vaihdella hieman takan tyypin ja ominaisuuksien mukaan. On olemassa esimerkiksi varaavia takkoja, ilmakiertoisia takkoja, tiilitakkoja, vuolukivitakkoja jne.

Minkälaisesta takasta tai tulisijasta onkaan kyse, löydät Kodinplazasta takkojen korjaukseen, kunnostukseen sekä huoltoon erikoistuneet yritykset. Hyötyjä:

 • säästä jopa 30% takkakorjauksen hinnoissa
 • saat tarjoukset selkeästi näkyviin
 • ensimmäiset tarjoukset tulisijan korjauksesta jopa 15 minuutissa

Palvelusta takan korjaus saa kotitalousvähennystä. Takan korjaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.