Autotallin maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Autotalli maalauksen tarpeessa? Kun autotallille tulee ikää, saattavat autotallin seinät ja lattiat tarvita jossain vaiheessa uutta maalipintaa. Mitä tahansa autotalliin liittyvää maalausta etsitkään, löydät parhaat autotallin maalausratkaisut jättämällä tarjouspyynnön sivuiltamme.

Autotallin maalauksen hintaan vaikuttavia tekijöitä on monenlaisia. Halvimmat ja normaalit lattiapinnoitteet kestävät kulutusta heikommin ja lisäksi ne saattavat olla käytössä liukkaampia. Jos autotallin lattia on liukas, on siitä mahdollista päästä eroon tekemällä ensimmäiselle märälle maalipinnalle omatekoinen ”hiekoitus” eli puhaltelemalla hyvin hienorakenteista hiekkaa pinnoille. Kuten monissa tapauksissa, myös autotallin maalaamisessa laatu maksaa hieman enemmän. Noin 30m2-40m2 betonilattian maalaus tai pinnoitus voi maksaa aina noin 300 eurosta 1000 euroonkin asti. Kalliimmissa tapauksissa kaikki sisältyvät hintaan, niin kolojen tasoitukset kuin myös timanttihionnat.

Kaksikomponenttiset, liuotteettomat ja itsestään siliävät pinnoitteet voivat olla hieman kalliimpia, mutta ne soveltuvat sisätiloihin, joissa vaaditaan lattian tietynlaista lujuutta. Hintaan vaikuttaa myös, tarvitseeko betonista poistaa betoniliimakerrosta ennen kuin sen päälle maalataan. Jos kyseessä on suurempi pinta tai pinta-ala, saatetaan autotallin maalaus joutua tekemään työparin kanssa. Mitä useampi tekijä autotallia maalaa, sitä suuremmat ovat yleensä kulut.

Myös betonilattian aiempi tai tämänhetkinen kunto vaikuttaa hintaan. Jos lattiassa on paljon kulumia, koloja tai rakoja, tulee ne puhdistaa ”terveeseen” betoniin saakka, jonka jälkeen ne tasoitetaan. Mikäli tasoituksia on paljon, pitää ne hioa ympäröivän lattian tasolle. Yhteenvetona todettakoon, että autotallin maalauksen hinta määrittyy autotallin nykyisestä kunnosta, mitä materiaaleja halutaan käyttää ja kuinka paljon.

Kuten alempana vielä mainitaan, maalataan yleensä autotallin lattia seinien ja katon maalaamisen jälkeen. Kun seinien ja katon maali on kuivunut, voidaan lattiasta vielä irrottaa mahdollinen ”irtomaali” ja imurilla kerätä ne talteen. Mikäli kyseessä betonilattia, on sopiva autotallin lattiamaali esimerkiksi liuoteohenteinen Betolux-lattiamaali. Hyvä lattiamaali on helppo siivota ja se kestää lattialle kohdistuvaa kulutusta. Kun viimeinen maalikerros on maalattu, saattaa kuivuminen kestää parikin viikkoa. Tämän jälkeen talli voi olla taas normaalissa käytössä.

Jos autotallin lattiaa ei ole aiemmin hiottu, niin betonivalun päällä oleva sementtiliima pitää irrottaa samalla kun vanha maali hiotaan pois. Tämän jälkeen voidaan levittää noin 50% vahvuinen epoksimaali autotallin lattiaan ja antaa sen imeytyä hyvin ja maalata uudestaan pinta.

Vaikkakin autotallin ilmanvaihto ja tuuletusventtiilit olisi suunniteltu hyvin rakennusvaiheessa ja ne toimisivat asianmukaisesti, suuret lämpötilavaihtelut laittavat silti seinät koville. Esimerkki tällaisesta on, kun kylmään talliin ajetaan lämmin auto.

Autotallin maalausurakka kannattaa aloittaa seinien kunnollisella puhdistuksella. Esimerkiksi maalipesuaine sopii hyvin vuosien aikana kertyneen kuran ja öljyn karkottamiseen. Laimennettua maalipesuainetta voidaan levittää seiniin vaikkapa pesulastan avulla ja kolmesta viiteen minuutin kuivumisen jälkeen lika voidaan harjata pois harjalla. Huuhtelu kannattaa tehdä lopuksi vedellä ja antaa tämän jälkeen kuivua noin 24 tuntia.

Ennen maalaustöiden alkamista on suositeltavaa, että kipsilevysaumat nauhoitetaan. Näin on mahdollista saada näyttävä ja tasainen lopputulos. Huomaathan, että kylmän autotallin sisämaalaus (sama koskee kylläkin kaikkia autotalleja) tarvitsee onnistuakseen noin plus kymmenen asteen sisälämpötilan ennen saumausta. On siis mahdollista, että talvella autotallin maalausta ei pystytä toteuttamaan. Tästä asiasta saat kuitenkin lisätietoja ja mahdollisia muita toteutusehdotuksia Kodinplazan ammattitaitoisilta yrityksiltä.

Levytyksen tiiviys, saumaus, saumanauha ja saumatasoite on syytä tehdä tarkasti, sillä ne vaikuttavat levyjen tiiviyden lisäksi myös ulkonäköön. Vuorokauden mittaisen tasoiteaineen kuivumisen jälkeen, röpelöiset pinnat voidaan hioa pois ja toki samalla kannattaa harjata hionnasta syntynyt pöly pois ennen maalauksen aloittamista.

Monet tykkäävät aloittaa maalauksen ylhäältä alaspäin eli katosta alkaen. Helposti likaantuvassa tilassa voidaan käyttää esimerkiksi jotain homehtumatonta ja puolikiiltävää maalia. Jos tilassa on paljon kulutusta ja kohden on ns. ”vaativa”, saattaa erikoisakrylaattimaali olla paras valinta. Kyseinen maali kestää vahvojen siivousaineiden käytön lisäksi kovaa pintojen rasitusta. Yleispohjamaalit soveltuvat hyvin autotallin pohjamaalaukseen ja niiden kuivumisajat vaihtelevat noin kahdesta viiteen tuntiin.

Onko autotallisi kulahtaneen näköinen vai haluatko muuten vain raikastaa autotallin viihtyvyyttä? Monet uudistavat autotalliaan maalaamalla sisällä seiniä, kattoa tai lattioita tai ulkopuolelta maalaamalla esimerkiksi puista verhousta.

Autotallille suunnattuja maalauspalveluja ovat muun muassa autotallin lattian tai betonilattian maalaus sekä autotallin seinien maalaus.

Palvelusta autotallin maalaus saa kotitalousvähennystä. Autotallin maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.