Betoniseinän maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Betoni on yksi yleisimmistä rakennusmateriaaleista ja sitä voidaan maalata niin sisällä kuin ulkonakin.

Betoniseinän maalaus hinta:

 • maalattavien betoniseinien lukumäärä sekä pinta-ala
 • betoniseinän kunto ennen maalausta
 • maalataanko betoniseinää ulkona vai sisällä
 • onko betonipintaa maalattu aiemmin

Betoniseinän maalauttaminen maksaa keskimäärin noin 5,00 € – 15,00 € per neliömetri. Esimerkiksi yhden noin 15 m2 sisätiloissa olevan betoniseinän maalauttaminen voisi maksaa noin 110,00 €.

Jotta erilaisten betonipintojen maalauksista syntyviä kustannuksia voitaisiin arvioida mahdollisimman tarkasti, tulisi ensin ottaa huomioon maalattavien betoniseinien pinta-ala sekä lukumäärä. Osa maalausurakoista ovat hyvin yksinkertaisia ja kohdistuvat esimerkiksi kerrostaloasunnossa vain yhdelle seinällä. Toisaalta monissa kohteissa voidaan maalata suurempia betonipinta-aloja kerralla, jolloin yleensä myös seinien lukumäärä kasvaa. Yleensä pinta-alat ja lukumäärät ovat hyviä indikaattoreita, sillä niiden perusteella voidaan arvioida betonimaalaukseen käytettävää aikaa sekä materiaaleja.

Toisaalta toinen vahva indikaattori on betonipinnan kunto maalausta ennen. Kuten monissa muissakin maalausurakoissa, myös betonipintoihin kohdistuvissa maalauksissa valmistelutyöt saattavat viedä hyvinkin noin 50%–80% kokonaisurakkaan käytetystä ajasta. Yleisimmät valmistelutyöt saattavat liittyä betonipintojen halkeamien tai kolojen tasoitukseen ja hiomiseen. Myös sillä on väliä, tehdäänkö betonipintojen käsittely sisätiloissa vai ulkotiloissa. Esimerkiksi ulkona tehtävät maalaukset saattavat olla materiaalikustannuksiltaan hieman korkeampia, sillä niiden tarvitsee kestää rasitusta eri tavalla.

Kuinka paljon maksaa betoniseinän maalaaminen? Kolme hintaesimerkkiä:

 • sisällä
  • maalaamaton pinta
  • ei tasoitetarvetta
  • maalauspinta-ala: noin 50 m2
  • hinta: 325,00 €
 • sisällä
  • maalatun betonipinnan käsittely
  • maalipesu, tasoitukset ja maalaukset
  • maalauspinta-ala: noin 80 m2
  • hinta: 800,00 €
 • ulkona
  • puuverhoilun alla olevan betonialueen maalaus
  • maalauspinta-ala: noin 12 m2
  • hinta: 180,00 €

Betoniseinät ovat varsin yleisiä erilaisten asuntojen tai tilojen sisäpuolisissa tiloissa. Niiden maalaaminen onnistuu yhtälailla oli kyseessä sitten vanhan betoniseinän, jo kertaalleen maalatun seinän tai maalaamattoman betoniseinän uuden värin laittaminen pinnoille.

Kun kyseessä on aiemmin maalatun betonipinnan käsittely, voidaan sen pinta pestä esimerkiksi maalipesuun tarkoitetulla aineella. Tärkeintä on huolellinen huuhtelu ja tietenkin lattian suojaaminen. Kuivumisaikaa kannattaa katsoa tarkemmin ohjeista. Mikäli betoniseinässä on halkeamia tai muita syvempiä koloja, kannattaa ne tasoittaa ennen maalausta. Kuten monien muidenkin kohteiden kohdalla, myös betoniseinien kohdalla tasoitetut kohdat voidaan hioa ja hiomisesta syntyvä pöly poistaa harjalla. Tämän jälkeen on vuorossa pohjamaalaus, jonka jälkeen betonipinta voidaan tarpeen mukaan maalata yhdestä kahteen kertaan.

Mikäli kyseessä on uusi eli maalaamaton betonipinta, voidaan noudattaa hyvin pitkälti samoja ohjeita kuin yläpuolellakin. Maalin pesu voidaan tietenkin jättää pois, sillä todennäköisesti uudessa betonipinnassa ei vielä maalia ole.

Betonipintojen maalauttaminen on hyvin yleistä myös ulkotiloissa ja yleensä näitä kovia pintoja voidaan käsitellä joko antamalla niille suojaa tai muuttamalla niiden väriä. Kun betonipinnat sijaitsevat ulkotiloissa, on ymmärrettävästi niihin kohdistuva rasituskin suurempaa. Esimerkkinä mainittakoon vaihtelevat lämpötilat sekä vuorottelu sateen ja auringonpaisteen välillä. Teknisesti oikeanlaisten tuotteiden valinta korostuu, sillä yleensä lopputuloksen halutaan säilyvän useita vuosia.
Kuten tältä sivulta on käynyt ilmi, voidaan betonipintoja maalata niin sisällä kuin ulkonakin. Muita maalauskohteita ovat esimerkiksi kellarin, saunan sekä parvekkeen betoniseinät. Jokainen kohde on erilainen ja oikein valittujen menetelmien sekä maalaustuotteiden käyttäminen on tärkeää. Apuna kannattaa totta kai käyttää erilaisten betonipintojen maalaukseen erikoistuneita urakoitsijoita.

Minkälaista betoniseinää oletkaan maalauttamassa, löydät betoniseinien ammattimaalarit Kodinplazasta. Tietoa:

 • pienemmät pinnat voidaan maalata telalla
 • suuremmissa alueissa voidaan hyödyntää ruiskua
 • yleensä betonipinnat pohjamaalataan ennen varsinaista maalausta

Palvelusta betoniseinän maalaus saa kotitalousvähennystä. Betoniseinän maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.