Kiviseinän maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Erilaiset kivipinnat ovat yleisiä Suomessa ja niiden maalauksia voidaan tehdä sisällä tai ulkona.

Kiviseinän maalaus hinta:

 • maalattavien kiviseinien lukumäärä sekä pinta-ala
 • kiviseinän kunto maalausta ennen
 • tasoitetaanko kivipintoja
 • maalataanko kiviseinää ulkona vai sisällä

Kiviseinän maalaaminen maksaa keskimäärin noin 12,00 € – 42,00 € per neliömetri. Esimerkiksi kolmen noin 35 m2 ulkotiloissa olevan kiviseinän maalauttaminen voisi maksaa 1 500,00 €.

Erilaisten kivipintojen käyttäminen niin sisä- kuin ulkotilojenkin seinustoilla on varsin yleistä. Kivipintojen laajoihin ja moniulotteisiin maalaustöihin liittyy useita eri osa-alueita, joiden perusteella hinnat määritellään. Ensimmäinen näistä ovat mahdolliset tasoitustyöt. Riippuen kiviseinän pintojen muodoista, niitä tarvitsee mahdollisesti tasoittaa onnistuneen maalauksen aikaansaamiseksi. Luonnollisesti tarvittavien tasoitusten sekä muiden esivalmistelutöiden määrä niin materiaalien kuin ajankäytönkin suhteen lisää kustannuksia.

Toinen näkökulma liittyy maalattavien kiviseinien pinta-alaan ja lukumäärään. On varsin yleistä, että ulkotiloissa esimerkiksi rakennuksen tontilla tai rakennuksen ulkokiviseiniin kohdistuvat maalaustyöt ovat ainakin keskimääräisesti hinnoiteltu sisäkiviseinien maalauksia korkeammalle. Syy tälle on yksiselitteisesti se, että usein talon tai rakennuksen ulkopuolella kivipintojen kappalemäärät sekä pinta-alat ovat suuremmat. Toisaalta jokainen kiviseinään kohdistuva maalausurakka on täysin yksilöllinen ja tarkin hinta saadaankin jättämällä tarjouspyyntö juuri omasta tarpeesta.

Esimerkkejä kiviseiniin kohdistuvista maalaustöistä:

 • sisätiloissa
  • olohuoneen ja keittiön välissä kivipintainen seinä
  • kiven muodot halutaan säilyttää
  • kiviseinän pinta-ala: noin 5 m2
  • maalaus kerran vesiohenteisella silikaattimaalilla
  • hinta: 180,00 €
 • ulkona
  • omakotitalon kiviainesjulkisivut
  • pohjustus hydrosolipohjusteella
  • maalaus sävytetyllä kalkkimaalilla
  • hinta: 8 500,00 €
Erilaisia kivipintoja löytyy niin rakennusten sisältä, ulkoseinämiltäkin kuin myös ulkotiloista tai ulkorakennuksista. Monesti sisätiloissa tehtävät maalaukset liittyvät esimerkiksi kivipintojen huonoon kuntoon tai niiden väriin, joka ei välttämättä enää istu niin hyvin vuosien saatossa asunnon muuttuneeseen ilmeeseen. Muutenkin sisustuksellisista syistä tehdään monesti erilaisten pintojen värimuutoksia, mikä on täysin ymmärrettävää.
Monien talojen, rakennusten tai kiinteistöjen julkisivut ovat tehty jonkinlaisesta kivimateriaalista. Kivimateriaalin suojaaminen esimerkiksi juuri maalauksen avulla on järkevää, sillä se pidentää kivipintojen käyttöikää ja auttaa niitä suojautumaan paremmin sateelta, lämpötilavaihteluilta ja muilta sääilmiöiltä. Usein pinnoitteelta vaaditaan kovankin rasituksen kestävyyttä. Teknisesti oikeiden ja sopivien tuotteiden valintojen merkitykset korostuvat etenkin työn suunnitteluvaiheessa.
Kun kiviseinään tai muulle kivipinnalle lähdetään valitsemaan erilaisia värejä, kannattaa huomioida ainakin omat preferenssit sekä sopiiko väri muuten talon tyyliin. Myös naapureilta voi kysyä mielipiteitä ja joka tapauksessa kannattaa tarkistaa kivipintojen maalaukseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä alueesi viranomaisilta. Onnistunut maalipinta eli pinnoite näyttää hyvältä ja antaa parhaimmillaan suojaa kivipinnoille jopa kymmenien vuosien ajan.

Minkälaista kiviseinää oletkaan maalauttamassa, löydät kiviseinien maalaukseen erikoistuneet yritykset Kodinplazasta. Huomioitavaa:

 • muutokset sisäkivi- tai ulkokiviseinien ilmeeseen onnistuvat maalauksella
 • mahdolliset kivipintojen halkeamat tai muut kannattaa korjata ennen maalausta
 • huolellinen kivipintojen puhdistaminen edesauttaa maalipintojen tarttumista

Palvelusta kiviseinän maalaus saa kotitalousvähennystä. Kiviseinän maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.