Takan maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Erilaisten takkojen sekä tulisijojen maalauksella voidaan helposti muuttaa takan sekä tilan ilmettä halutunlaiseksi.

Takan maalaus hinta:

 • maalattavan takan tyyppi, koko ja pinta-ala
 • tehtävät pohjatyöt

Takan maalaaminen maksaa keskimäärin noin 250,00 € – 1 300,00 €.

Ensimmäiseksi olisi hyvä selvittää maalattavan takan tyyppi eli onko kyseessä esimerkiksi tiilitakka, rapattu takka, kaakelitakka jne. Maalaustekniikat, –välineet sekä –toimenpiteet vaihtelevat erilaisten takkojen välillä, jolloin myös hinnat eroavat toisistaan. Tulisijan tyypin lisäksi olennainen tieto on luonnollisesti takan koko eli käsiteltävän pinnan pinta-ala. Suurempikokoisten takkojen käsittely on työläämpää ja etenkin korkeampien takkojen kohdalla saatetaan tarvita esimerkiksi rakennustelineitä. Suosittelemmekin jättämään omasta tulisijaan liittyvästä maalausurakasta tarjouspyynnön Kodinplazaan, jolloin saat tarkan hinta-arvion kustannuksista sekä ehdotuksen parhaista toimintatavoista ja käytännöistä.

Kuten aina maalauksissa, myös takkojen kohdalla täytyy huomioida myös tarvittavien pohjatöiden laajuus. Toisinaan vanhan takkapinnan päälle voidaan maalata suoraan uusi maalipinta, toisinaan pintoja käsitellään esimerkiksi tasoittamalla. Katso esimerkkejä:

 • rapattu takka
  • korkeus: 250 cm
  • leveys: 160 cm
  • syvyys: 120 cm
  • alkuperäinen väri: ruskea
  • uusi väri valkoiseksi
  • hinta: 300,00 €
 • tiilitakka
  • korkeus: 180 cm
  • leveys: 250 cm
  • syvyys: 100 cm
  • alkuperäinen väri: punainen
  • vaalennetaan kalkkimaalilla
  • hinta: 550,00 €
Kohteesta riippuen takassa olevien tiilien väri voi vaihdella esimerkiksi keltaisen, punaisen ja valkoisen välillä. Monesti esimerkiksi keltainen väri ei miellytä asukkaiden silmää, jolloin väri voidaan muuttaa esimerkiksi valkoiseksi.
On mahdollista, että takkaa on aiemmin käsitelty useilla mahdollisilla eri tavoilla, joista yksi on rappaus. Riippumatta rapatun pinnan laadusta tai tyypistä, on sen maalauttaminen erittäin monissa tapauksissa täysin mahdollista. Oleellista on varmistaa, että vanha rappauspinta on tukevasti kiinni takan pinnoilla.
Kaakelitakan pintaa on myös mahdollista käsitellä erilaisilla tuotteilla, mutta monesti kannattaa kartoittaa myös muutkin vaihtoehdot. Yhtenä vaihtoehtona on purkaa tulisijan vanhat kaakelit ja laittaa uudet, mielekkäämmät kaakelit tilalle.

Takkojen pintakäsittely on tavallisiin sisäpintoihin verrattuna hieman haastavampi korkeamman lämpötilan takia. Nyrkkisääntö on, että yleisesti käytetyt vesiohenteiset maalit eivät välttämättä ole paras ratkaisu kuumeneville takkapinnoille. Tuotteita on kuitenkin valittavana monia erilaisia sekä monilla erilaisilla sävyillä – tulisijan voi maalauttaa nykypäivänä myös mustaksi. Esimerkkejä tällaisista kalkkimaali, antiikkilaasti tai muut takkojen pinnoille tarkoitetut tuotteet.

Minkälaista takkaa tai tulisijaa oletkaan maalauttamassa, löydät Kodinplazasta takkamaalauksen ammattilaiset. Hyötyjä:

 • säästä jopa 30% takkamaalauksen hinnoissa
 • saat tarjoukset selkeästi näkyviin
 • ensimmäiset tarjoukset tulisijan maalauksesta jopa 15 minuutissa

Palvelusta takan maalaus saa kotitalousvähennystä. Takan maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.