Tehosteseinä maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Maalaa huomiota herättävä tehosteseinä - Tehosteseinä erottuu huoneen muista seinistä erilaisella värillä tai tapetilla. Uniikki tehosteseinä piristää huoneen yleisilmettä sekä antaa sisustukselle lisää uusia vivahteita.

Tehosteseinä maalaus hinta:

 • minkäkokoinen tehosteseinä on
 • tehosteseinään pohjatöihin vaadittavat toimenpiteet
 • itse maalaustyö

Maalaustyö tehosteseinälle maksaa seinästä riippuen noin 60-500 euroa. Esimerkiksi yksittäisen seinän, johon kuluu noin 2 tuntia voisi maksaa tarvikkeineen noin 150 €. Riippuen yrityksistä, joidenkin yritysten kautta maalaustarvikkeet sekä maalit on mahdollista saada edullisempaan hintaan.

Ennen tehosteseinän toteutusta kannattaa miettiä millaisen tehosteseinän haluaa. Värejä sekä erilaisia pintavaihtoehtoja on erittäin laaja valikoima. Maalien sekä maalausvälineiden hinnat vaihtelevat niiden valmistajien sekä ominaisuuksien mukaan.

Mikäli maalattava tehosteseinä on erittäin naarmuinen tai siihen on tehty paljon reikiä, kannattaa niiden täyttämiseen menevää aikaa miettiä. Reikiä voi myös itse paikkailla käyttäen esimerkiksi pikasilotetta.

Laskelma tehosteseinän tekemisestä:

 • Olohuoneen tehosteseinä
  • työtarvikkeet ja maalit 80,00 €
  • maalaustyö tehosteseinälle 120,00 €
  • yhteensä: 200,00 €
 • Makuuhuoneen tehosteseinä
  • Harvinaisempi väri + pinta
  • työtarvikkeet ja maalit 130,00 €
  • maalaustyö tehosteseinälle 160,00 €
  • kokonaishinta: 290,00 €

Jotta saat mahdollisimman tarkan tarjouksen tehosteseinästä, täytä tarjouksenpyyntölomake sivuillamme. Mitä tarkemmin pystyt kuvailemaan seinää sekä millaisen siitä haluat, sitä tarkemman hinnan yritykset pystyvät antamaan. Voit myös liittää mukaan kuvan vanhasta seinästä tai esimerkin uudesta tehosteseinästä.

Tehosteseinä tarkoittaa yksittäisen seinän maalaamista korostevärillä. Maalamalla seinän erilaisella värillä, saadaan seinä ikään kuin nostettua esille. Tehosteseinän luominen maalaamalla on helppoa. Tehosteseinään voidaan laittaa pelkän maalauksen lisäksi myös erilaisia kuvioita tai muuta tekstuuria, joka auttaa tekemään seinästä elävämmän.

Tehosteseinän voidaan myös toteuttaa erilaisin menetelmin:

 • Tehosteseinän tapetointi
 • Tehosteseinä kivipinnoitus
 • Tehosteseinä puusta
 • Tehosteseinä sisustuslevyllä

Ennen seinän maalausta kannattaa listat suojata hyvin maalarinteipillä. Myös seinien sekä katon reuna kannattaa käydä läpi käyttäen rajaajaa. Suositeltavaa on, että seinän pienet kolot tai naarmut paikataan silotteella. Tämän jälkeen seinä kannattaa puhdistaa froteeliinalla tai maalarinpesuaineella.

Sekoita maali kunnolla, jotta maali on tasaista. Maalaa seinä samansuuntaisin vedoin. Maalaus voidaan tehdä myös pensselillä, mutta suositeltavampaa on käyttää telaa. Mitä pienempi telan nukka on, sitä tasaisempi on maalipinnan lopputulos. 

Riippumatta maalattavan seinän koosta, korkeudesta tai väristä, Kodinplazasta löydät tehosteseinien luonnin ammattilaiset. Tehosteseinän luontiin liittyy:

 • tehosteseinän reunojen rajaus
 • tehosteseinän pohjamaalaus
 • tehosteseinän pintamaalaus

Palvelusta tehosteseinä maalaus saa kotitalousvähennystä. Tehosteseinä maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.