Tiilen maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Riippumatta siitä ovatko tiilet ulkona vai sisällä, voidaan ne maalata uudelleen. Maalauksella esimerkiksi tiiliseinä tai takka saadaan päivitettyä modernin näköiseksi.

Tiilien maalaus hinta:

 • minkäkokoisesta kohteesta on kyse
 • tiilien pohjatöihin vaadittavat toimenpiteet
 • itse tiilien maalaustyö

Maalaustyö tiileihin maksaa seinästä riippuen noin 45-80 euroa/h. Esimerkiksi yksittäisen tiiliseinän, johon kuluu noin 4 tuntia työtä voisi maksaa tarvikkeineen noin 300 €. Riippuen yrityksistä, joidenkin yritysten kautta on mahdollisuus hankkia tarvikkeita edullisemmin.

Ennen tiilien uudelleenmaalausta on suositeltavaa pohtia minkä väriseksi uuden tiilipinnan haluaa. Mikäli saumoitus on näkyvissä, kannattaa myös miettiä haluaako saumat piilottaa vai näkyviin eri värillä.

Mikäli maalauskustannuksissa haluaa säästää, mieti pystytkö esimerkiksi pesemään tiiliseinän itse. Tiiliseinän pesu kannattaa tehdä käyttäen tavallista harjaa, painepesurilla pestäessä tiiliseinä saattaa imeä itseensä vettä. Ammattilainen voi pestä tiiliseinän käyttäen soodapuhallusta, joka on turvallinen tapa puhdistaa seiniä.

Muista myös, että mikäli maalattavat tiilet ovat huonokuntoisia tai lohjenneita, kannattaa niiden vaihtamista tai korjauttamista miettiä ennen maalausurakkaa. Todella huonokuntoisia tiiliä ei kannata alkaa maalaamaan.

Laskelma maalaustyöstä saunan tiiliseinälle:

 • Saunan tiiliseinä
  • seinän kunnon tarkistus
  • tiiliseinän puhdistus
  • maalaustyö tiiliseinälle + tarvikkeet
  • yhteensä: 300,00 €

Toinen laskelma omakotitalon maalauksesta

 • Omakotitalon tiiliseinät
  • pinnan tarkistus sekä puhdistus
  • maalaustyö ja tarvikkeet
  • kokonaishinta: 5200,00 €

Tiiliseinän maalaus tulee suorittaa ennen syyssateiden sekä pakkasten tuloa. Itse seinä sekä tiilien saumat tulee puhdistaa mahdollisimman hyvin ennen maalaustyötä. Ensimmäiseksi suositellaan tarkistamaan tiiliseinän kunto. Mikäli seinässä on halkeamia tai lohjenneita tiiliä, hankaloittaa se puhdistustyötä.

Tiiliseinää voi itse puhdistaa parhaiten tavallisella katuharjalla, ammattilainen voi myös puhdistaa tiiliseinän käyttäen soodapuhallusta. Tiiliseinän pesua painepesurilla ei kannata tehdä, sillä riski vesivahingon aikaansaamiseksi on suuri. Kovapaineinen vesi menee helposti huokoisista tiileistä sekä huonoista saumakohdista läpi. 

Kun tiiliseinä on puhdas, voidaan itse maalaus toteuttaa. Maalaus tehdään pensselillä sekä tiiliseinään soveltuvalla maalilla. Mikäli haluaa saumojen erottuvan, voidaan saumat maalata erivärisellä maalilla tai peittää ennen maalausta.

Tiilitakan uudistaminen modernimmaksi voidaan tehdä maalaamalla takka uudelleen. Yleisimmin punaiset tiilet maalataan jollakin vaalealla sävyllä, joka sopii paremmin sisustukseen. Maalia valittaessa tulee huomioida maalin lämmönkesto. Esimerkiksi jotkin takat lämpenevät ulkoa enemmän kuin toiset, joten mikäli maali ei kestä lämpöä, saattaa se irrota tai alkaa helposti tummentumaan.

Puhdista maalattavat pinnat ennen kuin maalaat tiilet. Mikäli pinta on kertaalleen maalattu, vanha pinta on saattanut hilseillä tai on muutoin huonosti kiinni. Poista huonoksi menneet kohdat, jotta uusi maali tarttuu mahdollisimman hyvin.

Riippumatta siitä onko kyseessä sisällä vai ulkona oleva tiili, Kodinplazasta löydät oikean ammattilaisen maalaamaan tiilet. Tiilien maalaustöihin liittyy:

 • tiiliseinän maalaus
 • tiilitakan maalaus
 • punatiilen maalaus

Palvelusta tiilen maalaus saa kotitalousvähennystä. Tiilen maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.