Tiiliseinän maalaus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 12:05

Tiilet ovat suosittuja rakennusmateriaaleja Suomessa ja niitä voidaan maalata niin ulkona kuin sisälläkin.

Tiiliseinän maalaus hinta:

 • maalattavien tiiliseinien lukumäärä sekä pinta-ala
 • tiiliseinän kunto ennen maalausta
 • maalataanko tiiliseinää sisällä vai ulkona

Tiiliseinän maalaaminen maksaa keskimäärin noin 10,00 € – 40,00 € jokaista neliömetriä kohden. Esimerkiksi kahden noin 25 m2 ulkotiloissa olevan tiiliseinän maalauttaminen voisi maksaa 1 100,00 €.

Tiiliseinien käyttö on varsin yleistä Suomessa ja niitä löytyy erilaisten sisätilojen lisäksi myös ulkoseinien materiaaleina. Jotta tiilipintojen maalaukselle voidaan arvioida syntyviä menoeriä mahdollisimman tarkasti, tulisi ensimmäiseksi kartoittaa ainakin maalauksen kohteena olevien tiiliseinien pinta-ala sekä lukumäärä. Tyypillisesti sisätiloissa maalaus voi kohdistua esimerkiksi yhteen tai kahteen tiilipintaan, kun taas ulkotiloissa maalattavien tiilipintojen lukumäärät ovat yleensä suurempia, esimerkiksi kaikki talon seinät. Nyrkkisääntö on, että ulkotiilipinnoille tehtävä maalaus on ainakin hieman kalliimpaa suhteessa sisätiilipintojen maalaukseen.

Toisaalta huomio kannattaa suunnata myös tiiliseinien kuntoon maalausta ennen. Monissa urakoissa ainakin ulkoseinissä olevien tiilten kunto on saattanut heikentyä vuosien saatossa. Esimerkkejä huonontuneesta kunnosta voisi olla tiilipinnoilla esiintyvä erilainen kasvusto, kuten sammal tai jäkälä. On myös yleistä, että tiilet tai niiden välissä olevat saumat saattavat halkeilla. Mitä huonommassa kunnossa tiilipinnat ovat, sitä enemmän maalauksen valmistelemiseen tarvitsee käyttää aikaa.

Esimerkkejä tiiliseiniin kohdistuvista maalausurakoista:

 • sisällä
  • punaisen tiiliseinän maalaaminen
  • seinä sijaitsee olohuoneessa
  • maalaus valkoiseksi
  • pohjamaalaus, pintamaalaus 2 kertaa
  • tiiliseinän pinta-ala: noin 7 m2
  • hinta: 270,00 €
 • ulkona
  • autotalli, jossa tiiliset pinnat
  • väri ennen maalausta: valkoinen
  • väri maalauksen jälkeen: valkoinen
  • seinien kunto: hyvä
  • maalauspinta-ala: noin 30 m2
  • hinta: 1 500,00 €
Monesti erilaisissa sisätiloissa tiilten kunto on huonontunut tai niiden väriä halutaan muuttaa tilaan paremmin sopivaksi, kuten valkoiseksi. Monissa kodeissa, rakennuksissa ja kiinteistöissä onkin käytetty tiiltä sisustuksessa esimerkiksi yhdellä tai useammalla seinällä. Niiden maalaaminen voidaan tehdä esimerkiksi erilaisten sisustusmaalien avulla, joita voidaan käyttää myös muille koville pinnoille, kuten rappaus- tai betonipinnoille. Yleensä sisustusmaalit soveltuvat täysin uudelle pinnalle tai jo kertaalleen maalatulle tiilipinnalle. Maalauksen voi suorittaa jokaisessa sisätilassa, kuten olohuoneessa tai saunassa.

Ennen kuin ryhdytään maalaamaan tiiliseiniä talon tai rakennuksen ulkopuolella, kannattaa mahdolliset halkeamakohdat esimerkiksi tiilten välisissä saumoissa paikata hyvin. Monesti ulko-tiilipinnat ovat alttiita myös erilaiselle kasvustolle, varsinkin jos tontilla tai tontin läheisyydessä on paljon kasvustoa. Puhdistuksessa voi käyttää apuna esimerkiksi teräsharjaa tai painepesuria, jonka jälkeen pintojen kannattaa antaa kuivua kunnolla vaikkapa muutaman päivän ajan.

Kun esivalmistelut on tehty, voidaan itse tiilipintojen maalaus tehdä esimerkiksi pitkäkarvaisella telalla. Riittävä maalimäärän käyttäminen helpottaa hyvän lopputuloksen saamisessa ja tarpeen mukaan tiilipinnat voidaan maalata yhdestä kahteen kertaan.

Punaisen tiiliseinän maalaaminen on aihe, josta kannattaa keskustella tarkemmin tiilipintojen maalaukseen erikoistuneiden yritysten kanssa. Tällainen poltettu tiilipinta tunnetaan myös nimellä punatiili ja yleensä niiden pintoja käsitellään ennemminkin ohutrappauksella tai kolmikerrosrappauksella maalaamiseen sijaan. Jokainen tiiliseinä on kuitenkin erilainen ja niitä voidaan käsitellä yksilöllisesti niiden ominaisuuksien mukaan.

Minkälaista tiiliseinää oletkaan maalauttamassa, löydät tiiliseinien ammattimaalarit Kodinplazasta. Tietoa:

 • tiilten maalaamisella voidaan helposti muuttaa sisä- tai ulkoseinän ilmettä
 • ennen maalausta kannattaa korjata mahdolliset halkeamat saumoissa
 • huolellinen tiiliseinän puhdistus takaa hyvän lopputuloksen

Palvelusta tiiliseinän maalaus saa kotitalousvähennystä. Tiiliseinän maalaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.