Takan muuraus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 09:05

Takalla eli tulisijalla on monissa kodeissa ja kiinteistöissä tärkeä rooli niin lämmityksessä kuin myös sisustamisessa.

Takan muuraus hinta:

 • muurattavan takan tyyppi ja koko
 • mahdolliset perustat sekä pinnoitus

Takan muuraaminen maksaa keskimäärin noin 600,00 € – 3 500,00 €. Esimerkiksi pienehkön noin 1 600 kiloisen varaavan takan muurauttaminen voisi maksaa 750,00 €.

Muurattavan takan, avotakan, tulisijan tai tulipesän hintoihin vaikuttavat lukuisat eri tekijät. Monesti ensimmäiset kartoitettavat aspektit liittyvät tilan ominaisuuksiin eli kuinka suuri ala esimerkiksi tulisi lämmittää. Totta kai myös seinä ja katto asettavat omia rajoitteita takan koolle. Toisaalta lisäkustannuksia saattaa tulla esimerkiksi jos perusta joudutaan tekemään erikseen tai muurauksen lisäksi tulisijan pintoja käsitellään halutulla tavalla.

Loppupeleissä kuitenkin ehkä eniten takan muurauksen hintoihin vaikuttava elementti on itse takka ja sen ominaisuudet eli mistä materiaaleista takka muurataan, mikä on takan koko, onko takka varaava tai minkä painoinen takasta tulee. Tarkimman arvion oman takkasi muurauttamisesta saat jättämällä siitä tarjouspyynnön Kodinplazaan. Esimerkkejä:

 • muurattu takka
  • korkeus: 150 cm
  • leveys: 90 cm
  • syvyys: 60 cm
  • tyyppi: varaava
  • paino: noin 1 500 kg
  • hinta: 950,00 €
 • tiilitakka
  • korkeus: 180 cm
  • leveys: 100 cm
  • syvyys: 60 cm
  • paino: noin 1 600 kg
  • hormin reiän teko ja asennus hormiin
  • hinta: 1 400,00 €
Paikalla muurattu takka on monien mieleen, sillä monesti valmistakoista ei välttämättä löydy tarpeeksi joustavuutta kotitalouden tarpeisiin. Kun takkamuurari tekee takan asukkaiden antamien toiveiden ja mittojen mukaan, päästään monesti haluttuun lopputulokseen vaivattomasti. Myös tilaajien antamat ideat jalostuvat usein prosessin aikana, kun niitä käydään yhdessä läpi takkamuurarin kanssa.
Poikkeuksena ovat tietenkin kotien ja kiinteistöjen ulkopuolella olevat tulisijat, mutta sisätiloissa muurauksia tehdään vuoden ympäri. Kun tulisija voidaan rakentaa käytännössä milloin tahansa, jää enää asukkaiden mietittäväksi halutaanko kiinteistössä käyttää varaavaa takkaa vai ei. Varaava takka on siitä mieluinen, että se nimensä mukaisesti varaa lämpöenergiaa talteen ja luovuttaa sitä pikkuhiljaa eteenpäin, vaikka tuli olisikin jo sammunut kokonaan.
Tulisijamuuraus ei ole mitään rakettitiedettä, mutta kokeneen sekä vasta-alkaneen muurarin ero voi olla huikea. Yleensä ammattitaitoisen ja kokeneen takkamuurarin taidot perustuvat toistojen määrään. Toistoja voi olla tuhansia tai jopa kymmeniätuhansia kertoja enemmän. Samanaikaisesti myös virheistä on opittu matkan varrella huomattavasti enemmän.

Minkälaista tulisijaa tai takkaa oletkaan muurauttamassa, löydät Kodinplazasta osaavat ammattimuurarit. Hyötyjä:

 • säästä jopa 30% takkamuurauksen hinnoissa
 • saat tarjoukset selkeästi näkyviin
 • ensimmäiset tarjoukset tulisijan muurauksesta jopa 10 minuutissa

Palvelusta takan muuraus saa kotitalousvähennystä. Takan muuraus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.