Viemäriputken asennus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 10:05

Viemäriasennukset ammattilaiselta: Viemäriasennukset kattavat kaikki viemäreihin tehtävät toimenpiteet. Yleisimpiä asennuskohteita ovat viemäriputkien asennukset sekä uusimiset.

Viemäriputken asennus hinta:

 • Mihin viemäreitä ollaan tekemässä?
 • Kuinka paljon materiaalia tarvitaan?
 • Mitä pohjatöitä viemäröinti vaatii?

Viemäriputkien asennuksen hinta vaihtelee pitkälti kohteen ominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi pientalon vanhan valurautaputken uusiminen voisi maksaa 13 000,00 €, kun taas uudiskohteen viemäröinti voisi maksaa kokonaisuudessaan 3 000,00 €.

Lähes poikkeuksetta erilaiset kiinteistöt tarvitsevat ainakin jonkinlaisen viemäröintijärjestelmän. Tarkasteltaessa hintojen muodostumista kannattaa ensin selvittää kohteen tyyppi eli onko kyseessä vanhan viemäröinnin uusiminen vai uuden viemäröinnin asentaminen uudiskohteeseen. Luonnollisesti hintataso on huomattavasti alhaisempi uudiskohteissa, sillä asennukset päästään tekemään suhteellisen vaivattomasti. Toisaalta myös viemäröinnin tyypillä on suuria eroja ja näistä kannattaakin kertoa tarkemmin tarjouspyyntölomakkeella. Yleensä viemäröinnillä tarkoitetaan esimerkiksi kylpyhuoneen, WC:n tai keittiön jätevesien hallinnointia, mutta joissakin tapauksissa voidaan tarkoittaa myös esimerkiksi sadevesijärjestelmään tai salaojiin liittyvää viemäröintiä.

Kuinka paljon maksaa viemärijärjestelmien asennus? Kaksi laskelmaa:

 • omakotitaloon toinen WC
  • lattian piikkaus
  • maanrakennustyö talon ulkopuolella
  • käsienpesuallas: 1 kpl
  • WC-pöntöt: 2 kpl
  • hinta: 3 200,00 €
 • keittiöremontin jälkeinen viemäröinti
  • valmiit liitännät
  • hana ja allas
  • hinta: 170,00 €
Yleisimmin talon viemäristä puhuttaessa viemäreillä tarkoitetaan viemäröintijärjestelmää, jolla jätevedet kuljetetaan talosta eteenpäin. Viemäriputkisto koostuu yleisimmin vanhoissa taloissa valurautaputkista, kun taas uudemmissa asunnoissa käytetään lähinnä ainoastaan muoviputkia. Kiinteistöt on liitetty viemäriverkostoon putkella, joka on vedetty tontin laidalla olevaan kokoojaputkeen. Kokoojaputki toimittaa jäteveden vedenpuhdistamoihin käsiteltäväksi. Mikäli kunnallistekniikkaan ei voida liittyä, on jäteveden käsittelystä vastattava itse.
Vanhoja viemäriputkia voidaan vaihtaa joko suoraan uusiin tai pinnoittaa käyttäen eri menetelmiä. Pinnoitusmenetelmästä riippuen vanhoille viemäriputkille voidaan antaa kymmenestä vuodesta viiteenkymmeneen vuoteen lisää käyttöikää.
Viemäröinnistä puhuttaessa, voidaan viemäröinnillä tarkoittaa myös salaojia sekä sadevesiviemäreitä. Niiden avulla taloa suojataan sadeveden aiheuttamilta vahingoilta. Vesi on hyvä ohjata pois rakennuksen perustusten vierestä, sillä seisova vesi voi ajan kanssa aiheuttaa ikäviä ongelmia perustuksiin.

Tarvitsetpa sitten minkälaista viemäriasennusta tahansa, Kodinplazasta löydät juuri oikean asentajan tarpeisiisi. Viemäriasennuksiin liittyy:

 • Lattiakaivojen asennukset
 • Viemäriputkien asennukset
 • Viemärien pinnoitukset

Palvelusta viemäriputken asennus saa kotitalousvähennystä. Viemäriputken asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousvahennyslaskuri/

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu putkimiehille jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile putkimiehille Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.