Sijoitusvakuutus: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 12.05.2022 klo 00:05

Sijoitusvakuutukset, myös säästövakuutus, säästöhenkivakuutus, elämänvaravakuutus tai vakuutussäästäminen, ovat hyvä vaihtoehto aktiiviselle sijoittajalle.

Niin kokeneille kuin aloittelevillekin sijoittajille on tarjolla monia eri sijoituskohteita. Säästöhenkivakuutukset ovat usein vakuutusyhtiöiden tarjoamia sijoitustuotteita, joiden avulla voidaan varautua kätevästi esimerkiksi omaan vanhenemiseen. Ajan saatossa työkyky saattaa laskea tai loppua kokonaan ja sen myötä myös ansiotulojen määrä pienenee. Ikääntyminen voi tuoda eteen myös sairauksia, joiden hoitaminen vaatii taloudellisia resursseja.

Vakuutussäästämistä tehdään aktiivisesti myös vaikkapa omien perheenjäsenten hyväksi. Sijoitusajan jälkeen vakuutussäästöt voidaan nostaa ulos etukäteen nimetylle henkilölle. Edunsaaja voi olla esimerkiksi lapsi tai lapsenlapsi.

Erilaiset vakuutuskuoret, myös kapitalisaatiosopimus, ovat mielenkiintoisia sijoituskohteita etenkin verotuksellisesta näkökulmasta. Säästämisen aikana kertyneistä voitoista, saaduista osingoista tai sijoituskohteiden vaihtamisesta ei pääsääntöisesti makseta veroja. Tämä tarkoittaa sitä, että ”korkoa korolle” –efekti vahvistuu ja varallisuus kasvaa nopeammin. Verot tulevat tyypillisesti maksuun vasta siinä vaiheessa, kun säästäjä lunastaa sijoitukset.

Minkälaisesta vakuutussäästämisestä oletkaan kiinnostunut, tavoitat vakuutusyhtiöt Kodinplazasta. Hyötyjä:

  • säästä selvää rahaa sijoitusvakuutusten kuluissa
  • löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva sijoituskohde
  • vertaile saamiasi tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti

Palvelusta sijoitusvakuutus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu vakuutuksista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile vakuutuksista Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.