Lokakaivon tyhjennys: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 19.05.2022 klo 13:05

Säännöllisellä lokakaivojen tyhjennyksellä, myös lokakaivon tyhjentäminen, varmistetaan viemärijärjestelmän toimivuus. Huoltaminen ennakoivasti on myös halvempaa kuin lokakaivon kiireellisesti tehty tyhjennys.

Lokakaivon tyhjennys hinta:

 • mikä on loka-astian tilavuus
 • missä lokakaivot sijaitsevat
 • tyhjennetäänkö lokakaivo kiireellisenä

Lokakaivon tyhjentäminen maksaa keskimäärin noin 70–350 euroa, riippuen lokakaivon sijainnista, säiliön tilavuudesta sekä astioiden lukumäärästä. Esimerkiksi kaupungin läheisyydessä sijaitsevan 6 kuutiometrin astian tyhjennys voisi maksaa 80–100 €.

Lokakaivojen tyhjentäminen on halvempaa, mikäli tyhjennys tehdään lokakaivolle huoltavana toimenpiteenä, eikä kiireellisenä toimenpiteenä. Kiireellisellä toimenpiteellä tarkoitetaan sitä, kun lokakaivo täyttyy yli tulee se tyhjentää nopealla aikataululla. Kuten kaikessa, myös lokakaivojen tyhjennyksessä yritykset voivat käyttää kiireellisyyslisää, joka nostaa tyhjennyksen hintaa.

Miten kiireellisyys vaikuttaa hintaan?

 • 3 m3 lokakaivon tyhjennys ennakkohuoltona
  • sijainti haja-asutusalueella
  • lokakaivon tyhjennyksen hinta: 90,00 €
 • 3 m3 lokakaivon tyhjennys kiireellisenä
  • sijainti haja-asutusalueella
  • lokakaivon kiiretyhjennyksen hinta: 150,00 €

Toinen merkittävä kustannuksiin vaikuttava tekijä on lokakaivon sijainti. Varsinkin haja-asutusalueella olevat välimatkat saattavat olla pitkiäkin ja loka-auton liikuttaminen toisinaan jopa satojen kilometrien välimatkoilla vaikuttaa luonnollisesti hintoihin. Nyrkkisääntönä mainittakoon, että säännöllinen ennakkohuolto on kaikissa tapauksissa edullisempaa, sillä tällä tavalla myös haja-asutusalueidenkin kohteet voidaan suunnitella esimerkiksi päivän aikana ajettavan huoltoreitin varrelle. Näin siirtymät ovat ”lyhyempiä” ja kokonaiskustannukset alhaisemmat. Lokakaivon täyttymistä ei kannata siis odotella, vaan tyhjennys hoitaa alta pois säännöllisesti ja ennakoivasti.

Suomessa myös haja-asutusalueilla sijaitsevien kiinteistöjen tulee olla mukana jätehuollon piirissä. Paikallisilta yrityksiltä tai miksi ei valtakunnallisesti toimiviltakin yrityksiltä voi tilata suoraan lokakaivojen tyhjennykset.

Loka-auton tuloa varten on hyvä valmistautua jo etukäteen. Näin loka-auto tyhjennys saadaan sujumaan nopeasti ja mallikkaasti. Ensimmäinen huomioitava asia on portti, mikäli sellainen tontilla on. Jos kiinteistön asukkaat eivät ole paikalla, pitää portin olla auki loka-autoa varten. Jos tyhjennys tehdään talvisaikaan, on hyvä huolehtia myös lumitöiden tekemisestä, jotta loka-auto pääsee liikkumaan kohteessa.

Kolmanneksi kannattaa myös huolehtia, että alueella on tilaa isommalle loka-autolle ja että tie pystyy kantamaan loka-auton painon. Ajoväylä on hyvä pitää tyhjennyksen ajan vapaana lapsista tai lemmikeistä. Kun lokakaivojen koko ja lukumäärä on tiedossa, löytää loka-auton kuljettaja ne helposti ja pääsee tekemään lokasäiliön tyhjennystyöt.

Aiheesta muualla:
Talousjätevesien käsittely viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla, Valtioneuvoston asetus

Minkälaista lokakaivoa oletkaan tyhjentämässä, löydät Kodinplazasta lokakaivoihin erikoistuneet yritykset. Hyötyjä:

 • säästä selvää rahaa tyhjennyksen hinnoissa
 • löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
 • vertaile saamiasi tarjouksia helposti ja vaivattomasti

Palvelusta lokakaivon tyhjennys ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi
https://www.vero.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/kotitalousvahennys/ohje-kotitalousv%C3%A4hennys-2022.pdf

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi
https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/

Suosittu palvelu

Suosittu palvelu

Yli 100 000 käyttäjää ja yli 140 000 jätettyä tarjouspyyntöä.

Ilmainen käyttää

Ilmainen käyttää

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Säästä

Säästä

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa. Yhdellä tarjouspyynnöllä useita tarjouksia.

Kotimainen palvelu

Kotimainen palvelu

100% Suomessa tuotettu ja kehitetty palvelu.

Tutustu likakaivon tyhjennyksestä jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile likakaivojen tyhjennyksistä Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.