Autotallin laajennus: tietoa

Tarvitsetko palvelua autotallin laajennus?

  • Kilpailuta alueesi rakennusyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Autotallin laajennus

Autotallin laajennus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 03.10.2020 klo 13:10

Katso hintasivu:

Autotallin laajennus hinta

Tulossa myöhemmin!

Nykyinen autotalli saattaa käydä pieneksi esimerkiksi perheenlisäyksen, uuden harrastuksen tai uuden auton hankkimisen myötä. Mitä tahansa autotallin laajennukseen liittyvää työtä etsitkään, löydät parhaat autotallin laajentamisratkaisut Kodinplazan yrityksiltä.

Onko tila nykyisessä autotallissasi käymässä vähiin vai oletko muuten vain tekemässä laajennusta autotalliin? Monet laajentavat autotalliaan saadakseen lisää tilaa autolle tai muulle asialle, kuten harrastustarpeelle.

1970-luvulla rakennetut autotallit on saatettu mitoittaa sen aikaisille autoille, joten ei ole ihmekään, että nykyajan suuri farmari tai katumaasturi ei meinaa mahtua sisälle.

Välillä autotallia laajennetaan sen takia, että siitä tulisi tilavampi. Toisinaan tallia muokataan päinvastaisesta syystä. Liian suuressa tallissa käyttöaste ei täyty eli esiintyy ”hukkakäyttöä”. Tällöin autotallista osan voisi valjastaa asuintilaksi. Lisähuoneen rakentaminen autotalliin tai autotallin muuttaminen asuinhuoneeksi ei ole yleensä halvin vaihtoehto, mutta urakka on kannattava toteuttaa jos perhe näkee sen parhaaksi vaihtoehdoksi.

Yleisin syy laajennustöihin ryhtymisessä on potentiaalinen kasvanut huonetila kodin puolella. Työ- tai toimistohuoneen siirtyessä autotallin puolelle, voidaan se muuttaa vaikkapa vierashuoneeksi tai uudeksi lastenhuoneeksi. Toisinaan perheen autot vähenevät, jolloin toisen auton poistuessa autotallia voidaan muokata sisältämään enemmän varastointitilaa.

Jos olet suunnittelemassa laajennusprojektia, tästä voisi olla hyvä lähteä liikkeelle. Rakennusoikeuteen liittyy monia asioita, vaikkakin vanhan autotallin ulkoseiniä ei liikutettaisi senttiäkään. Asuinkäytön lisääminen voi helpottaa kuntakohtaisten tulkintojen joustavuutta. Jos rakennusoikeutta riittää, voidaan autotallista laajentaa asuintilan sijasta myös lisää varastotilaa, jolloin varastossa voidaan säilyttää esimerkiksi puutarhatarvikkeiden lisäksi myös puutavaraa, kuten polttopuuta talven varalle.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

autotalliremontti alkamassa, autotallin laajentaminen ylöspäin, suojaus pressulla

piha-autotallin laajennus, autotallin suurentaminen

Autotallin laajentaminen on mahdollista tehdä moniin eri suuntiin. Kuvassa olevaa autotallia laajennettiin ylöspäin vesikattoremontin yhteydessä.

Suosituimmat sivut aiheesta autotallin laajennus

Kilpailuta autotallin laajennus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä