Ilmanvaihtokone: tietoa

Tarvitsetko palvelua ilmanvaihtokone?

  • Kilpailuta alueesi IV-yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Ilmanvaihtokone

Ilmanvaihtokone: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 18.05.2020 klo 14:05

Katso hintasivu:

Ilmanvaihtokone hinta

Tulossa myöhemmin!

Ilmanvaihtokoneet, myös IV-kone, ilmanvaihtokoneen asennus, vaihto tai uusiminen sekä ilmanvaihtolaite, ovat oleellinen osa kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmää. Pyydä tarjous IV-koneesta ja aloita vertailu.

Minkälaista ilmanvaihtokonetta tarvitsetkaan, tavoitat Kodinplazasta IV-alan erikoisosaajat. Hyötyjä:

  • säästä selvää rahaa IV-koneen ja/tai asennuksen kustannuksissa
  • löydä paras ratkaisu omaan tarpeeseesi: huonekohtainen ilmanvaihto, koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla, viilentävä, pieni, tehokas tai jäähdyttävä IV-kone jne.
  • vertaile saamiasi tarjouksia nopeasti ja vaivattomasti

Ilmanvaihtokoneen avulla voidaan liikuttaa sisäilmaa tehokkaasti kiinteistön sisällä. Ilma vaihtuu tasaisesti ja esimerkiksi märkätiloissa ilmanvaihtoa voidaan tehostaa suihkun ja saunomisen ajaksi. Kyseisestä ilmanvaihdon järjestelystä käytetään myös nimitystä koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto.

Kiinteistön ilmastoinnin eli ilmanvaihdon tarkoitus on ylläpitää ja luoda puhdas ja terveellinen sisäilma, jossa asukkaat tai työntekijät viihtyvät ja jaksavat. Kun IV-järjestelmä koneineen on mitoitettu ja asennettu oikein, sisäilmasta saadaan eliminoitua pölyt, melut, vedot ja hajut. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ilmanvaihtokoneen ja ilmanvaihdon tarkoitus on poistaa likainen sisäilma ja tuoda tilalle puhdasta ilmaa. IV-koneen mitoitus ja valinta vaihtelevat monesti sen mukaan, onko kyseessä asuinrakennus vai muu kuin asuinrakennus.

Ajan saatossa vanhan ilmanvaihtokoneen tehokkuus ja toimintakyky saattaa heiketä. Sisäilma ei liiku enää yhtä tehokkaasti kiinteistön sisällä, joka voi johtaa tunkkaisen ja ”käytetyn” sisäilman tunteeseen. Koska ilmanvaihtokone on tärkeässä roolissa koneellista tulo- ja poistoilmanvaihtoa, kannattaa se päivittää nykyaikaiseksi hyvissä ajoin.

Monesti myös muut taloremontit (esim. ikkuna- ja oviremontit) ovat saattaneet johtaa siihen, että käytössä oleva IV-kone onkin alimitoitettu. Tästä syystä ilmavaihtojärjestelmän ilmamäärien mittaus ja säätö olisi hyvä tehdä vaihdon yhteydessä.

Uuden ilmanvaihtokoneen hankintaa puoltaa myös sen energiatehokkuus. Kun lämmöntalteenotto (LTO) toimii paremmin, voidaan myös poistoilmassa olevaa lämpöenergiaa hyödyntää tuloilman lämmittämisessä.

Aiheesta muualla:
Sisäilman terveellisyys rakentamisessa, Ympäristöministeriö
Ilmanvaihdon mitoituksen perusteet, Suomen LVI-liitto ry

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta ilmanvaihtokone
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä