Ilmanvaihtokone

Ilmanvaihtokone

Ilmanvaihtokone

Tarvitsetko palvelua
Ilmanvaihtokone?

Kilpailuta ilmanvaihtokone nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa ilmanvaihtokone?

Päivitetty: 03.06.2024 klo 11:06

IV-koneen asennus, vaihto tai uusiminen edessä? Ilmanvaihtolaitteet ovat oleellinen osa kiinteistön IV-järjestelmää ja etenkin koneellista ilmanvaihtoa.

Vertailu kannattaa aloittaa pyytämällä yhdellä tarjouspyynnöllä useampi tarjous. Monesti IV-kone on mahdollista hankkia myös valmiiksi asennettuna. Laitteen tekninen käyttöikä on noin 15 – 30 vuotta.

Mitä maksaa ilmanvaihtokone?

Katso hintasivu: Ilmanvaihtokone hinta

Saako ilmanvaihtokoneesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta ilmanvaihtokone saa kotitalousvähennystä. Ilmanvaihtokone on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 ilmanvaihtokoneen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mikä on IV-koneen tehtävä?

Ilmanvaihtokoneen avulla voidaan liikuttaa sisäilmaa tehokkaasti kiinteistön sisällä. Ilma vaihtuu tasaisesti ja esimerkiksi märkätiloissa ilmanvaihtoa voidaan tehostaa suihkun ja saunomisen ajaksi. Kyseisestä ilmanvaihdon järjestelystä käytetään myös nimitystä koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto.

Ilmanvaihtolaite: asennus, kytkentä, mitoitus ja valinta

Kiinteistön ilmastoinnin eli ilmanvaihdon tarkoitus on ylläpitää ja luoda puhdas ja terveellinen sisäilma, jossa asukkaat tai työntekijät viihtyvät ja jaksavat. Kun IV-järjestelmä koneineen on mitoitettu ja asennettu oikein, sisäilmasta saadaan eliminoitua pölyt, melut, vedot ja hajut. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ilmanvaihtokoneen ja ilmanvaihdon tarkoitus on poistaa likainen sisäilma ja tuoda tilalle puhdasta ilmaa. IV-koneen mitoitus ja valinta vaihtelevat monesti sen mukaan, onko kyseessä asuinrakennus vai muu kuin asuinrakennus.

Ilmanvaihtokoneen vaihto tai uusiminen: milloin?

Ajan saatossa vanhan ilmanvaihtokoneen tehokkuus ja toimintakyky saattaa heiketä. Sisäilma ei liiku enää yhtä tehokkaasti kiinteistön sisällä, joka voi johtaa tunkkaisen ja ”käytetyn” sisäilman tunteeseen. Koska ilmanvaihtokone on tärkeässä roolissa koneellista tulo- ja poistoilmanvaihtoa, kannattaa se päivittää nykyaikaiseksi hyvissä ajoin.

Monesti myös muut taloremontit (esim. ikkuna- ja oviremontit) ovat saattaneet johtaa siihen, että käytössä oleva IV-kone onkin alimitoitettu. Tästä syystä ilmavaihtojärjestelmän ilmamäärien mittaus ja säätö olisi hyvä tehdä vaihdon yhteydessä.

Uuden ilmanvaihtokoneen hankintaa puoltaa myös sen energiatehokkuus. Kun lämmöntalteenotto (LTO) toimii paremmin, voidaan myös poistoilmassa olevaa lämpöenergiaa hyödyntää tuloilman lämmittämisessä.

Aiheesta muualla:
Sisäilman terveellisyys rakentamisessa, Ympäristöministeriö
Ilmanvaihdon mitoituksen perusteet (PDF), Suomen LVI-liitto ry

Tutustu ilmanvaihtokoneesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle ilmanvaihtokone.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Ilmanvaihtotyöt
Ilmanvaihtokone

Kilpailuta ilmanvaihtokone Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä