Öljysäiliön tarkastus

Öljysäiliön tarkastus hinta

Öljysäiliön tarkastus

Paljonko maksaa öljysäiliön tarkastus?

öljysäiliön tarkastuksen hinta on keskimäärin 380 €

Hinnan vaihteluväli 281 € – 646 €

Vertaile alueesi öljysäiliöyritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

öljysäiliön tarkastuksen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Öljysäiliön tarkastus – Selvitä kustannukset ja lue UKK

Päivitetty: 19.09.2022 klo 18:09

Öljysäiliön tarkastaminen maksaa kohteesta riippuen noin 300,00 € – 600,00 €. Tarkastuksen hintaan kuuluu yleensä myös puhdistaminen, tarvittavat mittaukset sekä vanhan jäteöljyn käsittely.

Miten öljysäiliön tarkastuksen hinta muodostuu?

Öljysäiliön tarkastuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • Öljysäiliön tyyppi ja sijainti
 • Säiliölle tehtävät toimenpiteet
 • Tarkastustyö

Öljysäiliön tarkastus on syytä teettää aina hyvissä ajoin, sillä mikäli säiliö rikkoontuu sekä öljyä pääsee valumaan maaperään, voivat säiliön vaihtokustannukset sekä maaperän puhdistukseen menevä summa kasvaa huomattavaksi.

Mikäli säiliön kunto sekä kuntaluokka on päässyt huononemaan, voi säiliön vaihto tuntua kalliilta vaihtoehdolta. Vaihtoehtoisesti säiliö voidaan pinnoittaa uudelleen. Näin vanhemman säiliön kuntoluokkaa voidaan nostaa sekä antaa säiliölle vielä jopa 20 vuotta lisää käyttöikää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että mikäli öljysäiliö on iältään jo yli kahdenkymmen vuoden ikäinen, on säiliön vaihto todennäköisesti suositeltavampi vaihtoehto.

Yleisimmin öljysäiliö tarkistetaan kesäkautena, jolloin on lämmintä eikä itse lämmitystä käytetä. Öljysäiliön huollon ajankohta kannattaa myös selvittää, mikäli olet muuttamassa öljylämmitteiseen taloon.

Saako öljysäiliön tarkastuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta öljysäiliön tarkastus ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Miksi huoltaa tai tarkastaa öljysäiliö?

Tarkistuskäynnit ovat öljysäiliön huoltoon liittyvä toimenpide. Oikein huollettuna öljysäiliöt kestävät huomattavasti pidempään, jopa vuosikymmeniä. Tarkastuskäynneistä vastaa yleensä ammattilainen, sillä öljysäiliöille tehtävät tarkastuksia saavat tehdä vain luvanvaraiset ammattilaiset.

Milloin öljysäiliön huolto on ajankohtainen?

Uudet öljysäiliöt tulee tarkistaa ensimmäisen kerran kymmenen vuoden kuluttua käyttöönotosta. Muiden öljysäiliöiden tarkistusväli on kymmenen ja kaksi vuoden välissä, riippuen säiliölle annetusta kuntoarviosta. Säiliö voidaan määrätä myös poistettavaksi käytöstä kuuden kuukauden kuluttua tai välittömästi. Määräaikaistarkastuksen toteutumisesta huolehtii kiinteistön omistaja tai haltija.

Tarkastuksessa säiliön kuoren kunto mitataan sekä säiliölle arvioidaan kuntoluokitus. Tarkastuksen pöytäkirjaan merkitään säiliön kuntoluokka, mittaustulokset sekä seuraavan tarkastuksen ajankohta.

Kuntoisuusluokat:

 • A-luokka
  • Mikäli metallisäiliö, tarkastus 5 vuoden välein
  • Muut säiliöt, 10 vuoden välein
 • B-luokka
  • Tarkastus 2 vuoden välein
 • C-luokka
  • Poistettava käytöstä 6 kuukauden kuluessa
  • Viranomainen voi antaa poikkeusluvan toiminnan jatkamisesta
 • D-luokka
  • Poistettava käytöstä välittömästi

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido palvelun tilaamiseen.

Katso asiakkaidemme kokemuksia Kodinplazasta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista. Liity mukaan yli 100 000 käyttäjän joukkoon.

Google icon

Google arvostelut

4.5 tähteä - 88 arvostelua

"Oli helppo käyttää, yhteydenottoja tuli sopivasti ja pystyin valitsemaan helposti. Viestitys kävi myös näppärästi."

J

Jaana

"Kodinplaza toimii ihan parahultaisen hienosti. Saimme useita yhteydenottoja. Tulijat tiesivät, että muitakin on tulossa tarjoamaan samaa hommaa, joka vaikutti toimintaan. Joukosta poimimme yhden, jolla oli meille sopivat ajatukset ja toimintatyyli. Kiitos Kodinplaza. Ekakerta oli ihan täyskymppi."

E

Eeva

"Kuusiaitamme tarvitsi kunnostusta, entinen yritys ei enää ollut kiinnostunut ko työstä. Nettiä selatessani löysin Kodinplazan sivut. Tutustuin tarjolla olevaan palveluun ja tein Kodinplazan sivuille kyselyn mahdollisista työn (kuusiaidan hoitoleikkauksen) tarjoajista. Samana päivänä oli kolme yritystä käynyt katsomassa tarjottua työtä ja neljäs seuraavana päivänä. Näistä yksi oli meille sopiva. Sovin tapaamisen kohteeseen seuraavaksi päiväksi ja työ aloitettiin samalla kertaa. Olin todella yllättynyt pienen ilmoituksen tehosta Kodinplazan sivuilla. Kiitos!"

M

Marita

Öljysäiliön tarkastus hinta

Kilpailuta öljysäiliön tarkastus hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä