Katon rakentaminen

Katon rakentaminen hinta

Katon rakentaminen

Paljonko maksaa katon rakentaminen?

Katon rakentamisen hinta on keskimäärin 14 900 €

Hinnan vaihteluväli 7 920 € 24 400 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

katon rakentamisen hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Katon rakentaminen – Mitä maksaa katon rakentaminen?

Päivitetty: 05.03.2023 klo 15:03

Katon rakennuttaminen maksaa keskimäärin noin 5000,00 € – 25 000,00 €. Hinnat vaihtelevat laajalti sen mukaan, kuinka pitkällä kohde jo on ja mitä kohteeseen tehdään. Esimerkiksi kehäristikoiden asentaminen aluskatteeseen asti voisi maksaa 6.000 €.

Miten katon rakentamisen hinta muodostuu?

Katon rakentamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • katon muoto ja ominaisuudet
  • vesikatteen materiaali
  • rakennettavan katon pinta-ala ja kaltevuus

Katon rakentamisesta syntyvät kustannukset vaihtelevat suuresti, sillä jokainen kohde on omanlaisensa. Tyypillistä katon rakennusurakkaa voidaan tarkastella monestakin eri suunnasta aina vesikatemateriaalin valinnasta katon rakennevalintoihin. Ensimmäisenä voidaan huomioida kuitenkin katon muoto, joka on joka tapauksessa aina hintoihin vaikuttava asia. Esimerkiksi kattoikkunaulokkeiden rakentaminen on yleensä kalliimpaa verrattuna yksinkertaiseen kattomalliin, jossa ainoat läpiviennit syntyvät piipusta. Pinta-alan lisäksi myös vesikatteen materiaali on hintafaktori, sillä yleensä tiilikate maksaa esimerkiksi huopakatetta enemmän.

Saako katon rakentamisesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta katon rakentaminen saa kotitalousvähennystä. Katon rakentaminen on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 katon rakentamisen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Vesikaton kattorakenne, millainen on hyvä?

Monesti nykypäivänä katon rakenne on ennemminkin kalteva kuin tasainen. Esimerkiksi 1960–1980-luvuilla rakennettiin paljon tasakattoja huovasta, mutta niissä on tiettyjä haasteita kosteudenpoiston osalta. Ehkäpä tyypillisimmät kattorakenteet nykypäivänä ovat tuulettuvia sekä ainakin jossain määrin kaltevia. Jyrkkyys sekä katemateriaalit voivat vaihdella paljonkin kohteen mukaan.

Katon rakentamisen erilaiset vaiheet

Rakentamisessa on useita eri vaiheita sekä toimintatapoja. Katon voi joissain tapauksissa rakentaa maassa ja nostaa valmiina paikoilleen. Seuraava tapa ei ole ainut mahdollinen, mutta se on yleinen:

  1. Kattoristikoiden asennus
  2. Aluskatteen, ruoteiden sekä tuuletusrimojen asennus kattoristikoiden päälle
  3. Aluskate asennetaan ensin, se antaa suojaa
  4. Tuuletusrimat tulevat aluskatteen päälle
  5. Ruoteet puolestaan tuuletusrimojen päälle
  6. Vesikate asennetaan lopuksi

Erilaisia kattomalleja

Kattojen rakentaminen on itse asiassa hyvinkin moniulotteinen asia ja sitä voidaan tarkastella monesta eri suunnasta kattojen erilaisten muotojen sekä katemateriaalien takia. Tämä ei ole kattava listaus, mutta Kodinplazan kautta pyydetään tarjouksia ainakin pulpettikaton, aumakaton, harjakaton, tiilikaton, peltikaton sekä huopakaton rakentamisesta.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Katoksen rakentaminen hinta Katon korotus hinta
Katon rakentaminen hinta

Kilpailuta katon rakentaminen hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä