Peltikaton jäkälän poisto

Peltikaton jäkälän poisto hinta

Peltikaton jäkälän poisto

Kilpailuta peltikaton jäkälän poisto

Vertaile alueesi kattoyritykset ja selvitä peltikaton jäkälän poisto hinta

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä maksaa peltikaton jäkälän poisto?

Peltikaton jäkälän poiston hinta on keskimäärin noin 5 € – 15 € per neliömetri riippuen katon pinta-alasta, jäkälän määrästä, katon vaikeakulkuisuudesta ja huoltokohteen sijainnista. Esimerkiksi noin 100 m2 peltikaton jäkälän poisto voisi maksaa 1 000 €.

Mitä tarkoittaa peltikaton jäkälän poisto?

Katso tietosivu: Peltikaton jäkälän poisto

Mistä tai miten peltikaton jäkälän poiston hinta muodostuu?

Peltikaton jäkälän poiston hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka vaikuttavat työn vaativuuteen ja laajuuteen. Näitä tekijöitä ovat:

Katon pinta-ala ja jäkälän määrä

Katon kokonaispinta-ala on yksi merkittävimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä. Mitä suurempi katto, sitä enemmän työtä ja materiaaleja tarvitaan. Lisäksi, jos jäkälää on kertynyt runsaasti, se voi lisätä työn määrää ja siten myös kustannuksia.

Katon kunto ja jyrkkyys

Katon kunto ja jyrkkyys vaikuttavat työn vaativuuteen. Jyrkemmät katot vaativat enemmän erikoisvarusteita ja voivat hidastaa työtä. Vaurioitunut tai huonokuntoinen katto saattaa vaatia ennen jäkälän poistoa tai sen aikana lisätoimenpiteitä, mikä nostaa hintaa.

Puhdistusmenetelmät ja käytettävät aineet

Peltikaton jäkälänpoistossa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä, kuten painepesua tai kemiallisia puhdistusaineita. Valittu menetelmä vaikuttaa materiaalikustannuksiin sekä työn kestoon, mikä heijastuu myös hintaan.

Sijainti ja saavutettavuus

Kohteen sijainti ja saavutettavuus voivat vaikuttaa hintaan. Kauempana sijaitsevat kohteet saattavat sisältää matkakuluja, ja vaikeasti saavutettavissa olevat katot voivat vaatia lisäkalustoa ja -työtä.

Työn laajuus ja lisäpalvelut

Jos pelkän jäkälän poiston lisäksi tarvitaan muita palveluita, kuten katon pesua, huoltoa tai suoja-ainekäsittelyä, kokonaiskustannukset nousevat. Näiden lisäpalveluiden tarve riippuu usein katon iästä ja kunnosta.

Työn aikataulu

Aikataulu voi myös vaikuttaa hintaan. Jos työ täytyy tehdä kiireellisesti tai tiettyinä aikoina, esimerkiksi sesonkiaikojen ulkopuolella, hinnat voivat vaihdella.

Yhteenvetona voidaan todeta, että peltikaton jäkälän poiston hinta määräytyy monista tekijöistä, ja tarkka hinta selviää yleensä vasta paikan päällä tehdyn arvioinnin jälkeen. Näitä tekijöitä pohtimalla voit saada käsityksen työn laajuudesta ja tarvittavista toimenpiteistä, mikä auttaa arvioimaan mahdollisia kustannuksia.

Mistä peltikaton jäkälän poiston hintaerot johtuvat eri toimijoiden välillä?

Peltikaton jäkälän poiston hintaerot

Peltikaton jäkälän poiston hintaan vaikuttavat monet tekijät, jotka saattavat vaihdella eri toimijoiden välillä. Tässä on muutamia keskeisiä tekijöitä, jotka voivat selittää hintaerot:
 • Materiaalit ja välineet: Käytetyt puhdistusaineet, harjat ja mahdolliset koneet voivat vaikuttaa hintaan. Laadukkaat ja erikoistuneet tuotteet saattavat olla kalliimpia kuin perustuotteet.
 • Työn laajuus ja vaikeusaste: Katon koko ja jäkälän määrä vaikuttavat tarvittavaan työmäärään. Jos katto on erittäin jyrkkä tai hankalapääsyinen, se voi nostaa kustannuksia.
 • Kokemus ja asiantuntemus: Kokeneemmat ja alaan erikoistuneet yritykset saattavat laskuttaa korkeampia hintoja, mutta ne voivat myös tarjota parempaa laatua ja takuita työlleen. Vähemmän kokeneet toimijat saattavat tarjota edullisempia hintoja, mutta työn laatu ei välttämättä ole yhtä korkea.
 • Paikalliset markkinat: Hinnat voivat vaihdella alueellisesti kysynnän ja kilpailun mukaan. Esimerkiksi suurten kaupunkien alueilla saattaa olla enemmän palveluntarjoajia kuin maaseudulla, mikä voi vaikuttaa hintoihin eri tavalla.
 • Lisäpalvelut: Joihinkin tarjouksiin saattaa sisältyä ylimääräisiä palveluita, kuten katon tarkastus, pienet korjaustyöt tai suojakäsittelyt jäkälän poiston jälkeen, mikä voi nostaa hintaa.
 • Aikataulut ja kiireellisyys: Kiireelliset palvelut voivat maksaa enemmän, erityisesti sesonkiaikoina, jolloin kysyntä on suurempaa.
 • Tarjouksen kattavuus: Tarjousten sisällöt voivat poiketa toisistaan. On tärkeää tarkistaa, mitä kaikkea hintaan kuuluu, kuten mahdolliset matka- ja kuljetuskustannukset, työtunnit ja käytetyt aineet.

Tästä syystä on tärkeää vertailla eri toimijoiden tarjouksia huolellisesti ja kiinnittää huomiota sekä hintaan että palvelun laatuun. Näin voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan tarpeidesi ja budjettisi mukaan.

Saako palvelusta kotitalousvähennystä?

Palvelusta peltikaton jäkälän poisto saa kotitalousvähennystä. Peltikaton jäkälän poisto on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 peltikaton jäkälän poiston kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Miksi jäkälä kasvaa peltikatolle?

Jäkälä kasvaa peltikatolle, koska se löytää sieltä otolliset olosuhteet kasvuun. Tähän vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

 • Kosteus: Jäkälä viihtyy kosteissa olosuhteissa, ja peltikatot saattavat kerätä kosteutta etenkin silloin, kun ne sijaitsevat varjoisilla alueilla.
 • Ilmanlaatu: Jäkälä pystyy kasvamaan hyvin puhtaassa ilmassa, mikä voi selittää sen esiintymisen kaukana teollisuusalueista ja suurkaupunkien saastuttamista alueista.
 • Pinnan rakenne: Vaikka peltikatto on yleensä sileä, ajan myötä sen pinta voi alkaa kulua ja kerätä orgaanista ainesta, mikä luo jäkälälle hyvät kiinnittymismahdollisuudet.
 • Auringonvalo: Jäkälä tarvitsee myös auringonvaloa fotosynteesiin, mutta se pärjää hyvin myös vähäisessä valossa, mikä tekee varjoisat kattoalueet sopiviksi kasvualustoiksi.

Nämä tekijät yhdessä voivat johtaa siihen, että jäkälä löytää peltokatolta juuri sopivan paikan kasvaa ja kehittyä.

Mikä on paras aika vuodesta poistaa jäkälä peltikatolta?

Paras aika vuodesta poistaa jäkälä peltikatolta on keväällä tai syksyllä. Näinä aikoina sääolosuhteet ovat yleensä suotuisimmat katon puhdistustöille. Keväällä ja syksyllä lämpötilat ovat leudompia eivätkä äärimmäisen kuumat tai kylmät, mikä tekee työskentelystä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Lisäksi sateiden todennäköisyys on alhaisempi, mikä helpottaa työskentelyä katolla.

Kevät

Keväällä lumet ja jäät ovat sulaneet, mikä antaa mahdollisuuden tarkastaa katon kunto talven jäljiltä. Nyt on hyvä aika poistaa jäkälä ennen kuin se ehtii kasvaa ja leviää entisestään kesän lämpiminä kuukausina. Kevyiden sateiden ansiosta katto pysyy kosteana, mikä voi auttaa irrottamaan jäkälän helpommin.

Syksy

Syksyllä ilma on viileä mutta ei vielä kylmä, joten työolot ovat jälleen miellyttävät. Kesän aikana kertynyt jäkälä on hyvä poistaa ennen talvea, koska jäkälä voi kerätä kosteutta ja aiheuttaa vaurioita katon pinnalle talven aikana. Lisäksi syksyllä tehty puhdistus voi ehkäistä liukkautta, mikä lisää katolla liikkumisen turvallisuutta talvella.

Muiden ajankohtien haasteet

 • Talvi: Talvella katolla työskentely on jääolosuhteiden vuoksi vaarallista, ja jäkälän poistaminen on lähes mahdotonta jäätyneeltä pinnalta.
 • Kesä: Kesällä kuumuus voi tehdä työskentelystä epämukavaa ja jopa vaarallista, erityisesti suorassa auringonpaisteessa. Kuumat pinnat voivat myös vahingoittaa puhdistusvälineitä tai vaikuttaa puhdistusaineiden toimivuuteen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kevät ja syksy ovat optimaalista aikaa jäkälän poistoon peltikatolta sääolosuhteiden ja turvallisuuden vuoksi.

Mitkä työvälineet ja materiaalit tarvitaan jäkälän poistoon peltikatolta?

Jäkälän poistoon peltikatolta tarvitaan useita työvälineitä ja materiaaleja. Tässä on kattava luettelo niistä:

Työvälineet

 • Turvavarusteet: Peltikatolla työskentely edellyttää riittäviä turvavarusteita, kuten valjaita ja turvaköysiä, jotta vältetään putoamisvaarat.
 • Teleskooppivarsi tai jatkovarsi: Näitä tarvitaan harjan, lastan tai muun puhdistusvälineen ulottamiseksi koko kattopinnalle ilman tarvetta siirtyä koko ajan paikalta toiselle.
 • Harja tai kaavin: Harjat ja kaapimet auttavat irrottamaan jäkälän katolta mekaanisesti. Harjat voivat olla eri kovuusasteisia, jotta ne soveltuvat erilaisiin pehmeisiin tai kovempiin likakerrostumiin.
 • Painepesuri: Laadukas painepesuri auttaa irrottamaan kiinnittynyttä jäkälää ja muuta likaa tehokkaasti, mutta on tärkeää käyttää sopivaa painetasoa, jotta katto ei vahingoitu.
 • Työnseurantalista: Jotta kaikki alueet tulisi varmasti käsiteltyä, työnseurantalista on hyödyllinen apuväline.

Materialit

 • Kattojen puhdistusaineet: Erityisesti jäkälän poistoon suunnitellut biohajoavat puhdistusaineet ovat suositeltavia, koska ne eivät vahingoita ympäristöä. Usein nämä aineet levitetään katolle, annetaan vaikuttaa ja sen jälkeen huuhdellaan pois.
 • Vesi: Vesi tarvitaan sekä puhdistusaineiden huuhteluun että painepesurin käyttöön.
 • Malmiharja: Erityisesti kovemman lian poistoon. Malmiharja on kestävä ja soveltuu hyvin mekaaniseen puhdistukseen.
 • Siveltimet tai rullat: Näitä käytetään silloin, kun puhdistusaineet levitetään käsin katolle.

Mikäli katolla on olemassa olevaa sammalta tai muita kasvustoja, tulee nekin poistaa ennen jäkälän poistoa. Käytettyjen välineiden ja aineiden valinnassa kannattaa olla tarkkana, jotta katto ei vahingoitu ja ympäristöstä pidetään huolta.

Miten jäkälä poistetaan peltikatolta vaihe vaiheelta?

Jäkälän poistaminen peltikatolta on tärkeää katon kestävyyden ja ulkonäön ylläpitämiseksi. Seuraavat vaiheet kuvaavat perusteellisen ja kattavan tavan poistaa jäkälä peltikatolta:

Vaihe 1: Turvallisuuden varmistaminen

Ennen työn aloittamista varmista, että sinulla on tarvittavat turvavarusteet, kuten turvavaljaat, kypärä ja liukumattomat kengät. Tarkista myös sääolosuhteet; vältä työskentelyä sateisella tai liukkaalla säällä.

Vaihe 2: Tarvittavien välineiden valmistelu

Kerää kaikki tarvittavat välineet, kuten:

 • Pesuharja ja kaavintatyökalu
 • Voimakas painepesuri
 • Levän- ja jäkälänpoistoaineet
 • Vesi- ja pesuaineannostelija

Vaihe 3: Alustava harjaus

Aloita harjaamalla katto käsin. Käytä pesuharjaa tai kaavintatyökalua poistaaksesi irtonaisen lian ja jäkälän. Tämä helpottaa myöhempien vaiheiden tehoa.

Vaihe 4: Painepesurin käyttö

Käytä voimakasta painepesuria poistaaksesi jäljelle jäänyt jäkälä ja lika katosta. Varmista, että paine ei ole liian suuri, jotta se ei vahingoita peltikattoa.

Vaihe 5: Jäkälänpoistokemikaalien levitys

Levitä erityinen levän- ja jäkälänpoistoaine katolle ohjeiden mukaisesti. Anna aineen vaikuttaa suositellun ajan (yleensä 15–30 minuuttia) varmistaaksesi, että se tappaa jäljellä olevat jäkälän juuret.

Vaihe 6: Lopullinen huuhtelu

Huuhtele katto perusteellisesti painepesurilla poistaaksesi kemikaalit ja irti lähtenyt jäkälä. Varmista, että kaikki aine ja lika on poistettu kunnolla ennen työn lopettamista.

Vaihe 7: Tarkistus ja viimeistely

Tarkista katto huolellisesti varmistaaksesi, että kaikki jäkälä on poistettu. Jos löydät vielä jäkälää, toista tarvittaessa vaiheet 4–6.

Vaihe 8: Ennaltaehkäisevä käsittely

Harkitse katon käsittelemistä suoja-aineella, joka estää jäkälän ja muiden kasvustojen uuden muodostumisen. Noudata valmistajan ohjeita suoja-aineen käytössä.

Noudattamalla näitä vaiheita voit poistaa jäkälän peltikatolta tehokkaasti ja varmistaa, että katto pysyy hyvässä kunnossa pitkään.

Kuinka peltikattoa voidaan ylläpitää jäkälän kasvun estämiseksi tulevaisuudessa?

Peltikattoa voidaan ylläpitää jäkälän kasvun estämiseksi useilla eri tavoilla. Nämä toimenpiteet auttavat pidentämään katon käyttöikää ja parantamaan sen ulkonäköä.

Säännöllinen puhdistus

Säännöllinen puhdistus on ensiarvoisen tärkeää jäkälän kasvun estämiseksi. Puhdista katto roskista, kuten lehdistä ja neulasista, jotka voivat sitoa kosteutta ja luoda otollisen kasvualustan jäkälälle. Katon harjaus ja pesu vähintään kerran vuodessa auttaa poistamaan alkuvaiheessa olevat jäkälät ja estämään niiden leviämisen.

Biologiset torjunta-aineet

Biologisten torjunta-aineiden käyttö on tehokas tapa estää jäkälän kasvua. On olemassa erilaisia tuotteita, joita voidaan levittää katolle ja jotka toimivat jäkälän kasvua estäen. Valitse tuote, joka on ympäristöystävällinen ja turvallinen käyttää peltikatolla.

Pinnoittaminen

Katon pinnoitus erityisellä suojapinnoitteella voi estää jäkälän kasvua tehokkaasti. Pinnoite muodostaa suojakerroksen, joka vähentää kosteuden imeytymistä ja tekee katon pinnasta vähemmän otollisen jäkälille. Säännöllinen pinnoitteen uusiminen pitää katon suojattuna pitkään.

Riittävä ilmanvaihto

Huolehdittava siitä, että peltikaton alla on riittävä ilmanvaihto. Hyvin ilmastoitu katto kuivuu nopeammin sateen jälkeen, mikä vähentää jäkälän kasvun mahdollisuuksia. Tarkista, että ilmanvaihtoaukot ovat vapaat ja toimivat oikein.

Ympäristön hallinta

Myös katon ympärillä olevien puiden ja kasvillisuuden hallinta on tärkeää. Puiden oksien ei tulisi roikkua katon yllä, koska ne voivat varjostaa kattoa ja lisätä kosteuden määrää. Leikkaa puun oksia säännöllisesti ja pidä kasvillisuus poissa katon läheisyydestä.

Säännölliset tarkastukset

Suorita katon tarkastus vähintään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Tarkasta, onko katto vaurioitunut tai onko siellä merkkejä jäkälästä tai muista kasvustoista. Tällöin voit puuttua ongelmiin ennen niiden pahenemista.

Yllä mainittujen toimenpiteiden avulla voidaan tehokkaasti estää jäkälän kasvu peltikatolla ja parantaa katon kestävyyttä. Säännöllinen huolto ja oikeiden tuotteiden käyttö ovat avainasia jäkälättömän katon ylläpitämisessä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sammaleen poisto katolta hinta Sammaleen poisto huopakatolta hinta Sammaleen poisto tiilikatolta hinta Huopakaton jäkälän poisto hinta Huopakaton poisto hinta Huopakaton sammaleen poisto hinta ICOPALin sammaleen poisto hinta Jäkälän poisto huopakatolta hinta Jäkälän poisto katolta hinta Jäkälän poisto tiilikatolta hinta Katon sammaleen poisto hinta Peltikaton sammaleen poisto hinta Sammaleen esto hinta Sammaleen ja jäkälän poisto huopakatolta hinta Sammaleen poisto peltikatolta hinta

Kilpailuta peltikaton jäkälän poisto hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä