Kellariremontti

Tarvitsetko palvelua kellariremontti?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta kellariremontti 

Kellarin remontointi alkaa kartoituksella

Ensimmäinen askel kellarin remontoimiseen syntyy yleensä tarpeesta muuttaa käyttötarkoitusta tai parantaa kellarin varustelua ja käyttömukavuutta. Mistä tahansa syystä oletkaan kellaria remontoimassa, löydät urakalle helposti tekijöitä Kodinplazasta.

Vertaile kellarin remonttipalvelut helposti

Rakenteellisen selvityksen avulla voidaan kartoittaa monia hyödyllisiä asioita ja saada tärkeää lisätietoa mm. siitä, mitä kannattaa ja saa tehdä kellarin remontoimisen yhteydessä.

Selvityksen ollessa kunnossa, voidaan kellarista saada erinomaista lisätilaa lisääntyneille käyttötarpeille. Kellariin voidaan sijoittaa esimerkiksi makuuhuone, saunaosasto, harrastuskulma, kodinhoitohuone tai perheen oma elokuvateatteri.

Tarjouspyyntöjä

Kellarin sisäpuolen remontointi

Lattiaa, eristystä ja pintaremonttia. Kuvat havainnollistaa.
Paikkakunta Nokia
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Kellarin pinta-ala 50 - 75 m2
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin

Rintamamiestalon kellarin saneeraus

Kellari noin 15neliötä. Lattiavalu pois, uudet pohjat, uusi valu, lattialämmitys vesikiertonen, plus muuta pientä.
Paikkakunta Lahti
Rakennuksen tyyppi Omakotitalo
Kellarin pinta-ala 50 m2 tai alle
Kohteen rakennusvuosi 1960-luvulla tai aiemmin
Remontin kohde Kellarin sisäpuoli

Kellari asuintilaksi?

Ennen kuin muutetaan kellaritilat asuinkäyttöön, on tehtävä rakenteellinen selvitys kellariin liittyvistä osa-alueista. Muista rakennuksen tiloista poiketen, kellari on yleensä kokonaan tai ainakin osittain maan alla, joten tekniset vaatimukset ovat korkeammat verrattuna muihin rakennuksen tiloihin. Kellarit ovat Suomessa tunnettuja siitä, että niissä on esiintyy muita tiloja enemmän homevaurioita.

Kellarin muuttaminen lämpimäksi vaatii hieman enemmän tarkkuutta. Tästä syystä on ehdottoman tärkeää, että kellari tehdään oikein ja varsinkin seuraavat asiat tulee huomioida:

  • kellarin vedeneristyksen tulee toimia moitteettomasti, ei pelkästään seinien osalta mutta myös lattian ja pohjan osalta
  • kellarin lämpöeristys tulee rakentaa niin, että seinät voivat ”hengittää” eli kosteus pääsee poistumaan rakenteista

Rintamamiestalon kellarin remontti

Suomessa eniten esiintyvä omakotimalli on rintamamiestalo, joka tarjoaa asukkaalleen monia eri mukautumismahdollisuuksia. Lisätilaa on mahdollista saada pääsääntöisesti alapuolelta (kellarista) tai yläpuolelta (ullakolta).

Mikäli lisätilaa lähdetään hakemaan kellarin puolelta, on huomioitava kellaritilojen riittävä korkeus, joka esimerkiksi saunaa rakennettaessa on 1,9 metriä. Rintamiestalon kellarin remontti kannattaa aloittaa pienellä tutkimisella, jolla selvitetään rintamiestalon kellarin kosteus ja mahdollisia aiemmin tehtyjä muutostöitä. Usein vanhan rintamamiestalon kellarin lattian uusiminen on töistä ensimmäinen, sillä eristys on tehty puutteellisesti. Kellarin lattian valaminen onnistuu pumppuauton avulla ja betonia voidaan laskea sisään suoraan kellarin ikkuna-aukosta.

Hometta kellarissa?

Toisinaan viimeistään myös home kellarissa herättää asukkaat tekemään muutoksia kellarin huonolle kunnolle. Paras tapa hoitaa kellarin home on ehkäisy eli hoitaa asianmukainen vesieristys, lämmöneristys ja ilmanvaihto kuntoon. Kemikaaleilla kellarin hometta on hankala saada pois ja ongelma ei yleensä poistu ilman kellarin remontoimista.

Kilpailuta kellariremontti
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä