Lattian koolaus

Tarvitsetko palvelua lattian koolaus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 32 %
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Lattian koolaus

Teetä lattian koolaukset ammattilaisella

Koolauksen tarkoituksena on toimia kiinnitysalustana sekä tukena lattian pintamateriaalille. Kun koolaus on oikein tehty, suojaa se lattiaa sekä estää sitä painumasta.

Vertaile lattioiden koolauksia tekevät yritykset helposti

Minkälaisen lattian koolauksesta onkaan kyse, Kodinplazan avulla löydät koolauksien rakentamiseen erikoistuneet ammattilaiset kätevästi. Lattian koolaukseen liittyy:

  • Koolattavan alueen mittaukset
  • Koolauksen rakentaminen
  • Koolauksen tarkistaminen sekä suoruuden mittaus

Lisätietoja lattian koolauksesta, sen tekemisestä sekä siihen liittyvistä työvaiheista

Koolauksen tarkoituksena on toimia tasaisena sekä vaakasuorana kiinnitysalustana pintalattiamateriaalille, kuten esimerkiksi lautalattialle. Kun koolaus tehdään tarpeeksi tiheäksi sekä tasaiseksi, tulee päälle asennettavasta lattiasta suora sekä mahdollisia lattian painaumia voidaan estää.

Koolinkien alle voidaan laittaa erilaisia korokepaloja tai kiiloja, joilla suoristaminen onnistuu helpommin. Riippuen myös asennettavasta alustasta, koolinkien alle voidaan joutua asentamaan bitumihuopaa tai muuta samankaltaista kosteuden siirtymistä estävää materiaalia.

Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti sellaisiin kohtiin, joissa kulutusta on oletettavasti enemmän, kuten esimerkiksi oviaukkoihin. Tällaisten kohtien alusrakenteeseen voidaan koolaukseen lisätä ylimääräisiä koolinkeja, joiden avulla voidaan varmistaa se, ettei lattia pääse painumaan kovassakaan rasituksessa.

Koolausväli

Koolaus tulee yleensä tehdä noin alkavaksi noin 6 senttimetrin päähän seinästä. Koolausväliksi suositellaan enintään 60 senttimetrin väliä.

Koolauksen oikaisu

Vanhojen koolauksien oikaiseminen voi olla mahdollista toteuttaa, mikäli koolaus on pääosin kunnossa. Mikäli vanhat koolaukset ovat vahingoittuneet huomattavasti, voi helpompaa olla rakentaa kokonaan uusi koolaus.

Kilpailuta lattian koolaus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä