Lattian koolaus

Lattian koolaus

Lattian koolaus

Tarvitsetko palvelua lattian koolaus?

Kilpailuta lattian koolaus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Lattian koolaus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 18.07.2021 klo 10:07

Kun lattiapinnan koolaaminen on oikein tehty, suojaa se lattiaa sekä estää sitä painumasta. Tyypillisesti koolauksen tarkoituksena on toimia kiinnitysalustana sekä tukena lattian pintamateriaalille.

Mitä maksaa lattian koolaus?

Katso hintasivu: Lattian koolaus hinta

Saako lattian koolauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lattian koolaus saa kotitalousvähennystä. Lattian koolaus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2022 lattian koolauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2022 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoja lattian koolauksesta, sen tekemisestä sekä siihen liittyvistä työvaiheista

Koolauksen tarkoituksena on toimia tasaisena sekä vaakasuorana kiinnitysalustana pintalattiamateriaalille, kuten esimerkiksi lautalattialle. Kun koolaus tehdään tarpeeksi tiheäksi sekä tasaiseksi, tulee päälle asennettavasta lattiasta suora sekä mahdollisia lattian painaumia voidaan estää.

Koolinkien alle voidaan laittaa erilaisia korokepaloja tai kiiloja, joilla suoristaminen onnistuu helpommin. Riippuen myös asennettavasta alustasta, koolinkien alle voidaan joutua asentamaan bitumihuopaa tai muuta samankaltaista kosteuden siirtymistä estävää materiaalia.

Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti sellaisiin kohtiin, joissa kulutusta on oletettavasti enemmän, kuten esimerkiksi oviaukkoihin. Tällaisten kohtien alusrakenteeseen voidaan koolaukseen lisätä ylimääräisiä koolinkeja, joiden avulla voidaan varmistaa se, ettei lattia pääse painumaan kovassakaan rasituksessa.

Koolausväli

Koolaus tulee yleensä tehdä noin alkavaksi noin 6 senttimetrin päähän seinästä. Koolausväliksi suositellaan enintään 60 senttimetrin väliä.

Koolauksen oikaisu

Vanhojen koolauksien oikaiseminen voi olla mahdollista toteuttaa, mikäli koolaus on pääosin kunnossa. Mikäli vanhat koolaukset ovat vahingoittuneet huomattavasti, voi helpompaa olla rakentaa kokonaan uusi koolaus.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Lattian koolaus

Kilpailuta lattian koolaus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä