Kodinplaza lyhyesti

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Listojen maalaus: hinta (2021) ja UKK

Listojen maalaaminen voi tulla kyseeseen silloin, kun vanhat listat ovat haalistuneet tai kun esimerkiksi uusia listoja halutaan maalata sisustusmielessä.

Listojen maalauksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • mitä listoja maalataan (ovi, jalka, mdf jne.)
 • kuinka paljon listaa maalataan
 • tarvitseeko vanhoja listoja purkaa ennen maalausta
 • tehdäänkö listojen maalaus paikallaan vai irrotetaanko listat ensin
 • listojen maalaukseen käytetty aika

Listojen maalauksen hinta on keskimäärin noin 100 € - 650 € maalattavan pinnan laajuudesta, kohteen monimutkaisuudesta ja valmistelutöistä riippuen. Esimerkiksi kokonaisvaltainen listojen maalaus uudiskohteessa saattaisi viedä aikaa kaksi päivää, jolloin kokonaishinta voisi olla noin 400 euroa.

Ennen maalausta kannattaa pitää huolta siitä, että listat ovat mahdollisimman puhtaat. Mikäli listoissa on naulojen reikiä, kannattaa reiät tasoittaa huolellisesti. Listat saavat parhaan maalin pinnalleen silloin, kun pohjatyö on tehty hyvin. Kustannuksiin vaikuttaa alustustöiden lisäksi myös kuinka helppo listoihin on päästä käsiksi. Jos listoja pitää purkaa ennen maalausta korkeasta huoneesta, lisää se luonnollisesti listojen maalaukseen käytettyä aikaa.

Jos listoja ei irroteta ennen maalausta, voidaan niiden päälle levittää tasoitetta ja antaa kuivua. Tasoitteen kuivuessa pohjustusta voi viimeistellä hiekkapaperin avulla. Imurilla kannattaa ottaa ylimääräiset pölyt tai muut jäämät pois ennen teippien laittamista suojaamaan listoja ympäröiviä alueita. Teipit tulee poistaa tarpeeksi pian maalauksen jälkeen, jotta ne eivät tartu liikaa kiinni.

Kodinplazan avulla kilpailutettavien listanmaalaustöiden kirjo on värikäs. Palvelumme kautta kilpailutetaan mm.

 • oven karmien maalaus
 • jalkalistojen maalaus
 • lattialistojen maalaus
 • ovilistojen maalaus
 • kattolistojen maalaus
 • peitelistan maalaus
 • mdf-listojen maalaus

Yleisiä vinkkejä listojen maalauksessa on ainakin pari. Puhutaan ensin ympäröivien pintojen suojaamisesta, sillä monet käyttävät suojauksessa maalarinteippiä. Teippi ei ole huono ratkaisu, mutta helpommalla saattaa päästä kun maalattavalla kohdalla pidetään ohutta tai keskipaksua kartonkia, jota voi siirrellä maalauksen edetessä. Toinen vinkki liittyy lämpötiloihin ja etenkin sisälämpötiloihin. Normaali huoneenlämpö eli 19-23 astetta ei ole paras lämpötila listojen maalauksessa. Kaunein lopputulos saadaan noin 15 asteen lämpötiloissa.

Katso kuinka Kodinplaza toimii

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile listojen maalaaminen Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Suomalaista palvelua Kodinplaza
Jätä tarjouspyyntö listojen maalauksesta