LVI-liike

LVI-liike – Mitä tarkoittaa LVI-liike?

LVI-liike

Tarvitsetko palvelua LVI-liike?

Kilpailuta LVI-liike nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

LVI-liike – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 13.09.2023 klo 09:09

Ammattitaitoisia LVI-liikkeitä löytyy moneen eri tarpeeseen. Palvelun tuottajasta voidaan käyttää myös nimitystä LVI-firma tai LVI-yritys.

Mitä maksaa LVI-liike?

Katso hintasivu: LVI-liike hinta

Saako LVI-liikkeille kotitalousvähennystä?

Palvelusta LVI-liike saa kotitalousvähennystä. LVI-liike on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 LVI-liikkeiden kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

LVI-yritykset toimivat koko Suomen alueella

Siellä missä on kiinteistöjä tai rakennuksia, siellä on todennäköisesti myös LVI-yrityksiä. LVI tulee sanoista lämpö, vesi, ilma ja on yksi talotekniikan osahaara. LVI-yritykset tekevät pääsääntöisesti kyseiseen talotekniikan osa-alueeseen liittyviä huolto-, korjaus, asennus- tai muutostöitä. Tämän sivun alaosassa käydään tarkemmin läpi LVI-yritysten toimenkuvaa.

LVI-firma voi tarjoa hyvin monipuolisia palveluita

LVI-töihin voi sisältyä niin pieniä kuin isojakin töitä. Monilla LVI-yrityksillä on myös muita pätevyyksiä, kuten esimerkiksi sähköasentajan pätevyys tai tulityökortti. Tässä esimerkkejä LVI-liikkeiden palveluista:

 • huoltotyöt
  • putkimiehen voi pyytää apuun jos esimerkiksi viemäri ei vedä kunnolla
  • myös tiputtava vesihana saattaa olla syy ottaa yhteyttä ammattilaiseen
 • muutostyöt
  • suuremmat muutostyöt tehdään yleensä yhteen pötköön yhtenä urakkana
  • jos taloyhtiö uusii esimerkiksi lämmitysjärjestelmänsä tai omakotitalo käyttövesiputket, on kyse yleensä suuremmasta muutostyöstä
 • asennukset
  • asennuksia voidaan myös tehdä laidasta laitaan ja pienimmät asennukset ovat yleensä kodinkoneasennuksia (tiskikone, pyykkikone jne.) tai yksittäiset vesihanat ja WC-istuimet
  • esimerkki suuremmasta asennuksesta voisi olla vaikkapa ilma-vesilämpöpumpun asennus tai vesikiertoisen lattialämmityksen asennus

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

LVI-liike

Kilpailuta LVI-liike Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä