Vahinkosaneeraus

Vahinkosaneeraus – Mitä tarkoittaa vahinkosaneeraus?

Vahinkosaneeraus

Tarvitsetko palvelua vahinkosaneeraus?

Kilpailuta vahinkosaneeraus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Vahinkosaneeraus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 17.03.2023 klo 09:03

Kiinteistöissä ja rakennuksissa voi sattua erilaisia vahinkoja. Vahinkosaneerausta tai vahinkopalveluja tarjoavat yritykset auttavat tyypillisesti vahingon kartoittamisessa sekä korjaamisessa.

Mitä maksaa vahinkosaneeraus?

Katso hintasivu: Vahinkosaneeraus hinta

Saako vahinkosaneerauksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta vahinkosaneeraus saa kotitalousvähennystä. Vahinkosaneeraus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 vahinkosaneerauksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kysytyimpiä kysymyksiä kotitalousvähennyksestä - Vero.fi

Lisätietoa vahinkosaneerauksista

Tavallisesti yleisin syy vahinkosaneerauksen tarpeelle tulee mahdollisen vesivahingon sattuessa. Vesivahinko tai kosteusvaurio voi tapahtua monesta eri syystä, eivätkä ne aina johdu asunnon käyttäjän virheellisestä toiminnasta.

Mitä tehdä vesivahingon sattuessa?

Ensimmäiseksi veden tulo kannattaa katkaista mahdollisimman nopeasti tai soittaa asiasta osaavalle henkilölle. Tämän jälkeen kannattaa olla myös yhteydessä vakuutusyhtiöön sekä vahinkosaneerauksia tekevään yritykseen.

Yleisimmin vesivahinko tai kosteusvaurio tapahtuu kylpyhuoneessa tai keittiössä. Tyypillisiä aiheuttajia ovat pyykinpesukoneiden sekä tiskikoneiden huonot liitokset tai vuotavat letkut. Myös käyttövesiputket tai lämminvesivaraajat voivat aiheuttaa vesivahinkoja.

Vesivahingon sattuessa kannattaa tilata paikalle kosteuskartoittaja, joka tekee mahdolliset mittaukset sekä analyysin vesivahingon tilasta. Kartoituksen yhteydessä voidaan joutua purkamaan rakenteita. Kun tilanne on saatu kartoitettua, voidaan itse saneerausurakka aloittaa. Kannattaa muistaa, että pahaksi menneen kosteusvaurion korjaukseen voi kulua pitkäänkin.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Homesaneeraus Palosaneeraus
Vahinkosaneeraus

Kilpailuta vahinkosaneeraus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä