Kiukaan asennus

Kiukaan asennus

Kiukaan asennus

Tarvitsetko palvelua
Kiukaan asennus?

Kilpailuta kiukaan asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa kiukaan asennus?

Päivitetty: 20.02.2024 klo 19:02

Tyypillisesti saunan kiuas on joko sähkökiuas tai puukiuas. Kiukaan asentaminen, kytkentä sekä tarvittaessa myös vaihto tehdään kiukaan tyypin mukaan. Hankittava kiuas voi olla esimerkiksi hetivalmis, ainavalmis, kertalämmitteinen tai vaikkapa jatkuvalämmitteinen varustettuna vesisäiliöllä.

Tarjous uudesta kiukaasta tai asennuksesta kannattaa pyytää useammalta yritykseltä yhdellä kertaa. Osalle paras ratkaisu on hankkia kiuas valmiiksi asennettuna.

Mitä maksaa kiukaan asennus?

Katso hintasivu: Kiukaan asennus hinta

Saako kiukaan asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta kiukaan asennus saa kotitalousvähennystä. Kiukaan asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 kiukaan asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa kiukaan asentamisesta

Asennustyöt vaihtelevat hieman kiukaan mukaan. Puulämmitteisessä ja sähkölämmitteisessä kiukaassa asennustavat poikkeavat hieman toisistaan.

Kiuas kannattaa valita saunojan sekä saunatilan mukaan. Tavallisesti puulämmitteistä saunaa suositaan, mutta aina puulämmitteistä kiuasta ei ole mahdollista käyttää.

Sähkölämmitteinen

Sähkökiuas tulee kiinnittää kodin sähköverkkoon kolmivaiheisesti. Kiinnityksen tulee tehdä aina pätevä sähköasentaja. Vanhan kiukaan irrotuksen voi kuitenkin tehdä itse. Ennen irrottamista huomioi, että jännite on pois päältä.

Puukiuas

Ennen puukiukaan asentamista saunan lattian kestävyys kannattaa tarkistaa. Puukiuas voi painaa huomattavan määrän. Myös kiukaan ympärillä olevat taustalevyt sekä suojarakenteet kannattaa tarkistaa. Toisin kuin sähkökiuas, puukiuas tarvitsee savuputken jota kautta palamisesta syntyvät kaasut pääsevät poistumaan.

Tutustu kiukaan asennuksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle kiukaan asennus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä palveluita

Saunan sähköasennukset
Kiukaan asennus

Kilpailuta kiukaan asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä