Saunan laatoitus

Saunan laatoitus – Mitä tarkoittaa saunan laatoitus?

Saunan laatoitus

Tarvitsetko palvelua saunan laatoitus?

Kilpailuta saunan laatoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Saunan laatoitus – Lue usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 03.10.2022 klo 21:10

Tyypillisesti saunan laatoittaminen voi tarkoittaa esimerkiksi saunan seinän, lattian, kiukaan taustan tai vaikkapa palomuurin laatoittamista.

Mitä maksaa saunan laatoitus?

Katso hintasivu: Saunan laatoitus hinta

Saako saunan laatoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta saunan laatoitus saa kotitalousvähennystä. Saunan laatoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 saunan laatoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lisätietoa saunan laatoittamisesta

Laatoituksen avulla saunasta saadaan siistin sekä puhtaan oloinen. Myös täysin uniikin saunan luominen on mahdollista laattojen avulla, sillä saatavilla on hyvin suuri määrä erilaisia laattoja.

Laattojen kiinnittäminen onnistuu kiinnityslaastin avulla. Ennen laastin levittämistä, kannattaa pinnoilta puhdistaa mahdolliset pölyt sekä mahdollisesti kosteuttaa laatoitettava kohta. Kiinnityslaastia kannattaa kerrallaan levittää vain niin paljon, että laastitun alueen ehtii laatoittamaan ennen laastin kuivumista.

Laattojen leikkaaminen onnistuu erilaisten työkalujen avulla. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi laattaleikkuri ja laattasirkkeli. Erilaisten aukkojen sekä reikien merkitseminen sekä tekeminen onnistuvat myös helposti oikeiden työkalujen avulla.

Laatoitettavan alueen koko on suositeltavaa mitata ennen laatoittamista, sillä kun alueen mitat ovat tiedossa, onnistuu laattajaon suunnittelu huomattavasti helpommin.

Vedeneristys sekä laatoitus

Kun kaikki erilaisten pintojen tasoitus sekä kallistustyöt on saatu tehtyä, voidaan vedeneristystyöt aloittaa. Seinien vedeneristys sekä laatoitus tehdään ennen lattian vedeneristystä sekä laatoitusta.

Erilaisia vedeneritykseen käytettäviä tuotteita:

  • vedeneristysmassa
  • bitumikermit
  • märkätilan muovimatot
  • polyuretaanielastomeerit
  • akryylibetoni
  • epoksimassa

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Saunan laatoitus

Kilpailuta saunan laatoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä