Takan puhdistus

Tarvitsetko palvelua takan puhdistus?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta takan puhdistus 

Takan puhdistaminen kaikkialla Suomessa

Takan puhdistaminen säännöllisesti helpottaa niin sisä- kuin ulkopintojenkin pysymistä puhtaana ja käyttökelpoisina.

Vertaile myös takan nuohous

Minkälaista takkaa oletkaan puhdistamassa tai nuohoamassa, löydät takkapuhdistamisen ammattilaiset Kodinplazasta. Tietoa:

  • säännöllinen takan käyttö ehkäisee lian pinttymistä
  • pintamateriaalilla on merkitystä menetelmien valintaan
  • ennen aloittamista takan tulee olla täysin jäähtynyt

Lasin, luukun tai lasiluukun puhdistus

Monissa takoissa on käytössä on lasinen luukku, josta näkee takan sisälle tulipesään. Lasinen materiaali helpottaa esimerkiksi tulen seuraamista, mutta usein se myös likaantuu helposti. Helpoimmalla pääsee, kun siivouksesta huolehtii tarpeeksi usein. Pinttynyt lika on aina haastavampi saada irtoamaan. Jos kotikonstit eivät tepsi, niin sitten vaan ammattilaista paikan päälle.

Puhdistus noesta, kun sitä on ulkopinnoilla

Monesti nokea siirtyy myös takan ulkopuolelle. Noki otetaan pois rappauksesta esimerkiksi pintamateriaaliin yksilöllisesti valitulla puhdistusaineella, joka monesti löytyy jo kotoa valmiina tai viimeistään kaupan hyllyltä. Esimerkiksi valkoisen takan haluaa monesti pidettävän puhtaana, sillä noen peitossa oleva takka ei välttämättä anna esteettisesti haluttua vaikutelmaa.

Tuhkan poisto takasta

Tuhkalla tarkoitetaan palamisesta jääneitä puunosia, jotka kannattaa myös säännöllisesti siivota pois takan sisältä. Tuhkaa jää yleensä takan tulipesään, mutta myös tuhkaluukkuun. Nyt on tärkeää ottaa huomioon, että takka olisi kokonaan viilentynyt ennen puhdistusta. Kuuma tuhka saattaa sulattaa kuljetusastiaan reiän tai aiheuttaa palovammoja jos se joutuu kosketukseen ihon kanssa. Loput tuhkasta voi hoitaa näppärästi esimerkiksi tuhkaimurin avulla.

Kilpailuta takan puhdistus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä