Älylukko

Älylukko hinta

Älylukko

Paljonko maksaa älylukko?

älylukon hinta on keskimäärin 344 €

Hinnan vaihteluväli 219 € 607 €

Vertaile alueesi yritykset ja löydä tekijä

Selvitä hinnat ja säästä jopa 30 %

älylukon hinta – Katso hinnat & löydä tekijä 24/7

Mitä maksaa älylukko?

Päivitetty: 09.02.2024 klo 13:02

Älylukon hinta asennettuna on keskimäärin noin 250 € – 900 € kohteesta ja oven tyypistä riippuen. Esimerkiksi asennettuna omakotitalon tavalliseen puiseen oveen älylukko voisi maksaa noin 350 € ja paritaloyhtiön kuuden älylukon asennus tavallisten lukkojen tilalle voisi maksaa yhteensä noin 2.000 €.

Miten älylukon hinta muodostuu?

Älylukon hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

 • hankitaanko pelkkä lukko vai myös asennus
 • oven tyyppi ja paksuus: ulko-ovi, lasiovi, metalliovi jne.
 • älylukkojen lukumäärä

Älylukon toimintaperiaate perustuu yleensä esimerkiksi kulkukoodiin, biometriseen tunnistamiseen, erilliseen kulkulätkään tai älylaitteeseen. Älylukkojen hintavertailu kannattaa tehdä, sillä paras hinta-laatusuhde löytyy helpoimmin vertailemalla. Ensimmäinen kustannuksiin vaikuttava tekijä liittyy siihen hankitaanko älylukitus asennettuna vai pelkkine lukkoineen. Toisaalta lukon valintaan vaikuttaa lukitus- ja suojaustarve sekä minkälainen ovi on kyseessä. Monissa tilanteissa älylukkojen yksikköhinta laskee, mikäli asennettavia lukkoja on useita.

Haluamme muistuttaa, että tarkimman hinta-arvion älylukkojen kustannuksista saat jättämällä tarjouspyynnön Kodinplazaan.

Saako älylukoista kotitalousvähennystä?

Palvelusta älylukko saa kotitalousvähennystä. Älylukko on verohallinnon mukaan kotitaloustyötä ja vuonna 2024 älylukon kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3 500 € per henkilö. Saat vähentää 60 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Mikä on älylukkojen toimintaperiaate?

Älylukko on lukitusmuoto, joka mahdollistaa monissa tilanteissa täysin avaimettoman liikkumisen. Lukko voi toimia esimerkiksi erillisen kulkutunnistimen tai kulkukoodin avulla, mutta myös esimerkiksi sormenjälkitunnistautuminen (biometrinen tunnistus) tai älylaitetunnistautuminen on nykyään mahdollista. Katso alapuolelta tarkempi kuvaus:

 • biometrinen tunnistaminen
  • tunnistamismuoto, joka pyrkii tunnistamaan yksilön fysiologian perusteella
  • yleisimmät tunnistukset tehdään sormenjäljestä, kasvoista tai silmän iiriksestä
 • kulkukoodi
  • kulkukoodi voi olla esimerkiksi väliaikainen (24h) tai pysyvä ja koostua erilaisista numerosarjoista, kuten #112233#
  • koodi on luonnollisesti ainoastaan tilaa käyttävien tiedossa
 • kulkutunnistimet
  • erillisen tunnistimen toimintaperiaate on hyvin yksinkertainen – kun tunnistin viedään lähelle lukon vastaparia, älylukon avausmekanismi avaa lukon
 • kaukoavaimet
  • kaukoavain toimii vähän samalla tavalla kuin kaukosäädinkin – sillä voi avata ulko-oven esimerkiksi yläkerrasta tai autotallista
 • älylaitteet
  • monet älylukot on mahdollista synkronoida myös esimerkiksi applikaation tai älylaitteen kanssa

Miksi monet valitsevat älylukon tavallisen lukon sijaan?

Monet valitsevat älylukon juuri helppouden ja vaivattomuuden ansiosta. Olet ehkä itse liikkeellä, mutta esimerkiksi sohvantoimittajan täytyy päästä tiloihin sisälle. Älylukon kanssa voit unohtaa avaimen sujauttamisen ovimaton alle tai räystäälle, sillä avainta ei enää tarvita. Luo väliaikainen koodi helposti esimerkiksi puhelimen avulla – turvallisuudesta tinkimättä.

Kodinplaza pähkinänkuoressa

Kodinplaza on suosittu tarjouspyyntöpalvelu, jonka avulla tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä sido sinua palvelun tilaamiseen.

Muita aiheeseen liittyviä hintoja

Sähkölukko hinta Kameravalvonta hinta Turvakamera hinta Häkävaroittimen asennus hinta
Älylukko hinta

Kilpailuta älylukko hinta Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä