Lattiakaivon asennus

Lattiakaivon asennus

Lattiakaivon asennus

Tarvitsetko palvelua lattiakaivon asennus?

Kilpailuta lattiakaivon asennus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu

Lattiakaivon asennus – Mitä tarkoittaa lattiakaivon asennus?

Päivitetty: 16.08.2023 klo 19:08

Huolellisesti asennettu lattiakaivojärjestelmä toimii oikein eikä vettä pääse valumaan lattiakaivosta tai sen reunoista rakenteisiin. Lattiakaivojen asentaminen tai kiinnitys voi vaihdella sen mukaan, onko kyseessä esimerkiksi kuivakaivon asennus betoniin tai vaikkapa kylpyhuoneen linjakaivon jälkiasennus.

Mitä maksaa lattiakaivon asennus?

Katso hintasivu: Lattiakaivon asennus hinta

Saako lattiakaivon asennuksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta lattiakaivon asennus saa kotitalousvähennystä. Lattiakaivon asennus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2023 lattiakaivon asennuksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Lattiakaivon tehtävä

Lattiakaivo nimensä mukaisesti lattiaan asennettava kaivo, jonka tarkoituksena on poistaa vesi sisäpinnoilta. Yleensä lattiakaivot ovat muotoilultaan pyöreitä, mutta neliön sekä suorakulmaisen muotoisia lattiakaivoja on myös saatavilla. Lattiakaivot peitetään käyttäen ritilää, joita saa metallisina sekä muovisina.

Lattiakaivon ympärillä oleva lattia on kallistettu lattiakaivoon päin, jolloin veden on helpompi valua suoraan viemäriin. Märkätilojen lisäksi lattiakaivoja asennetaan myös esimerkiksi autotalleihin sekä kellarikerroksiin.

Asennus lattiakaivolle

Asennuksessa tehtävät työvaiheet vaihtelevat hieman sen mukaan, millaista lattiakaivoa sekä millaiseen lattiaan kaivoa ollaan asentamassa. Ennen kaivon asennustöitä kannattaa tutustua lattiakaivon valmistajan ohjeisiin.

Yleisiä asennusvaiheessa tehtäviä virheitä:

  • Lattiakaivoon tehdyt putkiläpiviennit on tehty väärin
  • Lattiakaivossa käytetyt tuotteet eivät ole yhteensopivia
  • Lattiakaivon tiivistys on väärin

Lattiakaivon korokerenkaan asennus

Korokerenkaan avulla voidaan nostaa lattiakaivon reuna lattian tasolle. Tarvitun korokerenkaan korkeus kannattaa mitata ennen leikkausta. Korokerengas tulee leikata haluttuun kokoon mahdollisimman suoraan, jotta lattiakaivon yläreuna istuu mahdollisimman siististi lopullisessa asennuksessa. Tarkista myös lattiakaivon tiiviste ennen lopullista asennusta.

Tutustu jätettyihin tarjouspyyntöihin

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Muut aiheeseen liittyvät palvelut

Viemäriputken asennus Viemärin asennus
Lattiakaivon asennus

Kilpailuta lattiakaivon asennus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä