WC-laatoitus: tietoa

Tarvitsetko palvelua WC-laatoitus?

  • Kilpailuta alueesi yritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
WC-laatoitus

WC-laatoitus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 27.07.2020 klo 08:07

Katso hintasivu:

WC-laatoitus hinta

Tulossa myöhemmin!

Uudella laatoituksella on mahdollistaa kohentaa huomattavasti vessan yleisilmettä ja viihtyvyyttä. Minkälaista vessaa oletkaan laatoittamassa, löydät WC-laatoitukseen ammattilaiset Kodinplazasta.

Nykyään vain taivas on rajana vessalaattojen valitsemisessa. Laatoitus-ideoita tai parhaat WC-seinämateriaalit on mahdollista saada suunnittelun, omien mieltymysten sekä vessojen laatoittamiseen erikoistuneiden yritysten kautta.

Oikein tehty vessan laatoitus kestää aikaa ja kulutusta. Oli kyseessä sitten pienen vessan laatoitus, kuivan vessan laatoitus tai mitä tahansa tältä väliltä, kannattaa vessan laatoittaminen tehdä huolellisesti alusta loppuun saakka.

Vessan lattian laatoitus aloitetaan yleensä mahdollisen lattialämmityksen kytkemisellä pois päältä. Ennen vesieristeen asentamista on lattialämmityksen hyvä olla pois käytöstä noin 2–3 vuorokautta. Itse vessan laatoitusprosessi alkaa suunnittelemalla tulevaa laattajakoa.

Laastin levittämisessä voi käyttää ihan kunnolla voimaa samalla, kun sitä levitetään laatoitettavan pinnan levityskohtaan. Laattakoko määrittää hammastetun teräslastan koon, jonka reunan avulla voidaan kammata laastia. Yleensä vessan lattialle valitut laatat ovat kiinnitetty toisiinsa esimerkiksi verkon avulla. Tämä helpottaa saumavälien pysymistä saman kokoisina, sillä välin kun laattoja aletaan laatoittamaan.

Mikä tahansa olikaan vessan laatoituksen etenemissuunnitelma, aloitetaan laatoitustyö sen mukaan. Laatat kannattaa painaa lujaa kiinni laastiin ja kiinnitystä voi tehostaa myös naputtelun avulla. Kaarevia tai pyöreitä reunoja vessan lattian laattoihin tehdään niihin kohtiin, joissa on esimerkiksi viemäriputken liittymiskohta.

Vessan lattialaatan värejä on useita ja nykyään monet tykkäävät käyttää vessassa vaaleaa tai tummanharmaat laattaa. Vessan lattialaattojen ja vessan seinän väliin voi jättää noin 0,5 cm raon tulevia saumoja varten.

Vessan seinän pintamateriaali on jokaisen itse päätettävissä ja varsinkin vessan seiniin on tarjolla useita eri mahdollisuuksia. Jos vessa on osana märkätilaa, pitää huolehtia asianmukaisesta veden- eli kosteudeneristyksestä. Kuivan vessan seinillä vaihtoehtojen määrä lisääntyy huomattavasti ja pinnoille voidaan asentaa tapein lisäksi myös paneelia ja laattaa. Vessan seinien pinnat voi ja kannattaakin käsitellä lakalla, jotta ne kestävät tarvittavan määrän kosteutta.

Monet miettivät myös, että onko vessan laatoituksessa vanhojen laattojen purkutyö mahdollista välttää. Vessan purkaminen ei kaikissa tapauksissa ole välttämätöntä ja laatoitus vanhan päälle on yksi vaihtoehto. Tämä laatoitustapa vaatii kuitenkin hieman selvitystä mm. seuraavien asioiden osalta:

  • ovatko vanhat laatat hyvin kiinni
  • mitä vedeneristettä vessassa on aiemmin käytetty
  • ovatko vessan seinät suorassa ja lattian kaato asianmukainen

Selvitettäviä asioita on vielä paljon enemmän ja usein haasteena on juuri vanhojen laattojen kantavuus. Kuten tähänkin, myös kaikkiin muihin WC:n laatoittamista koskeviin asioihin saat Kodinplazan asiantuntevilta yrityksiltä.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta WC-laatoitus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä