WC-laatoitus

WC-laatoitus

WC-laatoitus

Tarvitsetko palvelua
WC-laatoitus?

Kilpailuta WC-laatoitus nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa WC-laatoitus?

Päivitetty: 12.02.2024 klo 21:02

Huolellisesti tehty vessan laatoittaminen tai kaakelointi kestää aikaa ja kulutusta. Oli kyseessä sitten kuivan WC-tilan lattian tai vaikkapa seinä-WC:n laatoitus, kannattaa laatoittajia vertailla kauttamme.

Mitä maksaa WC-laatoitus?

Katso hintasivu: WC-laatoitus hinta

Saako WC-laatoituksesta kotitalousvähennystä?

Palvelusta WC-laatoitus saa kotitalousvähennystä. WC-laatoitus on verohallinnon mukaan remontointia, eli kunnossapito- ja perusparannustyötä ja vuonna 2024 WC-laatoituksen kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 € per henkilö. Saat vähentää 40 % työn osuudesta sellaisen yrityksen palveluista, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuun määrä per henkilö on 100 € vuodessa. Ajantasainen sekä mahdollisesti muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyslaskuri - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

WC-lattian laatoitus

Vessan lattian laatoitus aloitetaan yleensä mahdollisen lattialämmityksen kytkemisellä pois päältä. Ennen vesieristeen asentamista on lattialämmityksen hyvä olla pois käytöstä noin 2–3 vuorokautta. Itse vessan laatoitusprosessi alkaa suunnittelemalla tulevaa laattajakoa.

Laastin levittämisessä voi käyttää ihan kunnolla voimaa samalla, kun sitä levitetään laatoitettavan pinnan levityskohtaan. Laattakoko määrittää hammastetun teräslastan koon, jonka reunan avulla voidaan kammata laastia. Yleensä vessan lattialle valitut laatat ovat kiinnitetty toisiinsa esimerkiksi verkon avulla. Tämä helpottaa saumavälien pysymistä saman kokoisina, sillä välin kun laattoja aletaan laatoittamaan.

Mikä tahansa olikaan vessan laatoituksen etenemissuunnitelma, aloitetaan laatoitustyö sen mukaan. Laatat kannattaa painaa lujaa kiinni laastiin ja kiinnitystä voi tehostaa myös naputtelun avulla. Kaarevia tai pyöreitä reunoja vessan lattian laattoihin tehdään niihin kohtiin, joissa on esimerkiksi viemäriputken liittymiskohta.

Vessan lattialaatan värejä on useita ja nykyään monet tykkäävät käyttää vessassa vaaleaa tai tummanharmaat laattaa. Vessan lattialaattojen ja vessan seinän väliin voi jättää noin 0,5 cm raon tulevia saumoja varten.

Muuta vessan laatoituksesta

Vessan seinän pintamateriaali on jokaisen itse päätettävissä ja varsinkin vessan seiniin on tarjolla useita eri mahdollisuuksia. Jos vessa on osana märkätilaa, pitää huolehtia asianmukaisesta veden- eli kosteudeneristyksestä. Kuivan vessan seinillä vaihtoehtojen määrä lisääntyy huomattavasti ja pinnoille voidaan asentaa tapein lisäksi myös paneelia ja laattaa. Vessan seinien pinnat voi ja kannattaakin käsitellä lakalla, jotta ne kestävät tarvittavan määrän kosteutta.

Monet miettivät myös, että onko vessan laatoituksessa vanhojen laattojen purkutyö mahdollista välttää. Vessan purkaminen ei kaikissa tapauksissa ole välttämätöntä ja laatoitus vanhan päälle on yksi vaihtoehto. Tämä laatoitustapa vaatii kuitenkin hieman selvitystä mm. seuraavien asioiden osalta:

  • ovatko vanhat laatat hyvin kiinni
  • mitä vedeneristettä vessassa on aiemmin käytetty
  • ovatko vessan seinät suorassa ja lattian kaato asianmukainen

Selvitettäviä asioita on vielä paljon enemmän ja usein haasteena on juuri vanhojen laattojen kantavuus. Kuten tähänkin, myös kaikkiin muihin WC:n laatoittamista koskeviin asioihin saat Kodinplazan asiantuntevilta yrityksiltä.

Tutustu WC-laatoituksesta jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle WC-laatoitus.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

WC-laatoitus

Kilpailuta WC-laatoitus Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä