Autotallin perustukset: hinta (2022) ja usein kysytyt kysymykset

Päivitetty: 02.01.2022 klo 17:01

Autokatoksen tai autotallin perustusten teko luovat vankan pohjan, jonka päälle rakentaa. Yhtä ja ainutta tapaa perustusten tekoon ei ole.

Monesti palvelun ensimmäinen työvaihe on autotallin maanrakennus- ja pohjatyöt.

Halvimmat perustusten hinnat ovat noin 50 euroa per metri ja kalleimmat yli 100 euroa per metri. Toiset tontit vaativat enemmän pihan muokkausta, jos ne sisältävät esimerkiksi paljon kallioperää.

Autotallin perustusten hintoihin vaikuttavat esimerkiksi:

  • Pihan rakentamisen tai muokkaamisen tarve
  • Kuinka suurelle alueelle autotallin perustustyöt tehdään
  • Kuinka monta autoa autotalliin täytyy mahtua
  • Kuinka paljon teet itse (esim. antureiden raudoitustöistä)

Yksi helppo tapaa alkaa kartoittamaan autotallin perustusten hintaa on pohjatutkimuksen teettäminen. Pohjatutkimuksen avulla voidaan selvittää, mikä on optimaalisin perustusten toteuttamistapa. Luonnollisesti rakennettavan autotallin koko vaikuttaa myös perustusten hintaan. Kustannukset kasvavat autotallin koon kasvaessa, vaikkakaan ei aina lineaarisesti. Yleensä pienemmät autotallin perustukset saattavat maksaa suhteellisesti isompia autotalleja enemmän.

Mahdollisten kaivuutöiden jälkeen voidaan autotallille suunniteltuun kohtaan asentaa suodatinkangas. Suodatinkankaan asentamisen jälkeen perustusten pohjalle ajetaan soraa, esimerkiksi noin 20 cm paksuudelle. Sorakerros on yleensä hyvä tiivistää täryttimellä, jotta se menee tiiviimpään tilaan ja näin kannattelee perustuksia paremmin.

Tiivistyksen jälkeen vuorossa on raudoitus- ja muottityöt antureiden osalta. Muottilaudoituksena voidaan käyttää esimerkiksi antureiden muotteja päärakennuksesta jos kyseessä on uudiskohde ja päärakennusta rakennetaan samaan aikaan autotallin kanssa.

Yrityksiltä voi tiedustella, mikä on anturoiden valamiseen parhaiten sopiva betoni ja sen lujuus. Yksi mahdollinen vaihtoehto on käyttää K30-2 –lujuusluokan normaalisti kovettuvaa rakennebetonia. Betoniharkot voidaan valmistella ja kerätä esimerkiksi perustusten reunalle odottamaan muurauksen alkamista.

Pohjapuun pohjalle asti ulottuvat tartuntaraudat on asennettu anturoiden kulmiin. Ensimmäinen harkkokerros voidaan nyt muurata. Harkkoina voidaan käyttää kevytsoraharkkoja, kuten RUH-200 –tuote Lakan Betonilta. Muuraukseen sopiva muurauslaasti kannattaa säilyttää ja varastoida siten, että se on irti maasta esimerkiksi lavojen päälle. Sadetta tai rajumpaa säätä varten muuraussäkit kannattaa peittää pressuilla.

Sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat harkkokerrokset on muurattu, voidaan kahden ylimmän kerroksen muuraamiseen käyttää yhtenä vaihtoehtona RUH-150 –valmisteen kevytsoraharkkoja. Tartuntarautoja on järkevää lisätä nurkkatartuntarautojen lisäksi myös ylimpään vaakasaumaan alajuoksun edellyttämällä tavalla.

Tässä vaiheessa on tullut aika muuraustyön viimeiselle kerrokselle. Kuten muissakin kerroksissa, kevytharkkojen asennuksessa kannattaa käyttää apuna linjalankaa ja vatupassia, joiden avulla voidaan tarkastaa harkkojen molemminpuolinen suoruus ja tasapaino.

Ylimääräinen muurauslasti kannattaa ottaa pois vielä silloin, kun laasti on märkää. Mikäli pystypilareita tarvitsee muurata, kannattaa se tehdä samalla kertaa. Kun muuraustyö on päättynyt, kannattaa huomioida anturan päälle kosteuseristystä varten tehtävästä viisteestä. Viiste mahdollistaa ulkopuolelta tulevan veden poistumisen niin, ettei se jää makaamaan anturalle.

Viimeisessä vaiheessa perustukset muurataan ja tasoitetaan. Mikäli halutaan niin tässä vaiheessa voidaan asentaa myös sisäpuolinen lämpöeristys sokkelille.

Miksi käyttää Kodinplazaa?

Älä maksa liikaa

Älä maksa liikaa

Yhdellä tarjouspyynnöllä jopa 3+ tarjousta

Ilmainen, ei sitoutumista

Ilmainen, ei sitoutumista

Lue arvostelut, vertaa hinnat ja valitse paras

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Yli 3 500 yrityskäyttäjää

Löydä taustatarkistettu ja luotettava yritys helposti

Täysin suomalainen palvelu

Täysin suomalainen palvelu

Noin 100 000 tarjouspyyntöä vuosittain

Tutustu autotallin perustuksista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Palvelu
Autotallin perustukset
Paikkakunta
17200, Asikkala
Arvioitu hinta
2 850,00 €
Autotallin pinta-ala
40 - 50 m2

Autotallin perustukset tarjous

Maanrakennustyöt teemme itse valmiiksi ohjeittenne mukaisesti mitat näkyy kuvissa. Projekti vasta alussa mutta tuossa yksi harkittu malli näkyy kuvassa. Ehdotuksia perustuksiin saa/pitää antaa. Teemme nyt tarkkaa kustannus kartoitusta hyvästä mutta edullisimmasta vaihtoehdosta. Talli tulee todennäköisesti vesikattoonasti elementteinä pihaan kun perustukset valmiit. Loput hoidamme itse.
Palvelu
Autotallin perustukset
Paikkakunta
03400, Vihti
Arvioitu hinta
Autotallin pinta-ala
40 - 50 m2

Formexanturamuotit, harkkoperustus, liittolaatat, salaojitus ja sähköputlitus, läpivientejä varastotilaa.

Näppärä-autotallit.fi
MalliAT 13
Palvelu
Autotallin perustukset
Paikkakunta
39310, Ylöjärvi
Arvioitu hinta
5 250,00 €
Autotallin pinta-ala
50 - 75 m2

Autotallin perustustyöt, maanrakennustyöt

Pohjatutkimusta ei ole.
Palvelu
Autotallin perustukset
Paikkakunta
40720, Jyväskylä
Arvioitu hinta
Autotallin pinta-ala
50 - 75 m2
Palvelu
Autotallin perustukset
Paikkakunta
03400, Vihti
Arvioitu hinta
Autotallin pinta-ala
40 - 50 m2

Perustustyöt autotalli-/varastolle, Vihti

1 atom talli 9 x 4,7 m (KS. Pohjakuva) 6 m tiestä, silttihiekka-kivimaaperä. Rinteen tasaus, ojarumpu, salaojat, sadevesijärjestelmä. Harkkoperustus., patolevyt, routaeristys, kaapelioja sähkölle.
Rakennusaika 1 viikon kuluttua, helmikuu 2020 mennessä.
Palvelu
Autotallin perustukset
Paikkakunta
36220, Kangasala
Arvioitu hinta
30 800,00 €
Autotallin pinta-ala
40 - 50 m2

50m2 lämmin autotalli perustuksineen

Lämmi 50m2 Autotalli kahdelle autolle ja pieni sisävarasto. Pohjatutkimus tehty.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile autotallin perustustyöt Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertailla esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita, rekisteritietoja sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö autotallin perustuksista