Autotallin perustukset: tietoa

Tarvitsetko palvelua autotallin perustukset?

  • Kilpailuta alueesi rakennusyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Autotallin perustukset

Autotallin perustukset: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 27.12.2020 klo 12:12

Katso hintasivu:

Autotallin perustukset hinta

Tulossa myöhemmin!

Autotallin perustusten teko alkaa yleensä pihan muokkaamisesta siten, että perustukset ovat ylipäätään mahdollista tehdä. Yhtä ja ainutta tapaa perustusten tekoon ei ole, mutta yleisiä työvaiheita on kerrottu tällä sivulla. Mitä tahansa autotallin perustusmallia etsitkään, löydät juuri sinulle sopivan perustusratkaisun jättämällä tarjouspyynnön sivuiltamme.

Autotallin hankkiminen on hyödyllistä monellakin eri tavalla. Arki on jouhevampaa, kun auton voi ottaa aamulla käyttöön ilman putsausta lumen peitosta ja kodin ylimääräisille tavaroille syntyy enemmän säilytystilaa. Kiinteistön arvo kasvaa autotallin myötä ja myös autot pysyvät paremmassa kunnossa.

Yleisiä työvaiheita autotallin perustusten teossa ovat pihanrakennus ja kaivuutyöt, suodatinkankaan asennus, soran ajaminen ja tiivistäminen, antureiden muotti- ja raudoitustyöt sekä harkkojen muuraus ja tasoitus.

Mahdollisten kaivuutöiden jälkeen voidaan autotallille suunniteltuun kohtaan asentaa suodatinkangas. Suodatinkankaan asentamisen jälkeen perustusten pohjalle ajetaan soraa, esimerkiksi noin 20 cm paksuudelle. Sorakerros on yleensä hyvä tiivistää täryttimellä, jotta se menee tiiviimpään tilaan ja näin kannattelee perustuksia paremmin.

Tiivistyksen jälkeen vuorossa on raudoitus- ja muottityöt antureiden osalta. Muottilaudoituksena voidaan käyttää esimerkiksi antureiden muotteja päärakennuksesta jos kyseessä on uudiskohde ja päärakennusta rakennetaan samaan aikaan autotallin kanssa.

Yrityksiltä voi tiedustella, mikä on anturoiden valamiseen parhaiten sopiva betoni ja sen lujuus. Yksi mahdollinen vaihtoehto on käyttää K30-2 –lujuusluokan normaalisti kovettuvaa rakennebetonia. Betoniharkot voidaan valmistella ja kerätä esimerkiksi perustusten reunalle odottamaan muurauksen alkamista.

Pohjapuun pohjalle asti ulottuvat tartuntaraudat on asennettu anturoiden kulmiin. Ensimmäinen harkkokerros voidaan nyt muurata. Harkkoina voidaan käyttää kevytsoraharkkoja, kuten RUH-200 –tuote Lakan Betonilta. Muuraukseen sopiva muurauslaasti kannattaa säilyttää ja varastoida siten, että se on irti maasta esimerkiksi lavojen päälle. Sadetta tai rajumpaa säätä varten muuraussäkit kannattaa peittää pressuilla.

Sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat harkkokerrokset on muurattu, voidaan kahden ylimmän kerroksen muuraamiseen käyttää yhtenä vaihtoehtona RUH-150 –valmisteen kevytsoraharkkoja. Tartuntarautoja on järkevää lisätä nurkkatartuntarautojen lisäksi myös ylimpään vaakasaumaan alajuoksun edellyttämällä tavalla.

Tässä vaiheessa on tullut aika muuraustyön viimeiselle kerrokselle. Kuten muissakin kerroksissa, kevytharkkojen asennuksessa kannattaa käyttää apuna linjalankaa ja vatupassia, joiden avulla voidaan tarkastaa harkkojen molemminpuolinen suoruus ja tasapaino.

Ylimääräinen muurauslasti kannattaa ottaa pois vielä silloin, kun laasti on märkää. Mikäli pystypilareita tarvitsee muurata, kannattaa se tehdä samalla kertaa. Kun muuraustyö on päättynyt, kannattaa huomioida anturan päälle kosteuseristystä varten tehtävästä viisteestä. Viiste mahdollistaa ulkopuolelta tulevan veden poistumisen niin, ettei se jää makaamaan anturalle.

Viimeisessä vaiheessa perustukset muurataan ja tasoitetaan. Mikäli halutaan niin tässä vaiheessa voidaan asentaa myös sisäpuolinen lämpöeristys sokkelille.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa.

Autotalliin perustukset tarjous,
Asikkala

Kohteen tiedot

Paikkakunta
Asikkala
Jätetty
14.02.2019
Autotallin pinta-ala
40 - 50 m2

Autotalliin perustukset tarjous,

Maanrakennustyöt teemme itse valmiiksi ohjeittenne mukaisesti mitat näkyy kuvissa. Projekti vasta alussa mutta tuossa yksi harkittu malli näkyy kuvassa. Ehdotuksia perustuksiin saa/pitää antaa. Teemme nyt tarkkaa kustannus kartoitusta hyvästä mutta edullisimmasta vaihtoehdosta. Talli tulee todennäköisesti vesikattoonasti elementteinä pihaan kun perustukset valmiit. Loput hoidamme itse.

Suosituimmat sivut aiheesta autotallin perustukset

Kilpailuta autotallin perustukset
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä