Autotallin perustukset

Autotallin perustukset

Autotallin perustukset

Tarvitsetko palvelua
Autotallin perustukset?

Kilpailuta autotallin perustukset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä

Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi sopiva ratkaisu

Mitä tarkoittaa autotallin perustukset?

Päivitetty: 12.05.2024 klo 20:05

Autokatoksen tai autotallin perustusten teko luovat vankan pohjan, jonka päälle rakentaa. Yhtä ja ainutta tapaa perustusten tekoon ei ole.

Monesti palvelun ensimmäinen työvaihe on autotallin maanrakennus- ja pohjatyöt.

Mitä maksaa autotallin perustukset?

Katso hintasivu: Autotallin perustukset hinta

Saako autotallin perustuksista kotitalousvähennystä?

Palvelusta autotallin perustukset ei saa kotitalousvähennystä. Ajantasainen sekä mahdollisesti myös muuttunut tieto kannattaa kuitenkin aina tarkistaa verottajan sivuilta.

Lisätietoja:

Kotitalousvähennyksen Ohje 2023 - Vero.fi

Kotitalousvähennyksen edellytykset - Vero.fi

Autotallin perustusten teko-ohje

Mahdollisten kaivuutöiden jälkeen voidaan autotallille suunniteltuun kohtaan asentaa suodatinkangas. Suodatinkankaan asentamisen jälkeen perustusten pohjalle ajetaan soraa, esimerkiksi noin 20 cm paksuudelle. Sorakerros on yleensä hyvä tiivistää täryttimellä, jotta se menee tiiviimpään tilaan ja näin kannattelee perustuksia paremmin.

Tiivistyksen jälkeen vuorossa on raudoitus- ja muottityöt antureiden osalta. Muottilaudoituksena voidaan käyttää esimerkiksi antureiden muotteja päärakennuksesta jos kyseessä on uudiskohde ja päärakennusta rakennetaan samaan aikaan autotallin kanssa.

Yrityksiltä voi tiedustella, mikä on anturoiden valamiseen parhaiten sopiva betoni ja sen lujuus. Yksi mahdollinen vaihtoehto on käyttää K30-2 –lujuusluokan normaalisti kovettuvaa rakennebetonia. Betoniharkot voidaan valmistella ja kerätä esimerkiksi perustusten reunalle odottamaan muurauksen alkamista.

Pohjapuun pohjalle asti ulottuvat tartuntaraudat on asennettu anturoiden kulmiin. Ensimmäinen harkkokerros voidaan nyt muurata. Harkkoina voidaan käyttää kevytsoraharkkoja, kuten RUH-200 –tuote Lakan Betonilta. Muuraukseen sopiva muurauslaasti kannattaa säilyttää ja varastoida siten, että se on irti maasta esimerkiksi lavojen päälle. Sadetta tai rajumpaa säätä varten muuraussäkit kannattaa peittää pressuilla.

Sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat harkkokerrokset on muurattu, voidaan kahden ylimmän kerroksen muuraamiseen käyttää yhtenä vaihtoehtona RUH-150 –valmisteen kevytsoraharkkoja. Tartuntarautoja on järkevää lisätä nurkkatartuntarautojen lisäksi myös ylimpään vaakasaumaan alajuoksun edellyttämällä tavalla.

Tässä vaiheessa on tullut aika muuraustyön viimeiselle kerrokselle. Kuten muissakin kerroksissa, kevytharkkojen asennuksessa kannattaa käyttää apuna linjalankaa ja vatupassia, joiden avulla voidaan tarkastaa harkkojen molemminpuolinen suoruus ja tasapaino.

Ylimääräinen muurauslasti kannattaa ottaa pois vielä silloin, kun laasti on märkää. Mikäli pystypilareita tarvitsee muurata, kannattaa se tehdä samalla kertaa. Kun muuraustyö on päättynyt, kannattaa huomioida anturan päälle kosteuseristystä varten tehtävästä viisteestä. Viiste mahdollistaa ulkopuolelta tulevan veden poistumisen niin, ettei se jää makaamaan anturalle.

Viimeisessä vaiheessa perustukset muurataan ja tasoitetaan. Mikäli halutaan niin tässä vaiheessa voidaan asentaa myös sisäpuolinen lämpöeristys sokkelille.

Tutustu autotallin perustuksista jätettyihin tarjouspyyntöihin

Liity tuhansien suomalaisten joukkoon ja löydä palveluntarjoaja palvelulle autotallin perustukset.

Turvaa onnistumisesi ja vertaile palveluntarjoajat Kodinplazan avulla

Kauttamme tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöistäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

Palvelussa voi vertaille esimerkiksi yritysten hintoja, arvosteluja, palvelusisältöjä, takuita sekä aikatauluja.

100% suomalainen palvelu. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido palvelun tilaamiseen.

Autotallin perustukset

Kilpailuta autotallin perustukset Kodinplazan avulla

Pyydä tarjoukset yrityksiltä