Heinäkuun havaintoja

Julkaistu 31.07.2018 - Päivitetty 15.08.22

2018 heinäkuussa sattui ja tapahtui paljon. Lue Kodinplazan yhteenveto menneeltä kuukaudelta.

Heinäkuu oli yllättävän helteinen. Kesäsäät viimeisten vuosien aikana ovat vaihdelleet niin paljon, että monet meistä ei tiedä enää mitä odottaa. Joku voisi jopa uskaltaa sanoa, että helteet kestivät tänä kesänä liian kauan. Onneksi edes välillä rankkasateet toivat hieman helpotusta kuumuuteen.

Ampiaisia ja mehiläisiä

Tänä kesänä etenkin ampiaiset innostuivat lämmöstä niin, että pesiä yritettiin rakentaa hyvin monenlaisiinkin eri paikkoihin. Eräässä tapauksessa pesä oli niin pahasti terassin alapuolella, että ampiaiset estivät asukkaiden pääsyn kokonaan terassille ja takapihalle. Toinen suosittu pesimispaikka löytyi usein välikatosta, jonne ei ainakaan lähtökohtaisesti kannata itse lähteä ryömimään ampiaisten sekaan. Tuholaistorjujilla kiirettä riittää!

Asuntojen paahtava kuumuus

Kuten joku viisas on saattanut joskus sanoa – sää on ilmalämpöpumppujen paras myyjä. Asentajilla riittää kiirettä vielä varmasti pitkälle elokuuhun, sillä monen viikon päähän sovittua kalenteria ei ihan heti tyhjennetä varsinkaan kun helteet pitkittyivät moneksi viikoksi. Helpotusta helteisiin, kiitos!

Pensaiden siistimistä

Monilta pihoilta löytyy jos jonkinnäköisiä kasvillisuutta ja etenkin erilaisia pensaita ja aitoja on hyvä siistiä tietyn väliajoin. Varsinkin keväisin ja kesäisin orapihlaja-aitojen käsittelyitä tehdään usein. Arboristeilla kiirettä riittää!

Tunnisteet: Kesä, Yhteenveto