Talohuollon ABC osa F

Julkaistu 23.09.2018 - Päivitetty 16.08.22

Puhtaat tilat lisäävät asumismukavuutta ja siirtävät suurempia toimenpiteitä myöhemmälle.

Siivous – yksi talohuollon kulmakivistä 

Pesu, puhdistus, vahaus, imurointi sekä luuttuaminen ovat vain muutamia siivouksen työvaiheista. Tiedätkö sanonnan ”home sweet home”? Puhtaan ja siivotun kodin avulla sweet –käyrää on mahdollista kasvattaa eksponentiaalisesti. Kotien, kiinteistön ja rakennusten sisä- ja ulkopinnat ovat jatkuvasti erilaisten rasitusten kohteena.

Välillä tuntuu, että pelkästään oleskelu jossain tilassa lisää siivoustarvetta. Pölyä tulee aina vain lisää ja lisää. Siivouksen laiminlyönnillä itselleen tai jollekin toiselle kasvaa vain myöhemmälle suurempi ja suurempi urakka. Viikkojen, kuukausien ja jopa vuosien saatossa siivoamaton lika pinttyy pinnoille, jolloin se on vaikeampi saada puhtaaksi. Jos olet koskaan jättänyt astiat pariksi viikoksi tiskipöydälle, tiedät mistä on kyse. Jos edellisestä siivouskerrasta on kulunut tarpeeksi pitkä aika, saattaa esimerkiksi lattiapinnoitteen uusiminen olla ainut jäljellä oleva vaihtoehto, jotta tilasta saadaan jälleen siisti. Raivosiivouskaan ei aina auta, mikäli sisätilat on päästetty liian huonoon kuntoon.

Missä siivousta voi sitten tehdä? Käytännössä ihan missä vaan. Kylpyhuoneessa, WC:ssä, keittiössä, olohuoneessa, rappukäytävässä, yhteistiloissa ja niin edelleen. Ja mikä ihaninta, siivouksen voi myös ulkoistaa.

Vältä raivosiivous – kilpailuta siivoojat:

https://kodinplaza.fi/siivous

Tunnisteet: Siivous, Talohuolto