Valmistaudu talveen näillä vinkeillä, osa 2

Julkaistu 09.10.2018 - Päivitetty 15.08.22

Päivät lyhenevät ja ilmat viilenevät. Tämä tarkoittaa sitä, että talvi on tulossa. Onko kiinteistösi valmistautunut talven tuloon?

Tietyillä toimenpiteillä voidaan ylläpitää kiinteistön arvo myös talven yli. Samalla voidaan helpottaa huomattavasti myös kesäisin tehtävää kunnostusurakkaa.

Maalaa, suojaa ja pinnoita ulkona olevat puupinnat

Puupintoja löytyy monesta yllättävän monestakin eri paikasta. Esimerkiksi ulkoseinät voivat olla puuverhoiltuja, ikkunoiden ulkopinnat tehty puusta unohtamatta takapihan terassia. Puu tarvitsee huoltoa siinä missä muutkin pinnat ellei jopa enemmän. Monissa kohteissa huoltotöiden laiminlyönti näkyy siten, että puupinnat ovat menneet huonoon kuntoon tai jopa homehtuneet.

Ovien, ikkunoiden, ulkoverhouksen sekä terassin korvaaminen tai uusiminen on aina mahdollista, mutta monesti myös kallista. Välillä edes hyvätkään tekijät eivät pääse samaan lopputulokseen jos puun lähtötilanne on tarpeeksi huono. Usein halvemmaksi tulee suojata kodin puupinnat asianmukaisella tavalla kesällä tai viimeistään syksyllä ennen kovimpien pakkasten tuloa.

Puuta voi suojata esimerkiksi maalaamalla tai öljyämällä. Vanhan ja hilseilevän maalin päälle ei kuitenkaan kannata vetää suoraan uutta maalipintaa, vaan irtoileva maali kannattaa ensin rapsutella pois.

Tunnisteet: Puun maalaus, Julkisivu, Puuverhoilu