Valmistaudu talveen näillä vinkeillä, osa 3

Julkaistu 18.10.2018 - Päivitetty 16.08.22

Talvi 2018 lähestyy. Onko kiinteistösi valmis talven tuloon?

Tässä kirjoitusosiossa on käyty läpi jo esimerkiksi lämmityksen huoltoa sekä puupintojen suojaamista. Puhutaan seuraavaksi hieman betonipinnoista.

Timantit ovat ikuisia, mutta onko betoni?

Betonirakentaminen on ollut suosittua jo erittäin kauan ja materiaalina se on suhteellisen laadukas ja kestävä. Toisin kuin timantit, betonipintoihin saattaa ajan saatossa tulla erikokoisia ja erisyvyisiä halkeamia. Etenkin muutokset maaperässä ja rakennuksen painuminen saattavat luoda tarpeen betonin korjaukselle.

Betonia voi löytyä esimerkiksi perustuksista, sokkelista, ulkoportaista, terassilta tai vaikkapa autotallin ”liuskasta”. Jos huomaat syksyn aikana jossain näistä halkeamia, kannattaa niihin kiinnittää huomioita hyvissä ajoin.

Monet tietävät, että pakastuessaan veden tilavuus laajenee. Tämä tarkoittaa sitä, että syksyn aikana halkeamiin päässyt vesi voi laajentua, kun talven ensimmäiset pakkaset tulevat. Jää voi pahentaa halkeamien kokoa ja syvyyttä ja tehdä niiden korjaamisesta entistäkin hankalampaa. Tästä syystä halkeamat olisi hyvä tiivistää tai tukkia jollain tavalla ennen pakkasten tuloa.

Tunnisteet: Betonirakentaminen, Betonin korjaus