Hormin putkitus: tietoa

Tarvitsetko palvelua hormin putkitus?

  • Kilpailuta alueesi hormiyritykset nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä
  • Vastaanota useita tarjouksia ja löydä tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu
Siirry tarjouspyyntölomakkeelle tästä
Hormin putkitus

Hormin putkitus: usein kysytyt kysymykset, lisätietoa ja kokemuksia

Päivitetty: 18.05.2020 klo 04:05

Katso hintasivu:

Hormin putkitus hinta

Tulossa myöhemmin!

Hormiputki on hormin sisälle asennettava putki, jonka avulla vanhan hormin toimintaa voidaan parantaa.

Minkälaista hormia oletkaan putkittamassa tai sukittamassa, löydät hormiputkitusten ammattilaiset Kodinplazasta. Tietoa:

  • hormiputken asentaminen on nopeaa
  • hormiputkilla on erilaisia ominaisuuksia: jäykkä, taipuisa, haponkestävä jne.
  • erittäin edullinen tapa kunnostaa vanha hormi

Jäykkiä ja haponkestäviä putkia on saatavilla useina eri kokoina sekä pituuksina. Yleisimmät kokoluokat ovat paksuudeltaan 0,5 mm – 1,0 mm ja niiden pituudet vaihtelevat 200 mm – 1 000 mm välillä. Jäykät hormiputket soveltuvat erityisesti suoriin hormeihin.

Taipuisat ja haponkestävät putket nimensä mukaisesti muotoutuvat hormin erilaisiin muotoihin, joten ei haittaa vaikka hormi tekisi parikin mutkaa matkalla ylös. Etenkin vermikuliittieristeen käyttö on suositeltavaa yhdessä hormiputken kanssa.

Putkitus eli sukitus on yllättävänkin helppoa ja nopea tapa korjata perusteellisesti hormin sisäpinta. Uusi putki eli ”sukka” on yhtä tehokas ja toimii yhtä hyvin kuin alkuperäinenkin hormi. Tilanteesta riippuen sukitus on mahdollista tehdä koko hormiin pituudelle tai vaihtoehtoisesti pelkästään sen yläosaan. Etenkin kondensoivissa tulisijoissa putkien käyttö on enemmän kuin suositeltavaa. Esimerkkejä tällaisista ovat erilaiset öljykattilat sekä kaasu- tai pellettikattilat.

Pelletti- sekä muiden hakekattiloiden lisäksi esimerkiksi kiukaan tai saunan hormiputki on järkevää asentaa, sillä niiden savukaasut ovat lämpötiloiltaan erittäin korkeita. Huomionarvoinen asia ovat myös kondenssiyhteiden asennus, joiden avulla voidaan hallita ja kerätä kondensoitunut vesi pois putkiston seinämien pinnoilta.

Kodinplaza tuo sinut yhteen potentiaalisten yritysten kanssa. Katso lyhyt video (1:32).

Kilpailuta hormin putkitus
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä