Ikkunan eristäminen

Tarvitsetko palvelua ikkunan eristäminen?

  • Kilpailuta kaikki alueesi yritykset
  • Vastaanota useita tarjouksia nopeasti
  • Valitse sinulle paras yritys ja säästä jopa 30%
Jätä tarjouspyyntö palvelusta ikkunan eristäminen 

Ikkunoiden eristäminen

Ikkunoiden oikeaoppinen eristäminen pitää äänihaitat kiinteistön ulkopuolella ja estää lämpöä karkaamasta pois.

Vertaile ikkunan eristys helposti

Minkälaista ikkunan eristystyötä etsitkään, löydät ikkunoiden ammattieristäjät Kodinplazasta. Eristyksiin liittyy:

  • ikkunaeristeen materiaali
  • tilke- eli eristevaran jättäminen
  • rakenteiden eläminen

Ikkunan tilkerako ottaa huomioon rakenteiden elämisen

Polyuretaanivaahdot ovat yleisiä eristeitä, joita käytetään etenkin ikkunoiden asennuksen ja eristyksen apuna. Polyuretaanivaahto eristää hyvin lämpöä sekä ulkoa tulevaa ääntä. Näiden lisäksi kosteus ei imeydy siihen, mikä saattaisi tarkoittaa kosteusongelmia myöhemmin. Kun vaahtoa ruiskutetaan ikkunaelementin rakenteisiin, on sopiva määrä syytä huomioida huolellisesti. Mikäli vaahtoa laitetaan liikaa, saattaa sen laajentuminen aiheuttaa ikkunan karmien vääntymistä.

Oikea määrä vaahdolle mitoitetaan yleensä niin, että se täyttää noin 60–70% tilkeraosta. Vaikka polyuretaanivaahto kovettuukin kiinteäksi ja tukevaksi aineeksi, tulee ikkunaelementti silti aina kiinnittää rakenteisiin mekaanisesti. Jos pinnat ovat erityisen kuivat ja samoin olosuhteet, saattaa vesiruiskulla pintojen kostuttaminen olla tarpeellista.

Kun vaahto on kuivunut, saattaa sitä monesti olla pursunut reunojen yli. Ylimääräisen eristeen voi ottaa pois esimerkiksi leikkaamalla, mutta silloin täytyy olla varma siitä, että eriste on kuivunut kunnolla.

Ikkunan jokaiselle puolelle olisi hyvä jättää noin 1,5–3,5 senttimetriä tilaa, ettei uretaanisauma repeä myöhemmin liian ahtaan välin takia.

Kilpailuta ikkunan eristäminen
Kodinplazan avulla.

Pyydä tarjoukset yrityksiltä